Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pi86

Chamstwo i brak kultury u ciężarnych

Polecane posty

Gość rs232c
"jest jeszcze coś takiego jak savoir vivre" ta, na pewno zna go ta co sie z konca kolejki wydziera ze jest w ciazy, tak jakby ja zaplodnil ten co jest przed nia ;)

oczywiście, że regulamin to nie prawo, ale daje on prawo. Ten temat miałam omawiany na prawie konsumenckim i podany był przykład pozwania dużego sklepu przez osobę niepełnosprawną :) ta osoba bezsprzecznie wygrała

Gość rs232c
Nie mieszajmy juz w to niepelnosprawnych - za pewnie na wozku. Ciekawe czy ciezarna by wygrala ;)

Gość pucia190
nie mówie żeby się drzeć na cały sklep i dochodzić praw ale kultura obowiązuje i kobiecie cięarnej, starszemu, inwalidzie czy komuś z małym dzieckiem trzeba ustąpić

Gość pucia190
zresztą rs232c zrozumiesz jak sam będziesz takiej sytuacji

tak, jeśli oznaczenie dotyczy też ciężarnych sama nie wiem, jak bym zareagowała, gdyby kobieta w ciąży czy staruszka zachowała się w stosunku mnie w ten sposób. Całe szczęście nie byłam w takiej sytuacji :) ale może kiedyś będę zmuszona usiąść

Gość rs232c
Bardziej rozgarniete ciezarne po prostu ida do zoski albo zenka za rogiem , robia zakupy bez kolejki i przepychanki przy kasie. Te mniej rozgarniete ida po jedna smietane do kauflandu i maja pretenesje do garbatego ze ma dzieci proste ;)

Gość rs232c
Co do regulaminu wewnetrzenego sklepu jak jest w nim mowa o ciezarnych to powinna byc oddzielna kasa a nie na zasadzie - ze ona pierwsza jak swieta krowa. Smierdzi dyskryminacja z daleka.

niestety czasami trzeba zrobić większe zakupy, a w marketach masz większość w jednym miejscu i można załatwić to w godzinę. Nie rozumiem tylko, jak można z wyskakiwać "z ryjem", żeby ktoś ustąpił miejsca. Można grzecznie poprosić i pewnie nie byłoby problemu A jeśli chodzi o nieczynne kasy, miałam przyjemność być kilka razy zrypana za coś takiego :) Wiadomo ktoś weźmie zwolnienie, inny urlop itd., a mi się dostawało, że duże kolejki i to najczęściej od osób zdrowych i w pełni sił. Mówiłam wtedy: poszukujemy pracowników za 4zł/godz, proszę złożyć cv i zawsze te osoby się przymykały :)

Gość sebebe
Najbardziej mi sie podoba argument "to dziecko, tej kobiety w ciazy bedzie pracowalo na moja emeryture" :D:D:D:D:D:D:D:D Naprawde kobiety zachodza w ciaze po to aby mial kto na moja emeryture pracowac? To jest powod? :D:D:D:D: Bo jezeli nie to nie musze im byc wdzieczna, zreszta ich dziecko moze okazac sie w przyszlosci alkoholikiem :D przestepca :D (to wtedy ja bede lozyla na utrzymanie go w wiezieniu), moze wyjechac z Polski i wcale na moja emeryture nie zarabiac :D Puknijcie sie w glowe zanim z takim argumentem wyskoczycie. Kultura to inna sprawa. Ale dracej gebe ciezarnej nie pomoglabym bo nie! :D Grzecznej to co innego.

Gość kakajk
Co robią kobiety w ciąży w sklepie??? Wyobraźcie sobie, że czasami nie ma komu zrobić tych zakupów bo np mąż pracuję od rana do wieczora i ciężarna nie ma wyjścia! Trochę kultury i sprawa załatwiona. Co nam się takiego wielkiego stanie jak przepuścimy w kolejce kobietę ciężarną? Nic-a jej na pewno ulży. Stanie w miejscu z brzuchem ciężkim jak "głaz" nie jest niczym przyjemnym.

Gość rs232c
"Wypracowane" pieniadze sa wydawane na bierzaco na renty/emerytury (a i tak brakuje) .... wiec gadanie ze ktos na kogos bedzie pracowal... jest conajmniej smieszne :P

Gość pucia190
I właśnie o to chodzi żeby pomóc bo czasem naprawde można czuć się żle. myślenie że ciężarna to w domu siedzieć powinna i po kłopocie to dopiero dyskryminacja . Przecież ja też moge mieć ochote zrobić sobie zakupy co prawda zawsze robie je z mężem żeby nie dżwigać a jak jest duża kolejka to ide do auta i czekam na niego aż przyjdzie z tymi zakupami .

sebebe ale taka jest prawda :) tym właśnie politycy motywują zwiększenie wieku emerytalnego. Twierdzą, że społeczeństwo się starzeje, jest mały przyrost naturalny i będziemy coraz dłużej pracować, jeśli więcej dzieci nie będzie się rodzić. Moja babcia poszła na emeryturę w wieku 50lat, ja pójdę w 70 albo i więcej- jeśli dożyję :)

Gość rs232c
Jak ktos sie ladnie usmiechnie czy poprosi to wiesz..... ale jak idzie do kasy i juz z 50m widac ze zaraz wyciagnie CKMa i bedzie rozstrzeliwac kolejke - a stoj durna cipo ;)

rs232c właśnie sam sobie zaprzeczyłeś tym stwierdzeniem :)

Gość mapsps
Jak czytam te wypowiedzi to nasuwa mi się tylko jeden wniosek: jakby to mężczyźni zachodzili w ciąży to nie byliby uważani za święte krowy (jak ktoś wyżej nazwał ciężarne...zapomniał skąd chyba przyszedł na świat i kto go wydał na ten świat...krowa? Prawdziwe ciele z ciebie!) i OBOWIĄZKIEM KAŻDEGO KUPUJĄCEGO byłoby wpuszczanie takiego "ciężarnego" na początek a aborcja byłaby powszechnie dozwolona.

Gość rs232c
Ktorym ? Z tym zusem ? Z kad wiesz ile mam lat, moze juz jestem na emeryturze ;) :P

Gość pucia190
Tak naprawde to cicho stoją i cierpliwie czekają te ciężarne które faktycznie żle się czują bo im wstyd poprosić kogoś o to by je przepuścił

Gość rs232c
Dobra, juz sie robi offtopic. Na przydomek swietej krowy trzeba sobie zapracowac, niektore damy w stanie blogoslawionym pracuja na to bardzo sumiennie ;)

Chodzi mi o to, że właśnie pieniądze wydawane są na bieżąco. Ja pracuję na babcię i Jej ośmioro rodzeństwa :) , a i tak brakuje, bo moi rówieśnicy są z rodzin 2+1 lub 2+2. Duża część naszego społeczeństwa, to ludzie starsi i sami powoli muszą na siebie robić prawie do śmierci. Co będzie z naszym pokoleniem za 50lat???

:) rzeczywiście, wniosek jest jeden: chamstwu mówimy nie :) Lubię sobie czasami podyskutować z kimś na poziomie :)

Ja jestem w ciąży ale nie uważam , że mam do czegoś takiego prawo . To już naprawde przesada ... takie księżniczki robią z siebie nie wiadomo jakie - niedotykalskie i wogóle . Niektóre w ciąży pracuja po 8 godzin czy latają po uczelniach , a niektóre robią z siebie wielkie Panny i tyle. Popieram Panią z kolejki która jej dodadała .

Gość ło matko i córko
a ja na przykład lubię komuś ustąpić miejsca czy przepuścić w kolejce, a sprawia mi to największą przyjemność, kiedy zrobię to, zanim ta osoba o to poprosi :) przecież to, że ktoś potrzebuje usiąść, czy ledwie stoi, to widać! A ludzie tak często odwracają się i udają, że nie widzą. Pewnie, że często są sytuacje, że ktoś wymusza na mnie taką "uprzejmość", i to się właśnie nazywa chamstwo. Pomyślcie, przecież zwykła młoda kobitka, ba! nawet facet! może się po prostu źle czuć, powiedzmy, wraca z pracy, boli go głowa, mdli go, słabo mu... i już to widzę! :D podchodzi do kogoś i prosi o ustąpienie miejsca!!! :D

Gość sebebe
Minia ale argument o emeryturze jest bzdurny. Ja sie wyprowadzilam z Polski i moje dzieci juz na niczyja emeryture pracowac nie beda :D A dziecko tej biednej ciezarnej, ktora dzisiaj wrzaskiem wymusza pierwszenstwo w kolejce moze za kilka lat kogos zamordowac np. :P W koncu mordercy tez byli kiedys plodami czy tam fasolkami ;-) potem dzidziusiami czy bobaskami :D:D:D

ło matko i córko -> jak ja wyskoczyłam z tym, że ktoś może źle się czuć i chciałby sobie z tego powodu usiąść w autobusie, to zaraz zostałam zakrzyczana, że taka osoba ma stać, albo ma wsiąść tabletkę natychmiast bo ciężarnej ustąpić trzeba i już... z niektórymi ludzi nie ma co rozmawiać. do niektórych nic nie dociera

sebebe jednak na czyjąś będzie :) ale po co ciągniecie tę dyskusję? Chyba tylko jedna osoba broniła chamskiej ciężarnej, a taki jest temat. Dyskutujemy nt. ustępowania miejsc w autobusach zamiast tego :)

Gość rzygac sie chce jak
sie czyta o tej nienawisci do kobiet w ciazy, chyba jakies smarkacze to pisza, bo facet ktory mial zone w ciazy takich bredni nie napisze ani kobieta ktora wie jak w ciazy jest ciezko stac, jak sie robi goraco i slabo...osobom wychowanym, kulturalnym łatwo jest przepuscic taka kobiete w kolejce, a chamom nie- ot caly problem, chamy beda wyzywac od durnych cip jak wyzej itp ciekawe tylko czy swoje zony, siostry a potem córki tez tak beda traktowac, gratulacje...

a wiecie kto w Polsce ma najmniej kultury? stare dziadki i babki! i o ile ciezarne sa rozne sa te pokorne i te damulki to w przypadku starszych osob niestety ale ja nie spotkalam kulturalnych ludzi lacznie z moimi rodzicami za ktorych mi wstyd, kiedys tacy nie byli a dlaczego z wiekeim uwazaja ze wszystko im wolno i sie im nalezy to nie wiem :/ podam przyklad na poczcie, stoje kolejka krotka bo jakies 4-5 osob ale przychodzi babcia i sie pcha bo ona tylko po znaczek, wchodzi dziadek i udaje gluchego i sie ciska cialem do okienka, ludzie mowia ze kolejka a on nic tylko noge mi podklada zebym sie potknela :/ masakra i tak jest wszedzie z nimi :/;

Gość prawie kazda kobieta predzej
czy pozniej jest w ciąży! wiec jak piszecie ze to ciezarne sa chamskie to tak jakby pisac wszystkie kobiety sa chamskie a ja uwazam ze ci ktorzy nie ustepuja kobietom w ciazy sa chamscy.