Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pi86

Chamstwo i brak kultury u ciężarnych

Polecane posty

Gość prawie kazda kobieta predzej
aha i jak ktos ma za grosz rozumu to nie trzeba mu pisac specjalnie wielkich transparentow ze wypada ustapic, po prostu sam to wie.

Gość sebebe
ale i ciezarnej nie powinno sie pisac wielkimi literami ze nie jest pepkiem swiata i nie nalezy sie drzec z pretensjami tylko GRZECZNIE POPROSIC :P

Gość
Jak nie ma kultury chamka to i w ciąży jej mieć nie będzie :o

Gość bjunlkm
żal d.u.p.ę. ściska... Otóż, istnieje coś takiego, jak dobre wychowanie. Mamusia zawsze mnie uczyła, abym ustępowała miejsca starszym, chorym i kobietom w ciąży. Uwierzcie, że nie jest to takie trudne i należy pogodzić się z faktem, iż niektórzy muszą być traktowani ulgowo, z racji swojego wieku, bądź stanu zdrowia. Po diabła zakładać jakieś durne topiki o prawach ciężarnych, skoro są one niezbywalne i tak oczywiste, jak głupota forumowiczów...

prawie kazda kobieta predzej --> i tu się mylisz, nie każda kobieta będzie w ciąży. a co to w ogóle za argument? tylko dlatego, że kiedyś (może) będę stara, to mam pozwolić jakiejś chamce wejść mi na głowę???

tak czytam co tu piszecie i rzeczywiście niektóre ciężarne są chamskie. ja jestem trzeci raz w ciąży i nigdy nie wymagałam od nikogo żeby np. ustąpił mi miejsca w autobusie czy przepuścił w kolejce. ale najlepsze jet to że niektórzy nie są w ciąży i niestety udają. otóż moja znajoma w czekała w urzędzie w kolejce a że ma tak sflaczały i wydęty brzuch jakby była w ciąży jedna z pań zaproponowała żeby ją przepuścić. ta cwana podłapała temat i wepchała się na początek kolejki. jakież było jej oburzenie jak jeden z panów ani myślał ją przepuścić i zażadał od niej pokazania karty ciąży. wywiązała się taka awantura że tą moją znajomą i tak przyjęto bez kolejki bo chyba urzędnicy chcieli mieć święty spokój. i to właśnie mnie wkurwia... udawanie ciąży. czasami zastanawiam się czy w niektórych sytuacjach takich jak np. urząd nie byłoby dobrze gdyby ciężarna musiała okazać jakiś dowód tego że rzeczywiście jest w ciąży.

do dupciajakmarzenie- napisane jest jasno PRAWIE kazda, to raz a dwa nie zrozumialas nic z mojej wypowiedzi:)) i takie wlasnie osoby jak ty nie rozumieja niczego co ich nie dotyczy, nie jestes wyposazona w rozum ani w empatię, to jak mozesz zrozumiec ciezarna:)

do mammy3 ile myslisz jest takich przypadkow jak Twoja znajoma? jeden na 10 mln? no śmiech...

Gość popieram wiec cytuje
" Uwierzcie, że nie jest to takie trudne i należy pogodzić się z faktem, iż niektórzy muszą być traktowani ulgowo, z racji swojego wieku, bądź stanu zdrowia. Po diabła zakładać jakieś durne topiki o prawach ciężarnych, skoro są one niezbywalne i tak oczywiste, jak głupota forumowiczów." lepiej ujac tego nie mozna:)

zgadzam się że śmiech a takich przypadków "niby mamuś" jest bardzo dużo. tylko że przez takie idiotki udające ciążę mamy właśnie taki temat topiku. ciężarne są chamskie chyba najczęściej w pierwszej ciąży bo czują się wtedy tak jakby nie wiem kim, a w kolejnych ciążach to raczej już przechodzi chuchanie na siebie i swój odmienny stan.

prawie każda - mój rozum to zostaw w spokoju, bo nic o nim nie wiesz. Może po prostu piszesz niezrozumiale? :) ty też nic nie zrozumiałaś, nie szkodzi. Może więc jeszcze raz. Czy muszę być stara jak świat, żeby wiedzieć, że babci ciężko stać? Nie. I nie muszę być w ciąży, żeby ustąpić ciężarnej miejsca. Jeśli tylko jest okazja to ustępuję. Chodzi mi o sytuację, kiedy ktoś krzykiem i chamskim zachowaniem wymusza np. miejsce. A wystarczy powiedzieć. Nie po każdej babce widać, że jest w ciąży. Nie odmawiam nikomu prawa do ulgowego traktowania, chodzi o sposób w jaki się swoich praw dochodzi.

Gość do Estery
Poczekaj aż będziesz w 9. miesiącu ciąży - zobaczymy jak wtedy będziesz śpiewać.

Dokładnie - istnieje coś takiego jak dobre wychowanie. To stwierdzenie powinno definitywnie zamknąć temat. Pozostaje jedynie kwestia komu rodzice wpoili pewne zasady/morale itp, które powinny powszechnie funkcjonować w społeczeństwie. Chamstwo było, jest i będzie - co nie oznacza, że wszyscy musimy się tak zachowywać. Przestańmy analizować ten temat: wyjdźmy z założenia: jeżeli komuś możemy pomóc 9a ten ktoś oczywiście nie jest dla nas w jakiś sposób przykry) to pomóżmy i już :D

Gość jjjjjjkjhg

Gość hhhhjhg

Wiesz wszystko zależy od sytuacji i od osoby. Nie można uogólniać, że wszystkie ciężarówki takie są. Ja z brzuchem chodziłam w lecie i było go bardzo widać. Chodziłam do takich sklepów, gdzie są kasy pierwszeństwa dla ciężarnych, żeby nie robić problemu, bo czułam się głupio, kiedy ludzie mi ustępowali kolejki i wołali do kasy. Niestety do kasy pierwszeństwa zawsze jest najwięcej ludzi w naszym kraju. Ale nie śmiałam nigdy zwrócić uwagi kasjerce czasami tylko się śmiałam pod nosem, albo mówiłam do innej ciężarówki w kolejce, że znalazło się nagle wiele uprzywilejowanych. Mogłabym uogólnić i powiedzieć, ze ludzie widzący ciężarną to dopiero chamy... Wielokrotnie stojąc w kolejce do diabetologa czy na badania krwi, nie wychodziłam przed szereg, choć robiło mi się czasem słabo, lecz gdy tylko pielęgniarka mówiła "o pani ciężarna proszę bez kolejki" zostawałam obrzucana wyzwiskami i linczowana tylko za to, że jestem w ciąży i za to że to pielęgniarka mnie wpuściła, choć takie prawo niby u niektórych lekarzy obowiązuje. Śmieszne to jest, że gnębi się ciężarówki i to najczęściej kobiety robią, mężczyźni są bardziej wyrozumiali. Przecież moje dziecko, jak i dziecko tej chamki, którą spotkałaś, będzie zarabiać na nasze emerytury :P Więc dbajmy o przyrost :D :P

jubaaa puknij się w pusty łeb i nie wypisuj takich rzeczy :(

Dziwi mnie temat, jaki Autorka poruszyła...Chamstwo i brak kultury u ciężarnych? Czy nie powinno być: Chamstwo i brak kultury i ludzi?Czy pojedyncza czy nawet nie pojedyncza sytuacja świadczy o tym, ze kobiety ciężarne są chamskie? Myślę, że to zależy tylko i wyłącznie od człowieka, od jego kultury, sposobu wychowania czy komunikowania się z luźmi, przecież w ciążę zachodzą nie tylko kobiety mądre, kulturalne, ale także niekulturalne i nie mądre, to takie samo generalizowanie jak .. faceci to świnie. A jeżeli już to nazwałabym topik:"Chamstwo i brak kultury u ciężarnej względem Sprzedawczyni

powiem wam krótko każda z was się kiedyś przekona że okres ciąży to najcięższy okres życia i że większość z was typowych cwaniaków typu sama chciałaś to masz to by pasowało wam nakopać do dup.ska kobieta w ciąży powinna dużo odpoczywać a nie stać w tramwaju przykład widzisz starom bebe to jej ustępujecie miejsca a kobiecie w ciąży nie nic tylko strzelić w pałę takiego chama ale kobiety sory paniusie które nie są w ciąży nie wpierdalajcie się POZDRAWIAM WSZYSTKIE SZCZĘŚLIWE MAMUSIE :)

AngelaP-W wiesz co nie ma co się przejmować takimi baranami bo nie pamięta wół jak cielęciem był trzeba ignorować takie komentarze albo na nie odpowiadać chamstwem i tyle

Gość fghjkl

Gość android ty tez kulturką
nie grzeszysz - takim jak ty mamuskom na pewno bym nie ustepowala!

Zacznijmy od tego że jestem facetem a nie kobietą pierwsza sprawa takich jak ty właśnie powinno się tłuc po łbach dwa poczekaj jak zajdziesz w ciąże to wtedy pogadamy O ILE ZNAJDZIESZ JAKIEGOŚ ŚLEPEGO I GŁUCHEGO DEBILA ŻEBY CIE ZALAŁ POZDRAWIAM Ps WIDAĆ ŻE NIE GRZESZYSZ INTELIGENCJĄ :p

Gość ha ha ha ha ha
android a ty juz zalales jakas babe i spodziewasz sie potomka? :D Po twoich wypowiedziach moge smialo twierdzic, ze ta twoja "zlana baba" :D jest wlasnie chamka i nie posiada zadnej kultury. Swoj ciagnie do swego...

powiem wam krótko każda z was się kiedyś przekona że okres ciąży to najcięższy okres życia widać ze jestes facetem bo nic o temacie nie wiesz, panie wielce doświadczony będacy nieraz w ciąży hahahahhaha ja moją ciążę wspominam super i nie było mi ciężko, miałam niewielki brzuch i żadnych nieprzyjemnych dolegliwości, wrecz super sie czułam więc o jakim ty najcieższym okresie bredzisz??? nie uogólniaj człowieku, nie każda jęczy w tramwaju jak twoja kobieta!!!!!!

Gość no wiecie moze androidek
pisze tak dlatego, że ot taki ciezki okres bo jego baba moze jest w ciazy i go psychicznei wylancza...wiecie...jeczy za uchem, drze sie itp.moze nawet wali go po łbie:P to biedaczek tu musi odreagowac kompleksy:P

Gość no wiecie moze androidek
* wykańcza :P

Gość Android czyżbys pisał
z własnego doświadczenia? jesli tak to współczujemy wyboru partnerki. Choć z drugiej strony z kolei jej współczujemy wyboru takiego partera jak ty!