Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama radzia

moze jestem przewrazliwiona,ale..

Polecane posty

zauwazylam ze maluszek moj ma jeden paluszek mocno czerwony opuchniety.tak wokol paznokcia. skad moze to miec? czy isc z tym do pediatry? drugie pyt. zasypia mi zawsze o 18 i wstaje o 5.30 jak zmienic mi godziny.tak by spal chociaz do 6.30 slyszalam ze jedna kolezanka podaje danonki dla 2 miesiecznego dziecko. dla mnie to chore.czy moze bardzo mu zaszkodzic?

z dnia na dzien raczej go nie przestawisz , spróbuj zmienić coś w rytmie dnia - moze kładź go spac w dzień ciut później? paluszek moze mieć otarty, albo zobacz , czy paznokieć gdzieś mu sie nie ułamał, albo czy nie wrasta danonki... hehe - nie zaszkodzą , ja osobiście nie dawałam , ale wiem, że niektóre mamy dają - np dzieciom z niedowagą - nie pytaj dlaczego bo pojęcia nie mam

"dzieciom z niedowagą - nie pytaj dlaczego bo pojęcia nie mam" danonki sa slodkie wiec niejadki chetnie je zjadaja (przewaznie)

nieda sobie paluszka zobaczyc.wyrywa sie i placze jak go dotykam. musi go bolec bardzo.jak zostawiam paluszek to jest cicho

Gość hermenegilda 666
bardzo delikatnie zrób na paluszek okład z rivanolu, okład ma być cały czas mokry, zrób tak na kilka godzin, a najlepiej na całą noc, przyłóż gazik pod skarpetkę, albo wacik to pomoże, wiem z doświadczenia jak zaczerwienienie zejdzie to nawilżaj paluszek , paznokieć i dookoła kremem nawilżającym, kilka razy dziennie jak dziecko nie da sobie robić okładu to możesz pomoczyć paluszek w kieliszku z rivanolem, albo tylko przemywać często ( co godzinę ) rivanolem, ale rób to tak, żeby go nie bolało matki dają dzieciom danonki z wygody, bo im się nie chce przygotowywać odpowiednio zbilansowanych posiłków, danonki można podawać po skończeniu 2 lat, ale znam takie co i od roczku dają

Gość hermenegilda 666
no nie żartuj ??? to znany od wieków środek odkażający, doskonale wyciąga ropę i bakterie, szczególnie jeśli chodzi o wrastanie paznokci, zakłucie, zastrzał, zakażenie wokół paznokcia kupisz w aptece za ok. 3 zł kup już ten gotowy rozpuszczony, ewentualnie w żelu ale ja zawsze używam tego w płynie można stosować u dzieci od narodzin nie piecze jak się poleje rankę