Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mimi8888

CIAZA OBJAWY NIEPOKOJE WYMIENMY SIE DOSWIDCZENIAMI

Polecane posty

Witam :) Elvie ja własnie nigdzie nie widziałam huggiesów 1 tylko od 2 najmniejsze hmm. Ostanio mój kupił huggiesy po 90 szt 39 zł wiec sie opłacalo. Jak sa w promocji to biore conajmniej 2 paczki. W szpitalu zeszła mi jedna paczka taka 74 szt tylko że ja lezałam z małym ponad tydz i wtedy często kupki robił bo sie oczyszczał. A z butelek polecam Dr Brown's super na kolki ładnie sie odpowietrzaja mam te z wąską szyjką tam jest mniejszy smoczek, bo mały tylko taki zaakceptował, aventu butelka sie nie sprawdziła. U nas ok dalej walcze z posiewem moczu bo albo źle pobrany i wychodza bakterie i musze powtarzac ehh szkrabik ma już 2 miesiace juz coraz częsciej sie usmiecha i probuje gaworzyć :D jest słodki jak spi hihi bo jak płacze to masakra :p pozdrawiam i piszcie co u Was

Hej:) Znalazłam Huggiesy 1ki ale tylko w małej paczce, 27 szt. Były po 16 zł więc chyba nie przepłaciłam:P Kupię jeszcze jedną może, potem przeskoczymy chyba na 2ki:) Maluszek wierci się niemiłosiernie, nie daje spać przez co zrobiłam się bardziej rozkojarzona i marudna, w pracy zaczyna się to dawać we znaki:P a po zwolnienie dopiero za 2 tygodnie... Ciekawe czy wogóle na nie pójdę, klientki mi chyba nie dadzą:P Ale ne wiem jak ze mną wytrzymają w pracy:P A ostatnio nie mam siły na nic, codzienne obowiązki to męka, a tak dobrze się czułam przez 7 miesięcy:P Maluch reaguje na swoje imię, na głos taty i na dotyk - pod moim najpierw się uspokaja a potem szaleje, z tatą się bawi co bywa dość bolesne:P , a pod obcym zastyga w bezruchu:) Kingull fajno że mały dobrze się rozwija, a więcej śpi czy płacze? :) Matko, kiedy minęły te 2 miesiące:)

Przez 4 miesiące moje cykle były 16 dniowe w 5 miesiącu 20 dniowy, i delikatne krwawienie miesiączkowe. Okres (delikatne krwawienie) miałam 5 października, dziś jest 26.10 i nie mam okresu + objawy wskazujące na ciąże od 4 dni mierzę temp. w pochwie mam 36,9-37'C (normalna tempka zawsze była 36,4-36,6), od 2 tygodni bolą mnie sutki, od kilku dni całe piersi, poza tym są większe, z rana mam mdłości, pochwe mam rozpulchnioną i mam skurcze w brzuchu. Muszę dodać że nigdy przed okresem nie miałam zadnych dolegliwości, czasem lekkie bóle brzucha ale to innego rodzaju niż te teraz. Dzisiaj czyli 22 dnia cyklu zrobiłam test i wyszedł negatywny, rano piwerszy mocz, ale jednak wydaje mi się że to może być jeszcze za wcześnie, czy badanie laboratoryjne HCG określi już czy jestem w ciąży? Czy ciąża pozamaciczna daje podobne objawy? Albo torbiel jajnika? Kidyś miałam torbiel, jednak tylko i wyłącznie bolał mnie jajnik poza tym miałam plamienie. EHHH martwie się... Pozdrawiam i czekam na odp

hej Mały odpukać już sobie ustawił rytm dnia i nocy. Najbardziej aktywny jest rano i po południami z reszta to zalezy jeśli dłuzej sobie pospi to potem jest bardziej aktywny. W nocy budzi sie na jedzenie tak 2 razy i potem zasypia, czasem sie obudzi z płaczem ale to np jak nie może sobie pruknąć wtedy biore go na ramie przyciskam do siebie brzuszkiem i mu to pomaga i znów spi. Teraz jest juz lepiej bo wtedy to po kązdym jedzeniu był płacz i w nocy też nie spał godzinami, mam nadzieje że to nie wróci :) no ale przez wszystko trzeba przejść. iguana no najlepiej zrobić bete hcg powinna wykazać ciąże, testy czasem sie mylą, a co do ciązy pozamacicznej to może mieć objawy takie jak normalna i na poczatku trudno rozróznić czy jest poza czy wewnątrzmaciczna. Wyczytałam że ze w pozamacicznej po ok6-8 tyg od ostaniej miesiączki jajo płodowe zaczyna obumierać i wtedy pojawia sie krwawienie, występuja tez bóle w podbrzuszu. A u gina byłaś?? zrób bete i wybierz sie do gina, wtedy bedziesz miec pewnośc :) napisz co i jak pozdrawiam

Hej Iguana:) Ja zanim poszłam do ginekologa zrobiłam 3 testy - dopiero trzeci był pozytywny, z tym że już przy pierwszym miałam niemal 100% pewności że to dzidzia:) A plamienie się zdarza, to nic złego:) Objawy masz książkowe ale lepiej idź do gina, będziesz miec pewność. Daj znać co i jak:) Kingull ja się nie mogę doczekać malucha, ciekawe czy bardzo będę tęsknić za tym co jest teraz:)

Mnie wystarczył jeden test i juz wiedziałam :D a staraliśmy sie ok 3 miesiące :) Elvie bedziesz tesknic ale za spaniem hehe wiec teraz odpoczywaj póki możesz a nie cigale praca i praca kochana potem bedziesz miała co robic :) Mimi a Ty gdzie się podziewasz ?

Nio moje kochane juz jestem:) Wiecie 2 dzieci dom mezus i wreszcie wyjazdy do sklepów mnie pochlonely:) maly jest grzeczniutki. Fajnie spi w nocy 2 razy na cycusia wstaje i odrazu zasypia:)pozdrawiam odezwe sie pózniej

Witam Was U mnie standard mały ma lepsze i gorsze dni, ale wczoraj mielsimy szczepienie i było masakra w domku cały czas płakał i marudził, jeśc nie chciał bidulek, spokojny był tylko na rekach i tak sie wtulił we mnie mocno i musiałam go tak trzymać pól dnia:) poza tym byłam u gina wszystko ok, przepisał mi tabletki i czekam na okres i bede brać :) sex dopiero był raz , bo miałam jakies opory, w sumie nie było tak do konca fajnie czułam jakis dyskomfort tam he mam nadzieje że to minie :p buziaczki i czekam na wiesci od Was :)

HEJKA:) my juz po pierwszym szczepieniu u nas w Uk nie wiem jak w Polsce pierwsze szczepienie sklada sie z dwóch zaszczyków maly marudzil i plakal podalam mu nurofen i sie troche uspokoil ale tez musialam nosic. Tak pozatym grzeczniutki smieje sie chichotkiem ma dziurki w policzkach problemu z brzuszkiem nie mamy. Co do sexu to jest super pierwszy raz po byl okropny i strasznie sie balam i tez mialam opory i wrazenie ze mnie tam wszystko boli, ale za kazdym razem bylo lepiej wiec kingul nic sie nie martw wszystko wróci do normy:) my z mezem przezywamy tak jakby 2 miesiac miodowy. Jest dobrze kompiemy razem i duzo mi pomaga. Schudlam juz troche ale jeszcze walki na brzuchu mam w swieta jedziemy do Polski a ja wygladam jak trol cwicze ale do grudnia nie daleko niechce wygladac jak slon:(dobrze ze maly na cycu to sciaga ze mnie. a u was jak???pozdro:)

U nas szczepienie 3 wkłucia, jedno w ramie i po razie w udka te w nózki bolesne są :( Co do sexu nie widze poprawy, ogólnie nie mam chęci sucho jakoś, ciasno :p mam nadzieje że to minie szybko hihi Tez wygladam jak troll nie ćwicze bo nie jestem w tym systematyczna, ale za to jestem na specjalnej diecie :) wiec troche chodze podminowana no ale coś trza robić z tymi kilosami ;) pozdrawiam serdecznie :)

Hej:) My się ostatnio nie powiększamy za bardzo, tzn objętościowo rośnie brzunio, za to waga stanęła w miejscu:) Znalazłam genialny sposób na moją zgagę:) 2 paczki mentosów dziennie i jest super:) Jem coraz mniej, za to częściej. Może dlatego nie tyję? Pracuję mniej, na zwolnienie może pójdę od grudnia:P Lekarz daje nam max 6 tygodni:) Wyprawka prawie gotowa, za tydzień będę mieć już koszulki nocne do karmienia i szlafroczek:) Rzeczy małego już uprane i uprasowane, czekają tylko aż się pojawi:) Łóżeczko i wózek w pełnej gotowości, chyba brakuje tylko skarpetek, rękawiczek i czapeczek:) I może zamówię jeszcze jeden ręcznik kąpielowy. Poza tym nie umiemy zamontować baldachimu, dostałam łóżeczko z wyposażeniem od siostry i chyba nie dała nam jednej części:P W poniedziałek ktg, tydzień później znowu gin, teraz brykamy do niego co 2 tygodnie:) Fajno, że się Wam pociechy rozwijają, mój szkram wystawia pupkę i nóżki do głaskania na razie:) Pozdro i buziaki:)

Witam Elvie to nic tylko czekać na maluszka :) U nas dobrze tylko w nocy czasem mały ma problem z pruczkami i sie budzi z płaczem....już nie wiem co mam dawać na te wzdęcia żeby mu ulżyć hmm mam nadzieje że jak stuknie mu 3 miesiące to się to samo unormuje.. W dzień jest dobrze i jest spokojnym dziaciaczkiem :) tak poza tym to po staremu leci, czasem mnie złapie jakis dołek no ale i pogoda temu sprzyja i to siedzenie w domu mnie tez czasem dobija.. pozdrawiam, buziaki :)

hej dziewczyny:) co tam u was ? Jak tam sie czujesz elvie85? Kingul Dawidek sliczniutki:) U nas leci maly smieje sie chichotkiem je 2 razy w nocy zje i odrazu zasypia jestem spelniona mamusia. Starszy syn uspokoil sie i mi duzo pomaga. Wybieramy sie na swieta do Polski troche boje sie podrózy bo pojedziemy 24 h a dotego zima:( piszcie co tam u was??

Dobry Dawidek dziś skończył 3 miesiące ale czas leci :) Też sie często śmieje i uwielbia jak sie do niego głośno mówi, wtedy przekrzykuje :p W nocy wstaje raz butla i od razu spanko, dalej co prawda nie je tak duzo, ale rośnie i coraz cięższy jest :) Ja dalej na diecie jeszcze 7kg i będe happy :D pozdro i buziaki

Gość izka.87
dla mnie tez pocxzatek był najgorszy brzuch mnie bolał przez w2 tygodnie myslałam ze na okres wiec co ból to leciałam do kibelka podpaske załorzyć,sutków nie mogłam w ogule dotknac jakby były poparzone masakra,niewymiotowałam ale naprzykład jak muj chłopak robił obiad i tylko wyczułam sosy fix czy knorra to miałam swieczki w oczach i mdłosci cholera a teraz jestem juz w 9 miesiacu i bola mnie strasznie nogi i jest niewygodnie z brzucholkiem najmilej wspominam 2 tymestr zleciał szybko i bez problemu:)

Hej dziewczyny:) Nie mam ostatnio weny i czasu żeby pisać, a może bardziej sił i chęci? Cholera wie:P To już 37 tygodni, jest ciężko jak skurczybyk, nogi mi puchną, wszystko mnie swędzi i wrastają mi paznokcie u nóg (!!!). Te ostatnie tygodnie to masakra i trauma jakaś w porównaniu z poprzednimi miesiącami, czułam się zdumiewająco dobrze. Teraz wyglądam jak pryszczaty wieloryb, na nic nie mam siły, coraz mniej ciuchów na mnie wchodzi, i ogólnie czuję się do bani:( Maluch ma się dobrze, rośnie zdrowo, wierci się i skacze, ciasno mu bardzo. Uparł się kopać i napierać na jeden punkt brzucha, aż mi rozstępy porobił, małe są ale SĄ! Moja mama urodziła 7 dzieci, każde po około4,5 kg, mamy podobną figurę itd a u niej rozstępów nie ma! Ale trudno, takie uroki macierzyństwa:P Mały nie chce się przekręcić główką w dół, ciągle jest ułożony miednicznie. Mój lekarz powiedział, że daje mu 1,5 tygodnia do namysłu, jeśli się nie obróci to będzie cesarka. Wyprawka już czeka, jutro ktg, w środę usg, w czwartek badania, a za 1,5 tygodnia wyrok:P I dopiero wtedy uda mi się pójść na zwolnienie. Już nie mogę się doczekać maluszka, mąż się denerwuje bo jestem coraz bardziej marudna i wkurzająca:P Ale to już niedługo:) Pozdrawiam Was i Wasze pociehcy:)

Hejka Elvie ale zleciało praktycznie możesz juz rodzic :D domyslam jak Ci cieżko, ale juz niedługo i bedzie po wszystkim :) i bedzie mały szkrabik :D ja już nie pamietam jak to było z brzuszkiem hehe U mnie róznie mały ma skok rozwojowy i bardzo marudzi , w piatek mamy kontrolne bioderka i chyba pójde do dermatologa bo wydaje mi sie że ma trądzik niemowlęcy, jak smaruje kremem bambino to znika. Takie drobne czerwone krosteczki które tworza jedna plamę.. U nas straszna zima, nasypało śniegu i mrozy są brr nie cierpie zimy.. Pozdrawiam serdecznie buźka :*

Kochane moje, jest postęp:) Mały się obrócił główeczką w dół, lekarz na podstawie usg stwierdził, że za 2 tygodnie rodzę:) Mały ma już niemal 3,5 kg, ponad 52 cm i nogi piłkarza:P Kopie w żebra tak, że hej:) Wszystko jest w jak najlepszym porządku:) Wiecie jak wyraźnie pokazał dziś klejnoty rodowe? Będzie Jakub jak nic:) O, właśnie kopnął:) Izrobił nowy rozstęp, ech... dół brzuszka będę miałą jak harmonijkę:P Ta zima jest tak sroga, że aż wyć się chce, a śnieżyce takie, że niemal paraliżuje ruch w mieście. Kingull, to faktycznie może być trądzik, ale też i podrażnienie, alergia na jakiś kosmetyk, wodę czy jedzenie. Z tyum dermatologiem to niegłupi pomysł:) Piszcie dziewoje co tam u Was, za tydzień będę mieć więcej czasu na wszystko więc chętnie poczytam:) Pozdrawiam GORRRĄCO:)

OO to super że sie obrócił troche mu to czasu zajeło :p pamietam jak szkrabik na usg też zawsze jajka wywalał hehe wiec o pomyłce płci nie było mowy. Jutro mamy kontrolne bioderka i musze małego nieźle opatulić bo mrozy i wichury masakryczne :o W ogóle od 3 dni mały jest nieznośny marudzi, płacze, a ja nie wiem co mu dolega :( raczej nie kolki bo przeciez juz 3 miesiace mineły a on miał na początku trochę, może zęby mu będą szły strasznie sie ślini i piąstki wkłada i zssie. Za dnia mało wczoraj zjadł dopiero wieczorem wiecej, ale w nocy spał spokojnie na szczęscie. To narazie tyle z bieżących info :D

Bioderka prawidłowe i posiew moczu tez :D więc dobre wiadomości... Dziś czeka mnie dentysta brrr pozdro lasencje

Fajnie dziewczyny:)elvie juz nie dlugo wiem koncówka najgorsza i pierwsze 2 tyg a pózniej juz luz bedzie. Mój Kamilek tez skonczyl 3 msc fajna dzidzia smieje sie prosto glowke trzyma poznaje mnie a obcych sie boi . Juz taki kochany starszy syn tez sie uspokoil:) schudlam duzo:) z 88.5 waze teraz 70 kg 18 kg poszlo sie bzykac he he rozstepy mam ale cóz nie bede swiecic pepkiem tyle ze strój dwu czesciowy odpada a nogi mam zczaskane chyba strój nurka w moim przypadku bylby odpowiedni:) maz mnie irytuje nie moge sie z nim dogadac mam go dosyc wole jak jestem sama z dziecmi jego zachowanie mnie do szalu doprowadza. Cwaniak i ham sie z niego zrobil. Chyba za duzo mu sie spraw nalozylo i sie na mnie wyzywa. Drazni mnie to okropnie. a wasi faceci jak sie zachowuja?

Hehe, mój mąż na razie jest grzeczny:) Stara się nawet gotować:P Rozmawia z małym (przez mój wydęty pępek - twierdzi, że Kuba pewnie tak lepiej słyszy :P), i chyba się boi jak sobie poradzi w roli taty. Dopóki jesteśmy w 1 kawałku trudno mi powiedzieć, czy bardzo się zmieni, jak na razie to ja jestem okropna:P Marudzę, jęczę, ciągle go o coś proszę i się wkurzam, on dzielnie to znosi i pomaga jak może. Kingull to super, mały rośnie jak na drożdżach pewnie:) Mimi, syn musiał się pogodzić z tym, że już ie jest sam i dał spokój. Za to mąż się nie może odnaleźć, nie sądził może że tyle się zmieni. To już dwójka dzieci:) Ale i na niego przyjdzie czas, zobaczysz:) Maluch oststnimi dniami bardzo się pręży, aż brzuch boli... I czasem boli dół brzucha, ale tak przez chwilę, i na parę godzin spokój. Mleczko mi już bardzo cieknie, aż piersi bolą. Ogólnie to już marzę tylko o tym, żeby urodzić, mimo pewnego lęku, bo przecież nie wiem, jak to będzie:) A teraz muszę się położyć, maluch boksuje żebra jak siedzę zbyt długo:) Trzymajcie się dziewczyny:)

Dobry U mnie też nerwówka okres, dieta i jakoś nie możemy się z moim dogadać, może i sie czepiam, ale kurde drażni mnie to że czasem wszystko musze mu mówić co ma zrobić, może by sie łaskawie sam domyslił, a nie wszystko palcem pokazać. Tak to mi pomaga przy małym, ale chodzi mi o takie sprawy domowe typu wytrzepać dywan, odkurzyć i takie tam :D w końcu szał porzadków przedświątecznych hehe. Zostało mi nadal 5 kg żeby wazyc 50kg rozstepów na brzuchu nie mam tylko na udach troche ,ale to są stare wiec olewam to. Fakt faktem ale nadal czuje się jak Troll!! Mały odpukać zdrowy, czasem marudzi ale ogólnie grzeczny chłopczyk :) buziaki :*

Hej dziewczyny, jeszcze nie urodziłam:) Ale już jesteśmy na wylocie, wczoraj lekarz stwierdził 2cm rozwarcia i kazał zapinać walizkę bo w tym tygodniu już powinno być po sprawie:) W związku z tym mam do Was pytanie... Nie mam zielonego pojęcia jak odczuwalne są skurcze:P Mama mi mówiła że to jak na @, siostra dodała, że może być jak przy przeziębieniu jajników. Coż tam niby czuję, ale czy to są bóle? Boleć nic nie boli, tylko od kilku dni czuję COŚ, niby jak na @ ale duuuużo lżejsze, czasem nawet nie zwracam na to uwagi, stąd też nie wiem czy jest w tym jakaś regularność. A nie chcę spanikować i pójść do szpitala za wcześnie, z drugiej strony boję się, że trafię tam za późno. Radźcie dziewczyny bo nie wiem co robić:P

hejka No to są takie bóle jak na @...Ja miałam bardzo bolesne skurcze i do tego te z krzyża, więc tego sie nie da przeoczyc bo bolało jak cholera:O Może masz słabe skurcze i pewnie nie sa regularne, także obserwuj się i jesli będa częstsze to licz co ile... Na bank będziesz wiedziec że to już, a może Ci wody odejdą, bo mi np przebijali jak juz leżałam na porodówce :) trzymam mocno kciuki dasz rade :*

Dzis bylismy na szczepieniu moje maleństwo tak płakało, ale w domku juz lepiej i długo spi. Wazy 5100 i ma 61cm, oczywista jak zwykle za mało przybrał, no cóz mam zrobic jak taki niejadek jest :o ma to po mnie hehe Dałam mu dzis jabłuszko ale wypluwał masakra hehe ciezko bedzie z tym jedzeniem , mam mu juz dawać kaszki, zupki i i uczyc jeśc łyżeczką. Poza tym wszystko w porządku :) buziaki

Dzień dobry " Zdrowych, spokojnych Świat w gronie najblizszych i mnóstwo prezentów pod choinką "