Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mimi8888

CIAZA OBJAWY NIEPOKOJE WYMIENMY SIE DOSWIDCZENIAMI

Polecane posty

Hej ja wczoraj cala nocke nie spalam maly sie tak stawial w brzuszku ze myslalam ze mnie rozerwie strasznie boksowal i dzisis caly dzien chyba sie obrócil i kopie teraz w skóre brzucha moze wczesniej od srodka i tak nie czulam. Postep w sexie:) przemoglam sie:) chociaz pechez troche dokuczal 6msc wiec juz sie tak nie obawiam jak z poczatku mam nadzieje ze teraz mnie juz nic zlego nie spotka...SIKORKI SOBIE NIE WIDZE :)OGOLIC SIE MOGE TYLKO NA CZUJA:) MAZ NA PELNYM ETACIE TERAZ:) z ubraniem skarpet i butów tez mam problem ale bedzie jeszcze trudniej:)

Witajcie:) Jestem w 6 tygodniu pierwszej ciąży i właśnie zaczynam wertowanie różnych stronek dotyczących tego cudownego stanu:) To forum to niezła sprawa, już wiem nieco więcej i jestem odrobinę spokojniejsza mimo wielu niepokojących "drobnostek". Mój lekarz zrobił mi przy pierwszym badaniu (tj. 4 dni temu) usg dopochwowe i nie było widać serduszka ani tętna, jednak wypowiedzi forumowiczek nieco mnie uspokoiły. Choć nadal mam pewne obawy... A jak to było u Was? Za półtora tygodnia następne badanie... Ale apetyt mam niesamowity, jem niemal same słone rzeczy. I duuuużo ziemniaczków:) Te Wasze wypowiedzi są bardzo krzepiące:)

Witajcie elvie85 Gratulacje :) ja serduszko słyszałam w 8tyg, także niedługo usłyszysz, a teraz musisz dbać o siebie żeby dzidzia sie rowijała :) a jakie odczuwasz objawy, dobrze się czujesz ? U nas dobrze, choc dziś maluszek cos spokojny nie lubie takich dni.. pogoda fatalna, nic tylko w domu siedzieć ehh piszcie dziewczyny co u Was!! buziaki w brzuszki :)

Hej co tam u Was? u nas goraco i duszno ciaza daje sie we znaki. maly bombarduje.. nogi zaczynaja mi puchnac dlonie tez.

Mam nudności, zachcianki, ZERO słodyczy:), tyję z dnia na dzień, i jestem zmęczona jak nigdy, a twarz? Wolę nie opisywać moich pryszczy:) Czuję się dobrze, jeśli nie liczyć lekkich bóli brzucha, tylko niepokój narasta (we wtorek mam usg). Nie dodałam, że mam lekką nadczynność tarczycy typu Gravesa Basedowa, i lekarz podejrzewa u mnie pusty pęcherzyk płodowy... Choć jestem pod stałą opieką endokrynologa, lekarz odstawił mi leki i niedługo mam zacząć brać coś nowego. Mimo to nie tracę nadziei, moja koleżanka dwukrotnie była w ciąży i donosiła, a ma większą nadczynność niż ja. Maluszek, z racji mojej choroby, nie był planowany, ale pragnęłam go bardzo jeszcze zanim zachorowałam. Pewnie nie zdecydowalibyśmy się sami, ale los zdecydował inaczej:) Zrobię co w mojej mocy, żeby było dobrze. We wtorek wszystko będzie jasne...

witam my duzo leżymy szyjka mi sie skróciła i mam wiecej leżeć ewentualnie na nast wizycie jaksie okaże że dalej to leki na stałe, także leże na maxa i boki bolą od leżenia :) obrzeków nie mam żadnych i jak narazie nie puchne ogólnoe czuje sie dobrze elvie85 trzymaj sie kochana wierze że bedzie dobrze i tego Ci życze z całego serca!! moja twarz tez jest masakryczna i mam pełno duzych pryszczy :O od poczatku ciązy mi sie tak pogorszyła cera taki urok a słodyczy nie umiem sobie odmówić, a przed ciaża mogły dla mnie nie istnieć hehe pozdawiam wszystkie :)

Elvie mam nadzieje ze bedzie oki napisz co i jak jak bedziesz wiedziec. Kingul lez i wypoczywaj to pierwsza dzidzia wiec mozesz poleniuchowac. Umnie brzuch rosnie grubas zemnie:) nie mam co na siebie wlozyc a dotego u nas jest upalnie wszystko jest male jak w piersiach sie zmieszcze to dul maly albo na odwrót. Musze isc na zakupy. Dzisiaj pierwszy raz zlapal mnie skórcz lydki plakalam jak buba ból niesamowity mezus rozmasowal teraz juz pewnie bedzie tak ciagle jak wystapi juz pierwszy raz to non stop sie powtarza. W pierwszej ciazy mialam od konca 5 msc skórcze lydek a teraz od konca 6 wiec troche lepiej.Maly boksyuje kreci sie czasami spac nie moge bo tak kopie Rece mi puchna i nogi to przez pogode.

Mnie tez budzą skurcze nóg w nocy także nie jestes sama ;) chyba kupie magnes bo to nic przyjemnego jest, poza tym w nocy nie moge spać ehh jeszcze nie puchne na szczęscie, ale ogólnie ciezko mi sie chodzi a zwałaszcza jak musze wejsc na 4 pietro masakra :O ciuchy tez juz za małe dobrze że przed ciąża lubiłam tuniki to sie przydały :) wiec zakupy tez mnie czekają. pozdrawiam piszcie !!

u mnie już prawie 8 tc :) 1 dzien bez bólu podbrzusza, nie pieką mnie sutki, i mam kolejną wizytę u ginekologa :) Nie mogę się doczekać !

Gość agisia29
czesc dziewczyny moge dolaczyc? jestem w 20 tyg ciazy i tez mi nogi puchna wogule to mi sie wydaje ze grubne w blyskawicznym tempie dzidzia daje kopniaki a pozatym okropnie bola mnie plecy dzis pozdrawiam

Ja też tyję, wyglądam na 16 a nie 8 tydzień ciąży:) Zaraz wychodzę na USG...

agisia29 witaj pewnie że mozesz sie dołączyc im nas wiecej tym raźniej :)a kilogramami sie nie przejmuj to wszystko dla dzidzi, potem sie zrzuci ;) elvie85 to powodzenia, zdaj relacje jak bedzie po badaniu :)

Już po:) I JEST WSZYSTKO OK!!! :) Maluszek ma wzorcowe tętno, ślicznie bijące serduszko:) Już widziałam rączki, nóżki:) 8 tydzień i 4 dzień:) rodzę w sylwestra:P Dziś tylko bym spała:) I zupełnie nie kontroluję jadłospisu. Jeśli próbuję jeść z rozsądkiem momentalnie lecę do łazienki, kiedy słucham zaś podszeptów maluszka i jem rzeczy typu groszek konserwowy z majonezem czuję się super:P Dziś dzidzia kazała mi jeść lody truskawkowe, od tygodnia domaga się samych truskawek ale nigdzie nie mogę dostać:/

elvie85 to fantastyczna wiadomośc, no wiedziałam że bedzie dobrze :) jedz na co masz ochote , dzidziuś potrzebuje :) jeszcze raz Gratulacje !!

Gość agisia29
kfffiatuszek no wlasnie bardzo uwazam na to co jem a i tak brzuszek mam duzy ale podobno w drugiej ciazy szybciej sie tyje bo to moja druga ciaza w pierwszej to sie wszyscy pytali gdzie ja mam to dziecko? a teraz wszyscy mowia no dopiero polmetek a brzuszek ho ho

Witam Wczoraj robiłam glukoze, nawet dałam rade wypic bez problemu, tylko potem sie słabo czułam i strasznie pic mi sie chciało , a tu nie wolno Oj zajeło mi to dobre 3h myślałam ze padne hehe ale na szczęscie już po i wyniki prawidłowe :) co tam u Was ? :)

Fu... Już się boję na samą myśl o glukozie... :P Kingull, to super, że wyniki ok:) Ja mam coraz częstsze nudności, i brzunio mi rośnie:) a to dopiero 9 tydzień:) Pozbyłam się żelowych pazurków:( A jestem kosmetyczką i były moją wizytówką. Ale czego się nie robi dla maluszka:) Zostały mi jeszcze duże oczy do malowania:P Ale jak tak będę rosła to się nie zmieszczę w firmowe fartuszki niedługo:)

Gość agisia29
elvie 85 mozesz mi poradzic skoro jestes kosmetyczka ,za 2 tyg mam wesele trzymalam pazurki chodowalam zeby tylko ladnie pomalowac ale wczoraj kilka mi sie zlamalo i jestem wsciekla bo teraz kazdy innej dlugosci a nie cierpie krotkich i nie wiem teraz co zrobic czy zalozyc na ten krotki czas zele albo akryle bo cholera z takimi palkami brzydko i jeszcze jedno pytanko czy mozna posmarowac cialo samoopalaczem albo jakims balsamem brazujacym bo solarka odpada to wiem a jestem blada jak sciana dodam ze jestem w 20 tc.

Dobry :) elvie85 glukoza do przezycia, nie jest tak źle, mozna sobie soku z cytryny dodać, ja miałam ze soba cytryne hehe agisia29 ja mysle że spokojnie mozesz uzyc samoopalacza i że nic się dziać nie będzie :)

Gość agisia29
kingull dzieki bo nigdy tego nie robilam i nie wiem czy w ciazy mozna

Agisiu, spokojnie możesz użyć samoopalacza, a co do paznokci to możesz na krótki czas założyć żele (broń Boże akryle - mają mocno drażniący zapach podczas zakładania), ale po ich odrośnięciu radziłabym je zdjąć. Jeśli znajdziesz mądrą dziewczynę to może uda się zrobić tylko co poniektóre, wybierzesz optymalną długość i założysz np 4 -5 paznokci, potem wszystkie razem możesz pomalować fantazyjnie lakierem i nie będą się różnić. Istnieje jeszcze jedna metoda, tzw tipsy 10-cio dniówki, czyli tips zostaje nałożony jak do żelu i pomalowany wraz z innymi pazurkami lakierem. Moim zdaniem ta ostatnia opcja będzie najlepsza - można je po weselu dość szybko zdjąć i nie zniszczyć przy tym zbyt mocno naturalnej płytki, i unikasz lampy UV, a to ona jest niewskazana w ciąży.Tę ostatnią opcję polecam tylko w przypadku mocnych paznokci naturalnych, tips zawsze je trochę niszczy. To by byo na tyle jeśli idzie o porady kosmetyczne:) Dziś czuję się średnio, tarczyca daje się we znaki, wyniki mam ne najlepsze... Ale poza tym dzidzia ma się świetnie, wcinamy już słodkie czasem:)

Gość agisia29
elvi85 dzieki serdeczne ja dzis bylam na usg i na 99%dziewczynka strasznie sie ciesze

U mnie oki nogi i rece puchna ale nie jest tragicznie brzuch wielki ale to znaczy ze dzidzia rosnie jestem juz w 26 tyg kopniaczki dostaje i to mocne piszcie co u was

Witajcie agisia29 to super Gratuluje córeczki :) u mnie nawet ok, problem z zaparciami, ale nawet activia pomaga narazie nie puchne, brzuch widoczny ale tez nie jakis wielki :) mnie sie podoba hehe kopniaczki tez mocne i czasem bolesne, ale niech kopie ile wlezie :) w poniedziałek mam wizyte i mam nadzieje że w końcu sie dowiem kim jest szkrabik :D

Kingul czekam na wiesci:) ja dzisiaj cala noc nie spalam maly dawal popalic:)no a dotego sikanko non stop. Wczoraj puscila mi sie krew z nosa chyba jakies oslabienie. Przytylam jak narazie 10 kg

do lekarza dopiero przed 17 wieć po zdam relacje :) Mimi8888 to widze że nie jestem sama, bo ja tez po nocach spać nie moge tak mnie szkarbik kopie że sie normalnie nie da hehe

Super, że się u Was karaluszki rozwijają:) Ja nie mogę się doczekać pierwszych ruchów. Brzunio mi urósł, 10 tygodni już:) Dietka się w miarę ustabilizowała, choć czasem miewam problemy typu co by tu zjeść, w końcu jem co mi w ręce wpadnie i jest dobrze:) Ale ze słodyczami ostrożnie:P

dziewczyny ide do szpitala wiec mnie nie bedzie jakis czas szyjka w złym stanie :( jestem na lekach Fenoterol , nospa i Isoptin także jestem załamana :( no i będzie Synek :) :) trzymajcie sie i trzymajcie kciuki Buziaki

Gość agisia29
kingull trzymaj sie cieplutko napewno wszystko bedzie oki jak wrucisz to koniecznie sie odezwij