Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mimi8888

CIAZA OBJAWY NIEPOKOJE WYMIENMY SIE DOSWIDCZENIAMI

Polecane posty

Trzymamy za Ciebie kciuki Kingullciu, będzie dobrze:) Masz silną grupę wsparcia:)

Dzieki dziewczyny za wsparcie :) jestem w domu, obyło sie bez szpitala, bo leki działaja, no ale musze lezęć i leżeć. Masakra w taka pogode no ale dla szkrabika wszystko :) mam nadzieje ze u Was w porzadku :) pozdrawiam

Kingul trzymaj sie jakos:) Ja mam dalej problemy z ta grzybica non stop powraca bylam u lekarza zmienil mi lek w drugiej dobie pokrwawilam strasznie sie wystraszylam z reszta jak juz pisalam poronilam przed ta ciaza wiec wszystko mnie niepokoi... tym bardziej ze w tej ciazy tez juz krwawilam, pociesza mnie to ze maly sie rusza i to bardzo mocno caly brzusio mi faluje:) Meczy mnie okropnie zgaga:( Juz 27 tydzien ciazy. Zaczelam przegladac i rozdzielac ciuszki dla maluszka po moim pierwszym synku:)Juz sie doczekac nie moge ale rozmiar mnie przeraza wszystko takie malutkie:) Kingul masz juz imie wybrane? Gziewczyny piszcie co tam u Was:) pozdrawiam

Mimi8888 dzieki jakos sie trzymam choć leżenie w te upały to nie lada wyczyn, czytam ksiązki, oglądam filmy i jakos czas leci.. mały kopie zwłaszcza kiedy ide spać :P ogólnie czuje sie nieźle tylko troche słaba jestem po tych tabletkach i trzesą mi sie rece a imie będzie chyba Dawid, bo mój innego nie akceptuje :D pozdrawiam

hej ja dalej walcze z grzybica:( non stop powraca. Zaczela mnie bolec noga lekarz zaczol podejrzewac zakrzepice czyli zator w zyle. Mialam badania ale wyszly ok ale ze w rodzinie babcia i siostra chorowaly na to to musial zrobic mi usg zyl naszczescie wszystko wyszlo ok ale musialam dostac zaszczyk w brzuch bolacy jak cholera to bylo wczoraj musial dac mi zaszczyk bo podejrzewal ze jest cos nie tak a usg dopiero mialam dzisiaj.Nie mógl zwlekac i czekac do kolejnego dnia bo moglo by byc zapónio jezeli bym faktycznie miala skrzepy w zylach. Do teraz mnie boli miejsce po zaszczyku zwlaszcza jak maly kopie w to miejsce.

Witajcie:) U nas na razie spokojnie, oprócz tragicznego zmęczenia i bólu pleców, ale to normalne. Dzidzia nie daje spać, budzi mnie o 5 rano i już nie mogę zasnąć. A wieczorem zasypiam ok 23, wcześniej nie mogę się położyć, zbyt późno wracam z pracy. A sezon to więcej pracy... Na razie jednak daję radę:) Pochłaniam owoce kilogramami i litrami piję soki. A piłeczka rośnie z dnia na dzień:) dosłownie w oczach:) Jeszcze 3 dni temu mogłam spokojnie dopiąć ulubioną koszulę a dziś już było ciężko:P I nie pomógł espumisan:P We wtorek usg:)

Witajcie Mimi8888 no masz z tą grzybica 3 światy, a ta noga to wiadomo od czego Cie zaczeła boleć ? czy to może po prostu sie tak czasem dzieje w ciązy hmm pytam bo jestem zielona w tym temacie. mi tez szkarbik nie daje spac po nocach ehh potem jestem nieprzytomna ja sie zajadam truskawkami :) i koktajl ze śmietana obowiązkowy a w bluzki na guziki to juz sie dawno dopiac nie moge przez te moje ogromniaste cycki :p do wizyty jeszcze 3 tyg, a po L4 ide za 2 tyg wiec może bede mogła chodzić wiecej jak zbada mnie pod kątem szyjki , mam taka cicha nadzieje, bo czasem mam dośc juz tego wszystkiego ehh trzymajcie sie, buźka

O matko, dziewczyny... Od 3 dni męczy mnie zgaga... Właściwie powinnam napisać ZGAGA, bo lekkie pieczenie przełyku to nic przy tym żywym ogniu... Pali, piecze, i wywołuje natychmiastowe nudności. Nie pomagają domowe sposoby (dieta, spanie na lewym boku, jogurt naturalny, etc, etc). Boję się brać cokolwiek, ponoć w pierwszym trymestrze (a ten dopiero się skończył) nie jest to wskazane. Ponoć pomagają migdały ale na samą myśl o nich mnie odrzuca. Co robić? Kingull, nie martw się, na pewno będziesz mogła wstać:) Moja siostra też miała kłopoty z szyjką, poleżała 2 tygodnie a potem zasuwała jak mały samochodzik, nie wolno jej było tylko dźwigać.

Witam :) Ja póki co nie wiem co to zgaga :) nadal nocki mam kiepskie i chyba juz tak do końca będzie :) trza sie przyzwyczaić na zgage mozna reni brac i ranigast Mimi8888 ja tam Twoja grzybica lepiej już? elvie85 a w którym jestes tyg dokładnie bo juz nie pamiętam, a nie masz suwaczka :) piszcie co tam u Was

Hej dziewczyny Jezeli chodzi o ta noge to w ciazy zdarzaja sie skórcze mnie zlapal jeden mialam pózniej wizyte u lekarza i mnie bolala noga wiec mu powiedzialam a on zaczol wypytywac o rodzinne czy sie cos dzialo podobnego. Skórcz sam w sobie nie jest szkodliwy ale jezeli wystepuja czesto nogi bola czerwienieja puchna to moze byc poczatek zakrzepicy (krew gestnieje). Powiedzial ze jak mnie cos drugi raz takiego spotka to mam sie zglosic i tak bylo bo 3 dni bolala noga ale naszczescie to byl problem z miesniem. Co do grzybicy to tydzien jest ok a tydzien uplaWy zielone swedzenie i pieczenie. Dostaje co drugi tydzien crotlimazol i znika. MAS LUB TABLETKA DOPOCHWOWA. Tak mi daja popalic te bakterje:( Bylam dzisiaj u poloznej i w moczu wyszlo ze mam podwyzszony cukier za 2,5 tyg znów mam isc na sprawdzenie byc moze byl duzy bo 2 dni temu zjadlam paczke rodzynek w czekoladzie. Mam nadzieje ze za ten czas bedzie oki bo jak nie to moze mnie dopasc cukrzyca ciazowa. Musze ograniczyc cukier. Przez te uplay spac nie moge maly kopie a ja jak nie pije to sikam jeszcze tylko 11 tyg. do rozwiazania a juz tak ciezko.... Macie rozstepy? Ile juz przytylyscie? Kingul jak tam Ci sie lerzy???? Lepiej sie juz czujesz?

Gość agisia29
ZGAGA wiem cos o tym od tygodnia mnie meczy i nawet reni nie pomaga chyba oszaleje normalnie mam ta zgage po wszystkim co zjem chyba musialabym nic nie jesc zeby przeszlo okropnosc pozdrawiam

Witajcie:) Ze zgagą już nieco lepiej, jogurcik naturalny cały czas mi towarzyszy. Czasem nieco boli mnie dół brzucha, nie wiem czy to normalne. W przyszłym tygodniu idę do lekarza. To już 13 tygodni:) Byłam na kolejnym USG:) Maluszek był krnąbrny, wykręcał się pleckami i nie dał zbadać:) A jak się już udało lekarzowi złapać go z profila to rączką odganiał sondę:) Ma już 6,5 cm, śliczne tętno, widziałam nosek, liczyłam paluszki... Na razie jeszcze chudnę nieznacznie, a brzuszek już mi się ślicznie zaokrąglił:) Uwaga, próbuję wkleić suwaczek:) Nieco przekłamany, jestem prawie tydzień do tyłu względem daty ostatniej miesiączki. http://www.suwaczki.com/tickers/9ewnyx8d7mb2aumi.png

Witajcie No lezymy dalej, ogólnie nudno tak leżeć, po domu troche chodze i jak jest ciepło jade na działke i tak sobie w cieniu lezakuje. Przytyłam jak narazie 7kg ale czuje sie jak słoń :) Mamy juz wybrany wózek odkupujemy od koleżanki juz na nas czeka, tylko go odebrać :) ciuszki też już kompletuje powoli, łożeczko mam od brata, wiec troche sie zaoszczędzi ;) bo wydatków i tak masa jutro ide po L4 wiec zobaczymy co mi powie, a za tydz ide prywatnie, jutro pewnie zbada mi tylko szyjke juz sie boje.... Mimi8888 a jak robiłas glukoze to dobre miałas wyniki? mój gin mi powiedział że nie grozi mi cukrzyca przez ok 10 lat, mialam cukier w normie z duzym zapasem. elvie85 no i mamy suwaczek elegancki :) bóle podbrzusza sa normalne, chyba że sa bardzo bolesne i występuje plamienie. Możesz wziąs nospe jest bezpieczna ja boire 3x dziennie na te moje dolegliwości. czekam na wieści od Was pozdrawiam :)

Hej laseczki:) ja znów mam problemy:( okazlo sie ze mam anemie, dali mi jakis lek 3 x dnia a dotego ta wstretna grzybica non stop powracala i oprócz tabletek dopochwowych dostalam doustny antybiotyk. U nas upaly topie sie jak lodzik na sloncu jestem potezna :) W nocy spac nie moge goraco i duszno a maly kopie i nie daje spokoju:)11 kg wiecej . to juz 30 tydzien jeszcze 10 jak to zniesc?? coraz bardziej boje sie produ:( cukier wyszedl mi duzybo 2 dni wczesniej zjadlam rodzynki w czekoldzie:) na drugim badaniu bedzie wszystko jasne.... Kingul odpoczywaj bo jak dzidzia sie urodzi to nieda ci wytchnienia... Pozdrawiam was dziewczyny i niech ten czas oczekiwania milo i szybko wam zleci....ja juz chce miec maluszka w rekach wtedy bede spokojna i odetchne pelna piersia he he h z mlekiem:)

Gość agisia29
u mnie dzis 37st.C masakra kocham lato ale to juz nie dla mnie teraz

Witajcie :) agisia29 juz niedługo i bedziesz sie cieszyć z maluszka, ale zazdroszcze :) ja dziś mam wizyte, stres juz jest... i cos sie dziś słabo czuje ehhh dziś jest u mnie chlodniej, od upałów można odpocząć:) robiłam tez krew i mocz z tego co widze też mam dalej anemie, no zobaczymy co mi powie i pewnie przepisze żelazo mały sie pręzy , wierci i kopie czasem aż boli hehe no zdam relacje jak bede po wizycie trzymajcie sie, pozdrawiam :)

Co tu takie puchy ?? wiec tak szyjka w lepszym stanie 1,5cm wó płodowych duzo, wszystko z nimi ok leki zmniejszone do 3 dawek, mocz prawidłowy, anemia jest przepisał żelazo, serduszko w normie, merki funkcjonuja, chłopak na 100% widziałam jajka :D ulożenie głowka w dół i dalej leżeć juz chyba do końca mam sie oszczędzać no ale najważniejsze że z małym dobrze :) pisać laski !!

Gość agisia29
Kingull dobrze ze juz lepiej z ta szyjka u mnie tez nie najlepiej caly weekend mialam biegunke a dzis straszne zawroty glowy jak nie jedno to drugie naszczescie dzis troche chlodniej

A u mnie nic nowego poza OLBRZYMIĄ OCHOTĄ NA LODY:) Niezmiennie, zawsze około 21:) I zgaga... Ale da się znieść, jak nie mogę patrzeć na jogurty jest Rennie:) Brzunio duży już, do lekarza nie dostałam się w planowanym terminie, idę za tydzień. Dziewczyny, czy to możliwe, że mogłabym już czuć pierwsze ruchy dziecka? Tzn czkawkę czy gwałtowniejsze ruchy. Bo wydaje mi się, że coś tam już czuję:) Zwłaszcza wieczorem podczas meczyku (np. teraz:P ), leżę sobie spokojnie, w kiszeczkach też cisza, a tu nagle takie delikatne PYK! :) Czy to już mój aniołek? Nie mogę się już doczekać:) Kingull fajnie że już mniej tabletek łykasz i że z dzidzią wszystko ok:) jeszcze gdzieś 2 miesiące i Twój Karaluszek będzie na świecie, tak? :) Agisiu, ja między 8 a 10 tygodniem ciąży miałam okresowo biegunkę, głównie wieczorem i w nocy, teraz z utęsknieniem wypatruję kolejnej kupki:P Mimi888 jak Twoje dolegliwości? A 11 kg to nic:) Przy porodzie ubędzie Cię z 8 od razu, potem dzidzia resztę zje:) Duże pozdrówka dla wszystkich mamusiek:) http://www.suwaczki.com/tickers/9ewnyx8d7mb2a umi.png D http://www.suwaczki.com/tickers/9ewnyx8d7mb2a umi.png

Gość uppp
Sprzedam ciuszki dla dziewczynki w rozmiarze 92-98. Nosiła je moja córeczka niektóre praktycznie nowe bo nei nosiła a teraz robią sie za małe a z letnich szkoda mi trzymać gdyż wiem, że za rok napewno tego nie założy. Ciuszki są w bardzo dobrym stanie znanych firm takich jak GAP, next praktycznie wszystkie przywiezione z zagranicy, bez plam (na jednej bluzeczce jest plamka i jest to zaznaczone). Mogę wystawic na allegro. Nie zawyżam kosztów przesyłki. Link do zdjęc http://misia1218.fotosik.pl/zdjecia/1 Kontakt ze mną aga.t8@op.pl

elvie85 na czkawke to chyba jeszcze za wcześnie i na mocne kopniaczki też, ale takie pykanie i bulgotki to możesz juz czuc jesli uwąznie sie wczujesz w brzuszek:) ja poczułam kopniaczki w 18 tyg, teraz ich juz czuje mniej, bo mały ma mniej miejsca i teraz czuje przemieszczanie sie, wiercenie, pręzenie :) hehe zabawne jest jak wystawia nóżke lub pupke takie górki sie robia na brzuszku :) poza tym czuje sie dobrze i w końcu moge odetchnąc od upałów agisia29 a jak Ty sie czujesz? wszystko gotowe na przyjęcie maluszka, nie boisz sie porodu, ja to jak pomysle to mam stracha strasznego, no ale mi jeszcze zostało 2 miesiące :)

Gość agisia29
Kingull a szkoda gadac biegunka przeszla ale zgaga wrucila no ja sie chyba wykoncze jak nie jedno to drugie porodu boje sie strasznie no ale coz musze to jakos przezyc

Hej laseczki jak tam u was? ja sie czuje nie najlepiej:( cala noc nie spalam maly sie wiercil i bolalo mnie podbrzusze a z 20 razy bylam w toalecie...duszno mi i goraco antybiotyk skonczylam teraz na anemie zelazo zazywam i pije barszczyk czerwony sama ukisilam jest rewelacyjny mama mi poradzila ze doskonaly na anemie za tydzien wizyta u poloznej . Wydaje mi sie ze maly sie obrócil juz glówka w dul i dlatego mnie tak bolalo i kopie teraz z jednej strony. Poce sie niesamowicie jeszcze 9 tyg .....juz sie doczekac nie moge 15 kg wiecej ide z waga w góre do 20 dojde spokojnie....piszcie co u was...

ja jestem 27 tydzien a juz na plusie mam 12 kg jak tak dalej pojdzie to sie w drzwiach nie zmieszcze

agisia29 hehe a ja myslałam że Ty jestes w 37tc a Ty pisałaś że tyle jest stopni ;) jejku jak ja czytam :D ja też jakies ok10 kg na plusie, czasem mam załamke z tego powodu bo sie w nic nie mieszcze i mnie płacz ogarnia, mój mi mówi że przesadzam no ale faceci tego nie rozumieją :) nocki dalej koszmarne, skurcze łapią zażywam magnez jak obliczyłam biore 6 rodzajów leków masakra :o mój mały tez juz jest głowką w dól i czuje dupke i girki pod cyckami hehe miłego dnia , pozdrawiam :)

Kingull dziecko juz ci sie odwrucilo glowka w dol? ja myslalam ze to dopiero przed samym porodem ja nic nie wiem jak moje jest odwrucone bo mam usg dopiero 16 sierpnia a w 37 tygodniu nie ukrywam juz bym chciala byc

agisia29 no niby tak jest że do 32 tyg powinno sie odwrócić główka w dół, ale z tym to róznie bywa :) masz już imie wybrane ?:) ja sie topie jak słonina mam juz dośc, chodze jak słoń leże na działce w cieniu i pod parasolem bo w domu to sie nie da wysiedzieć takie duchoty:o mały sie wierci chyba też mu gorąco :P

Gość zamyslona........
Hej moze Wy mi dziewczynki pomozecie :( Napisalam temat ale nie wiele odp jest na niego :( Staram sie z mezem o dziecko w tym miesiacu przyszedl niestety okres:( tyle ze nie jest tak jak co miesiac :(Test rano wyszedl wg meza pozytywnie druga kreska wyszla bardzo jasna objawy ciazy rowniez sie utrzymuja ale ten okres wszystko przekresla:( Zazwyczaj w pierwszych dniach jest dosc obfity a ten dzisiejszy jest bardzo slaby( na caly dzien wystarczyla mi jedna podpaska) boli mnie troche podbrzusze ale to niewielkie krwawienie mnie zastanawia i ta jasniutka druga kreska na tescie:( oczywiscie powtorze test za pare dni i zapisze sie do gina ale jestem ciekawa co Wy o tym myslicie bede wdzieczna za Wasze opinie 🌼

zamyslona........ z tego co wiem to okres niekoniecznie przekreśla ciąże, bo mozna miesiączkować do jakiegos tam czasu.... a blada druga kreska oznacza wczesną ciąże :) także powtórz test lub zrób test z krwi.. powodzenia :)

Tak dokladnie Kingul ma racje :) Okres mozna miec nawet do 3 miesiaca a moja kreska tez byla blada jakby jej wcale nie bylo to mogloby nie byc ciazy ale jak sie juz jakas pojawila to znaczy ze masz juz w moczu hormony bhcg czyli hormony ciazy powtórz test za kilka dni:) trzymam kciuki i zycze powodzenia....