Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość normalny kolo

Męczą mnie religijni paranoicy

Polecane posty

Gość normalny kolo

Wszelkie religie są bzdurami wymyslonymi albo przez wariatów albo przez cwaniaków którzy w taki sposób chcieli sobie zapewnić daniny. Oczywiście kosciół katolicki nie jets tu żadnym wyjątkiem, były czasy że funkcjonariusze kk twierdzili że słońce krązy wokół Ziemi i karali smiercia tych którzy twierdzili inaczej. Po prostu stek bzdur. Nie wiem czym jest wszechświat, kto lub co go stworzyło, ale wiem że na pewno nie ma to nic wspólnego z bzdurnymi religiami. Chcrzesciaństwo, islam, judaizm to opary chorych umusłów, czas aby wszelkie religie upadły i nastała era ludzi rozumnych pragnących wiedzy nie tępej wiary w baławka

Gość ateistkaaaa
hej,w pełni zgadzam się z Tobą. nie wiem czy widziałeś to show przed chwilą nt. nienawiści do ateistów :/

Gość hindii
KALI juga POCZYTAJ O TYM reprezentujesz typowe myslenie dla tego wieku wcale mnie to nie dziwi

Gość ateistkaaaa
natomiast wierzący reprezentują typowe " myślenie " dla sredniowiecza

Gość hindii
mimo to oczywiscie pozdrawiam serdecznie

Gość hindii
punkt widzenia zależy od punktu siedzienia prawda ostatecznie i tak sie obroni wic nie ma co deliberować

Gość hindii
:-)

Gość a ty znasz to uczucie
zastanawia mnie jaką przewidujesz w tym społeczeństwie rolę dla miłości blixniego?

Gość osobarefleksyjnaraczej
KOCHAM MOJĄ WIARĘ 🌼

🌼🌼🌼

Gość normalny kolo
Do napisania tego co w pierwszym wpisie sprowokował mnie ten topik http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4372745 Ci ludzie są chorzy opetanie, demony, szatan, Maryja, Chrystus... A co z Chińczykami? W Chinach religia katolicka, Jezus..są zupełnie nie znani. Czy "demony" opanowują też Chinili? I co im wtedy mówią? Czy demony opanowuja też Papuasów? :) Jaże trzeba być krótkowzrocznym by nie widzieć że to głupotki...

ale ateistow nie nawidze

kiedys synu zobaczysz w całej okazałości swoja pychę.... i to całkiem niedługo :D My jesteśmy chorzy, a ty jestes zdrowy? Brak wiary jest tożsamy ze zdrowiem?

Gość ateistkaaaa
brak wiary w jakieś bostwa, przesądy, krasnoludki , wrózki na pewno jest objawem rozsądku i zdrowia psychicznego. Wiara w takie rzeczy jest domeną dzieci i tak powinno pozostać. Dla dorosłego człowieka jest to już jednak kompromitujące...

z przyjemnoscia skompromituję sie w ten sposób ;) a co konkretnie jest w wierze kompromitujacego? w jaki sposób skompromitował sie np. JPII?

Gość ateistkaaaa
przyczyniając sie chociazby do epidemii aids w afryce ,poprzez potępienie prezerwatyw, kompromitował się też zamiataniem pod dywan przypadków księży pedofilii

Gość hindii
jesli chodzi o bliznich kazdy czlowiek ma s sercu Boga(sa tacy co o tym wiedza poczuli to i tacy ktorzy nie maja o tym pojecia poniewaz sa zbyt pochlonieci swiatem materialnym i zadowalaniem zmyslow ) kazdego nalezy traktowac z szacunkiem aby tak dzialac trzeba sie nauczyc pokory ,,byc pokorniejszy niż źdźbło trawy i bardziej tolerancyjny niż drzewo. Nawet jeśli drzewu brak wody, nigdy nie zacznie o nią wołać,, a mozna to osiagnac poprzez rozwijanie swego odwiecznego zwiazku z Bogiem jednoczesnie kazdy zwiazek z Bogemi jest indywidualny ten proces to samorealizacja wiec nie nalezy zbyt przywiazywac sie do nikogo ani do niczego poniewaz wszystko to jest nietrwale przemija tylko nasza relacja z Bogiem jest odwieczna i na niej nalezy sie skupic wszystko co posiadamy angażować dla sluzby oddania dla Boga :-) ale robic to w sposob subtelny niczego nikou nie narzucjac nie nalezy niepokoic innych swoja wiara to obaraza

Gość pamiętacie jak było w Egipcie
W starozytnym Egipcie kapłani wmawiali ciemnemu ludowi że Bóg sie na nich gniewa i zgasi im Słońce. W czasie zaćmienia głupi lud panikował, wznosił modłu i ofiar a chciwi kapłani sie bogacicli i utwierdzali swa władzę. Oto wasze religie.

Gość ateistkaaaa
i każda religia oczywiscie twierdzi ,ze jest tą jedyną i prawdziwą i ma monopol na zbawienie :D A ci nasi zagorzali katolicy, gdyby urodzili się np. w kraju arabskim, a nie w Polsce, to wyznawaliby islam. Przecież to szopka.

Gość hindii
bazienka :-) dokladnie kazdy jest indywiualny byle nie niepokoić innych

Gość kolo ale czemu cie męczą
dajesz sie? przeciez mozesz zyc wlasnym zyciem, ja tak robie i nie mam problemów, wisi mi, kto w co wierzy, jego sprawa. (A w Chinach jest akurat calkiem sporo chrzescijan, w duzych miastach, sa koscioły, msze.

przyczyniając sie chociazby do epidemii aids w afryce ,poprzez potępienie prezerwatyw, :d, :D, jaja se robisz? Chcesz powiedzieć, że aids w afryce wybuchło przez JPII? Dziewczyno, oni tam głód mają i świat ich nie karmi w wystarczającej ilości, a sadzisz, że gdyby nie postawa JPII fundowałby im prezerwatywy? naprawdę tak sądzisz? Takie hasełko reklamowe: zamiast miski ryzu zafunduj afrykańczykowi 2 kondomy ? kompromitował się też zamiataniem pod dywan przypadków księży pedofilii konkrety poproszę, bo to co piszwesz to slogan

Gość ateistkaaaa
"Jan Paweł II nie reagował stanowczo, przez długi czas, wobec skandali pedofilskich w amerykańskim Kościele katolickim. Już 1985 roku biskupi amerykańscy po przeprowadzeniu badań, na użytek wewnętrzny Kościoła, zorientowali się, że problem pedofilii jest poważny. Wydali w tej sprawie dokument " Iść w świetle". Tymczasem Jan Paweł II przyjął bardziej zdecydowane stanowisko wobec tego problemu dopiero po 2000 roku, kiedy to opinia publiczna spowodowała, że w Stanach Zjednoczonych wzięła górę opcja zera tolerancji dla księży pedofilów. Należy głęboko ubolewać, że Jan Paweł II krytycznie odniósł się do propozycji biskupów amerykańskich, którzy chcieli zawieszać duchownych w pełnionych funkcjach w przypadku wysunięcia w stosunku do nich oskarżeń o pedofilię. an Paweł II zakazał antykoncepcji odżegnując się tym samym od kierunku zmian planowanych przez swojego poprzednika. Peter Piot, dyrektor ONZ-owskiego programu walki z AIDS (UNAIDS) w wywiadzie udzielonym "Frankfurter Rundschau" stwierdził, że zakaz stosowania prezerwatyw "jest poważnym błędem, który kosztuje ludzkie życie...". Tragicznie brzmią nauki Carlo Caffary, kierownika Papieskiego Instytutu ds. Małżeństwa i Rodziny, który stwierdza, że jeżeli zainfekowany wirusem HIV małżonek nie jest w stanie zachować dożywotniej "pełnej wstrzemięźliwości" lepiej będzie, jeżeli zainfekuje swa żonę, niżby miał stosować prezerwatywy ponieważ "uszanowanie wartości duchowych, takich jak sakrament małżeństwa, należy przedłożyć nad dobro życia" - "NIE i AMEN" Uta Ranke-Heineman"."

Gość hindii
Prawdziwa religia jest uznanie Pana za najwyzszy autorytet oraz co za tym idzie sluzenie Mu ze spontanicznej milosc -to jest prawdziwa religia:-)

Gość mnie nie męczą bo są zabawni
i czuję cos w rodzaju ulgi, że nie mam tej paranoi... Zawsze to milej porównac się do kogoś, komu jest gorzej ;P

Gość ateistkaaaa
"W Stanach Zjednoczonych pierwsze afery seksualne z udziałem księży katolickich wybuchły na początku lat 80., ale były one trzymane w tajemnicy przed opinią publiczną i mediami. Wiele ofiar czuło się winnych i milczało przez lata. Informacje o przestępstwach seksualnych popełnianych przez katolickie duchowieństwo dzięki mediom zostały upublicznione dopiero w latach 1992 - 1993. Sprawy dotyczyły nadużyć seksualnych popełnianych przez duchownych w diecezjach w Dallas i Fall River oraz w największej amerykańskiej archidiecezji w Bostonie. W następnych latach przestępstwa seksualne katolickiego duchowieństwa zaczęły wychodzić na jaw w pozostałych diecezjach i parafiach w różnych częściach kraju, a sprawy szczególnie głośne były w diecezjach portlandzkiej, kalifornijskiej, Chicago czy w San Diego. Udane śledztwa i procesy zmobilizowały kolejnych poszkodowanych, którzy zaczęli przełamywać milczenie. Powstały stowarzyszenia i fundacje osób, które były wykorzystywane seksualnie przez osoby duchowne. Przez cały kraj przetoczyła się fala procesów wytaczanych Kościołowi przez wiernych, którzy za młodu byli molestowani seksualnie i upokarzani fizycznie i psychicznie przez księży w przykościelnych szkołach, na lekcjach religii, w chórach czy po zebraniach ministrantów. Sporządzony raport episkopatu Stanów Zjednoczonych i ogłoszony w 2004 roku donosi o 11 tysiącach oskarżeń o molestowanie, a w stan oskarżenia postawiono prawie 4,4 tysiące księży. Niektóre diecezje, na przykład archidiecezja bostońska i diecezje Portland, Tucson, Spokane i Wash ze względu na rekordowo wysokie odszkodowania wypłacane ofiarom księży ogłosiły bankructwo. Część oskarżonych księży nie żyje od dawna, a niektórzy zmarli jeszcze przed procesami. Większość z nich to osoby w podeszłym wieku. Ostatecznie skazano 252 księży, w tym 100 na kary więzienia. Procesy jednak trwają nadal, a kolejne afery seksualne wychodzą na jaw w dalszym ciągu. Dla amerykańskiej opinii publicznej wstrząsająca była także praktyka ukrywania przez biskupów przypadków pedofilii wśród księży, polegająca na przenoszeniu takich duchownych do innych parafii, lub wysyłania ich z misją do odległych krajów"

Należy głęboko ubolewać, że Jan Paweł II krytycznie odniósł się do propozycji biskupów amerykańskich, którzy chcieli zawieszać duchownych w pełnionych funkcjach w przypadku wysunięcia w stosunku do nich oskarżeń o pedofilię. A nie dotarły do ciebie informacje, że tam mozna być oskarżonym o pedofilię po tym, jak przytulisz płaczącego dzieciaka? Przecież oni tam mają pierdolca na punkcie oskarżeń o pedofilię czy molestowanie, bo z tego typu procesów płynie morze zywej kasy... nie wiesz o tym? ja nie popieram takich zachowań, ale te aspekty tematu także trzeba wziac pod uwagę

Gość ateistkaaaa
a znasz to uczucie - chcesz wiecej ?