Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mimi8888

Ciezarne podzielcie sie doswiadczeniami?

Polecane posty

Gość mn.mnm.
wymioty i mdłości trwały do końca 5 miesiąca ciąży potem było ok a pod koniec ciąży tez było ciężko koniec ciąży przypadał na czerwiec i były upały i z brzusiem chodzić było ciężko

ja jestem w 13 tc i nie mam rzadnych ciążowych dolegliwości, czuję się bardzo dobrze, tylko od czasu do czasu brzuszek trochę boli:)

Gość halina spod olsztyna
10 t.c. i spałabym non stop, lekkie mdłości do tego

ja pierwsze 5 mc miałam wycięte z życiorysu... non stop rzyganki... brak apetytu zresztą i tak jak zjadłam to zwróciłąm.. ale za to jak przeszło to czułąm się świetnie... pod koniec tylko troszku zgagi... :-)

Droga autorko na mdłości dobrze jest wypic szklankę coca - coli . Ja aby ich nie miec od razu po przebudzeniu wypijałam szklaneczkę wody i czekałam pół godziny zanim cos zjem . nowamama8787 - ja dopiero po 15 tc miałam mdłości i zawroty głowy , więc jeszcze wszystko przed Tobą .

pierwsze trzy miesiące były koszmarne pod tym względem - calymi dniami i nocami czułam się, jakbym się czymś zatruła. Wciąz było mi niedobrze, momentami słaniałam się jak cień - masakra!!! Po trzech miesiącach jak ręką odjął, mało tego - super samopoczucie, mnóstwo energii. Dosłownie rozkwitłam pod kazdym względem - zdrowe włosy (rosły mi jak nigdy dotąd), mocne paznokcie, idealna cera, żadnych niegatywnych zmian typu opuchlizny, rozstepy itp. I tak do samego końca ciązy. Więc nie łam sie, będzie super, trzeba tylko przeczekac, przeboleć ten pierwszy najcęższy okres :)

Gość Bunia1999
Kochałam się z partnerem 31 stycznia i 1 lutego, to były prawdopodobnie dni płodne i wczoraj zrobiłam test i wyszedł negatywny.Czy to możliwe, że na test było za wcześnie? Cykle mam 32 dniowe, a kolejną miesiączkę 15 lutego.Dodam, że pobolewają mnie sutki przy dotyku i brzuch pobolewa mnie tak jak przed miesiączką. Czy moze zrobic bete?? Mysle zeby wybrac sie w poniedzialek mam nadzieje ze to nie bedzie za wczesnie..Z gory dziekuje za odpowiedzi..

Bunia poczekaj jeszcze i zrób powtórny test.Moze wyjsc pozytywny:)

J a wygladam jak cien dotego brzuch jak balon wlosy myje codzien a wygladaja okropnie buzia cala zsypana:)a dotego rzyganko a jak nie to mdlosci i mnie szarpie na wszystkie zapachy nie wiem juz co jesc bo cos trzeba a ja nie moge:(

Jestem w 10tc. jest całkiem znośnie z wyjątkiem moich nastrojów.... :( raz jest wszystko oki a za moment szł ciał.....i kto pod ręką to obrywa!! Opentało mnie do tego zmęczenie i leń zawsze byłam bardzo aktywna a teraz hmm.... 100%-owe lenistwo :) i relaks... A tak przy okazji powiedzcie kiedy i gdzie najlepiej zapisać się do szkoły rodzenia??? Pozdrawiam

dziwie sie ze lekarz Ci nic nie przypisal ja w 1 ciazy mialam to samo odruch wymiotny praktycznie caly dzien jak bylam u gina potwierdzic ciaze kolo 6tego tygodnia to od razu dal mi czopki i po sprawie znowu czulam ze zyje nie wiem jakbym zniosla to do 10tego tygodnia czy dalej

Do szkoly rodzenia nie chodzilam najlepsza mialam podczas pierwszego porodu:)

Zalozylam dwa topiki jesli ma ktos ochote zapraszam do tego drugiego tam czesciej piszemy.

CIAZA OBJAWY NIEPOKOJE WYMIENMY SIE DOSWIDCZENIAMI-oto temat 2 topiku zapraszam