Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przezorna.

jak się zabezpieczacie? na ile skuteczna sama prezerwatywa?

Polecane posty

Gość przezorna.

Myślimy z moim chłopakiem o rozpoczęciu współżycia. Zastanawiam się nad najlepszą metodą antykoncepcji. Wolałabym nie truć się tabletkami, jeśli nie jest to absolutnie konieczne. Dlatego mam pytanie - do tych, którzy stosują tylko prezerwatywy - czy to wystarczająca metoda? Wskaźnik Pearla jest niepokojący... Ale jeśli przy tym uważa się na dni płodne? Zdarzyła się wam wpadka? Po jakim czasie od rozpoczęcia stosowania prezerwatyw? Pęknięcia i inne tego typu problemy zdarzają się jednorazowo czy są normą?

Gość klikuklikam
co do ostatniego pytania- są normą.

Podobno chroni w 99 proc. A prezerwatywy najlepiej z tych lepszych firm, to ryzyko pęknięcia jeszcze mniejsze (acz też możliwe).

Gość adf
a my stosujemy prezerwatywe,seks przerywany, i to od 5 lat

Gość Mona25
No raczej samej prezerwatywy bym ci nie polecała, ewentualnie prezerwatywa plus dni płodne plus stosunek przerywany ja to stosuje od 3 lat i nie jestem w ciąży, a nawet jak nam pękła prezerwatywa no to przecież wytrysk był na zewnątrz

Gość adf
my tak samo Mona, az czasem zastanawiam sie czy to aby mozliwe ze jeszcze nie zaszlam w ciaze przez te 5 lat

Gość my uzywalismy
samej prezerwatywy i nigdy nic sie nie stalo

Gość Mona25
adf - jak się prawidłowo stosuje antykoncepcje to się w ciąże nie zachodzi przynajmniej jak będziemy chciały zajść to bez stresu

Gość a ja inaczej uważammmm
wybrałam pigułki, ale to też ze względu na ogromne bóle miesiączkowe... więc nie wiem co ci poradzić...

Gość przezorna.
no właśnie mam nadzieję, że jeśli będziemy uważać, tj. prezerwatywa + dni płodne + stosunek przerywany to będzie ok... Ale z drugiej strony - skąd się bierze tyle wpadek?

Gość a ja inaczej uważammmm
przy stosunku przerywanym przez kilka lat, to jedno z was musi być na 80% bezpłodne albo mieliście niesamowity fart... Nigdy bym tak nie ryzykowała niechcianym bardzoo brzuchem,,

Gość adf
ale zaznaczam,ze w dni nieplodne! nie wiem dlaczego uwazasz ze az na 80% ktores z nas jest nieplodne, skoro wytrysk jest poza macica?

Gość Mona25
Ale ja pisałam że stso.przerywany plus prezerwatywa i plus dni płodne to razem 3 metody na raz i przez tyle lat dają swój efekt, a skąd tyle wpadek no z tego co wiem po znajomych to albo wcale nie stosowali antykoncepcji albo w samej prezerwatywie dawali ile wlezie nie patrząc czy się zssunie albo pęknie

Gość przezorna.
ale to chyba chodziło o seks przerywany + prezerwatywa...? Bauer - obyś miał rację...

Gość adf
wlasnie tak Mona, niektorzy sa naprawde nieodpowiedzialni, a potem sie dziwia i placza

Gość ogarnijcie sie i nie straszcie
:D jakie wy bzdury pleciecie to szkoda slow :D jesli uzyjecie prezerwatywy zgodnie z INSTRUKCJA :D to masz 100% zabezpieczenia. no ludzie, przeciez gdy wytrysk jest w gumie to jakim cudem moze zaplodnic? ogarnijcie sie. a gumki z dobra data waznosci, i w miare dobra marka, NIE PEKAJA, chyba ze zahaczycie paznokciem, albo nei wiem co z nia przed bedziecie robic :D zajscie w ciaze jest o dziwo bardzo trudne ;)

przezorna. - może trochę generalizuję, ale w wielu przypadkach (tudzież nie wszystkich oczywiście) tak właśnie jest.

Gość przezorna.
a jednak się ludziom zdarza, no chyba, ze to wszystko tylko malolaty, które wstydzą się kupic prezerwatywy czy coś w tym stylu...

Gość adf
dokladnie, a jesli uprawia sie seks czesto, to dochodzi do tego slabszy material genetyczny, bo facet nie nadarzy produkowac plemnikow :P

Gość Mona25
Jak ja teraz nie chce mieć dziecka to się nie zastanawiam nad kwestiami czy pęknie czy nie peknie tylko wole dla własnego komfortu używać więcej jak 1 metode antykoncepcji, a 3 metody to zawsze większa pewność

Gość tetriskaa
A powiedzcie mi.,Okres spoznia mi sie juz 5 dni.Powinnam dostac w piatek a do dzis nie ma.Zrobilam godzine temu test wynik negatywny( brak ciazy) czy napewno juz nie jestem w ciazy.

Gość adf
nie jestes, nie martw sie, mi sie tez wiele razy spoznial,a to np. ze stresu

prezerwatywa plus przerywany w teoretyczne dni płodne. Dobrze założona guma nie pęka ale nie jest to regułą.A jak globulki to takie które NIE USZKODZĄ LATEKSU!!!!

tetriskaa Mi się spóźniał ostatnio dwa tygodnie, trzy lub cztery testy,i kupe nerwów, potem złożyłam fakty i okazało się ze porządne przeziębienie tak porobiło...

Gość tetriskaa
Jestem mocno przeziebiona moze dlatego sie spoznia.A chorobsko zlapalo mnie dopiero wczoraj i dalej sie rozwija.

Gość Mona25
A słyszałyście o takim urządzeniu Lady Comp moja koleżnka używa już tego ponad rok i chwali sobie... zastanawiam się nad kupnem

Gość przezorna.
Mona - nie, a co to?

Gość Mona25
Ja nie miałam raz okresu ze 3 miesiące ze stresu bo miałam wtedy sesje