Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiiggggtroo

Prześwietlenie w ciąży

Polecane posty

Gość fiiggggtroo

W około 6-7tyg. ciąży miałam robione 2 prześwietlenia. Nie wiedziałam że jestem w ciąży. Czy rentgen mógł zaszkodzić ciąży?

Gość niestetyyyyyyy
tak

Gość a co miałaś prześwietlane
??

Gość fiiggggtroo
Dolny odcinek kręgosłupa

Gość mnbhghgk
up

Gość oj niedobrze
promienie były skierowane bezpośrednio na maleństwo...musisz koniecznie skonsultować się z lekarzem, najlepiej idź prywatnie może będzie miał dobry sprzęt żeby sprawdzić czy maleństwo prawidłowo sie rozwija

No nie będę bajerować - koniecznie powiedz o tym ginekologowi (dobremu) i myślę że będą potrzebne dokładne badania. Rentgen zwłaszcza w tej fazie rozwoju zarodka i bezpośrednio w tym miejscu - serio jest bardzo niebezpieczny :( Współczuję stresu, ale nie będę ściemniać, że "na pewno będzie dobrze", bo może nie być :( Życzę jak najlepiej 🌻

Gość fiiggggtroo
Niestety do ginekologa pewnie najwcześniej za 2 tyg się udam... No nic, dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam

witaj. Ja zanim dowiedzialam sie o ciąży miałam [przeswietlenie płuc. Był to 4-5 tydzien ciąży. Naczytałam się wtedy na internecie bardzo duzo na ten temat i tak naprawde jest zagrozenie, ale nie ma zasady ze przesiwetlenie=wada ciąży. U mnie juz 25TC i wszystko w porzadku. Malenstwo super ise rozwija i rosnie jak na drożdżach. Jak poszperasz w necie to zobaczysz ze zwykle dziewczyny pisza ze na strachu się skonczylo. Także bądź dobrej mysli. Czytałam też coś takiego ze nawet jeśli rentgen uszkodzil delikatnie płód to jest on w stanie się zregenerować.

Gość Sylwussx
polecam fajną stronkę z której można ściągać dużo fajnych plików filmów, zdjęć, muzykę, a także zarobić pieniądze. Klikając w poniższy link http://chomikuj.pl/?page=175369