Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna z NIEFORA

CZAS n a FORA

Polecane posty

mam pytanie takiej treści swego czasu sporo udzielałam się na forach zwłaszcza na jednym i dlatego wiem ILE CZASU NA TO POTRZEBA! człowiek siedział, sledził, pisał, czytał a czas płyyyyynął teraz mam dziecko i nie mam tyle czasu, nawet nie udzielam sie na konkretnym forum np.dotyczącym miesiaca narodzin dziecka bo...............nie mam czasu na kompa -wolę ten czas spędzić z dzieckiem od czasu do czasu zerkam ale przeczytanie tego co w danym dniu napisały dziewczyny zajmuje sporo czasu i nie ogarniam tego a co dopiero BIEZĄCA DYSKUSJA! są dziewczzyny co piszą w pracy (ale to problem pracodawcy) ale są te co w domu!? więc pytam:WOLICIE KLIKAĆ NIŻ BAWIĆ SIĘ/ZAJMOWAĆ SIĘ DZIECKIEM (dziecko nie śpi non stop) wiem coś o tym :)

Gość julek26
jak dziecko śpi, zrobię, co mam zrobić, to siadam przed komputerem, ale jeśli synek nie śpi, to nie ma mowy, zebym siadła przed kompem, no chyba że muszę coś załatwić przez neta. a poza tym jak nie miałam internetu przez miesiac, to wcale mi tego nie brakowało. w wolnym czasie zajmowałam sie sobą, czytałam lub oglądałam telewizje.

Gość matki polki
a ja czasem siadam przed kompem jak dziecko mi nie spi. To, ze nie spi, nie znaczy, ze nie umie bawic sie sam :P wychowacie mamisynkow a pozniej bedzie klopot bo za sukienke mamusi bedzie lapal do 20-tki :P

Gość julek26
tak, oczywiscie, ze dziecko moze bawić sie samo, a to że matka woli zająć sie dzieckiem, niz siedzieć przed kompem to nic złego i nie znaczy, ze wychowa maminsynka.

tu nie chodzi o to że SAMO się dziecko będzie bawiło i bedzie POTEM samodzielne są różne przedziały wiekowe 6 m-czne samo się nie zabawi ? mozna przeciez iśc na spacer (świeże powietrze jest zdrowsze od tego "z przed komputera" ale nie o to chodzi mi zeby naskakiwac (wolny wybór) ale wydaje mi się że dziecko traci na takim wychowaniu bo mimo wszystko myslami jestesmy z forum a podzielność uwagi jest wtedy ograniczona i o to głównie mi chodzi my swoje a dziecko swoje

Gość julek26
no wiesz, jedne są uzależnione, tak jak moja ciotka, godzinami na forum i ciągle tylko o tym co tam piszą. ja tak nie mam. a powiem szczerze, że dla dziewczyn, które siedzą same w domu z dziecmi i nie mają za przeproszeniem do kogo geby otworzyc, czasem to jedyna rozrywka. oczywiście, mozna wyjsć na spacer.ale ja na przykład z moim synkiem nie wyjde bo jest chory i co wtedy? nie zeby rękami i nogami broniła siedzenia przed komputerem, bo kregosłup sie krzywi i oczy psują, ale jak ktoś to lubi i ma na to czas, to proszę bardzo.

Gość dzieci też mają ojców
i ojcowie też się nimi zajmują! poza tym grunt to znaleźć złoty srodek- czas na kompa (forum), zabawę z dzieckiem, własne zajęcia, wyjście z mężem itp, itd.

owszem są ojcowie ale to nie zmienia faktu że niektóre matki są niemalże cały czas na forum (wystarczy popatrzeć na godz. wpisów) ja nie twierdzę że taki kontakt z innymi o podobnych doswiadczeniach nie jest dobry ale....nie kosztem dzieci a to jak dla mnie musi się tak odbywać ich kosztem skoro wiekszość czasu w ciągu dnia spedzanych jest na kompie! a nie na zabawie z dzieckiem no chyba że sie "podrzuca" dziecko innym osobą aby tylko miec czas dla siebie ( i to dośc nagminnie) ja próbowałam uczestniczyc na bieżąco w jednym z forum ale uznałam że jest to kosztem dziecka a uchodzę za osobę która potrafi dobrze gospodarowac czasem na dziecko małe trzeba uważać i mieć je na oku, a klikając ma się to nijak do tego nie przekonują mnie te argumenty -nawet te nieliczne......