Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jest mi strasznie zle i prykro

GORACZKA 39 SOPNI.POMOCY.

Polecane posty

Corka ma goraczke

Gość ło ho ho ho ho
ile ma lat? moze sprobuj jej zbic Paracetamolem dla dzieci, albo czyms w podobie?

tak sprobuj jej dac syropek pamietam u dzieci 39 to nic strasznego,,, one inaczej to przechodzą... jak bedzie gorzej jedz do szpitala

Gość julek26
a kaszle? ma katar?

Gość prawie 11
dziecko z goraczką - co za baby:( 39 to nic strasznego - to chyba kpina jakaś? jeszcze kreska albo dwie i patrz czy drgawek nie ma czekaj - ty jej nie dałas nic przeciw goraczkowego do tej pory? jesli nie to gratuluje

Gość mamaignackowa.
syrop naparacetamolu lub czopki.no lekarz mi mówiłam że u dziecka gorączka 38,5 to już nie za wesoło

Zadzwonilam do przychodni.Byl lekarz.Przepisal antybiotyk.A ja jestem teraz sama z dzieckiem i niemam jak wykupic lekow.

Dalam malej nurofen na goraczke.

mozesz jej robić chłodne okłady na główkę kiedy podałas jej ten nurofen i w jakim wieku jest dziecko? sprawdzaj temperaturę np co 30 min - ważne jest ,z eby nie rosła,możesz zmniejszyć temp w pokoju - będzie jej sie lepiej oddychało

11 miesiecy.Nurofen dalam ok.21.30.

czyli następna dawka po 6 godzinach tak?- nie pamiętam jak jest na opakowaniu , odczekaj tyle ile jest w dawkowaniu i podaj , do rana pilnuj temperatury a potem z małą do lekarza rób jej te okłady (chłodne nie zimne) i pilnuj temperatury ,nic więcej zrobić nie możesz gdyby cokolwiek się działo dzwoń na pogotowie trzymajcie się

Byl dopiero co lekarz z przyhodni.Zbadal mala, przepisal antybiotyki.Zmierzylam jej przed chiwlka temperature i ma 38,4 troszke spadla.Najgorsze ze nie cche mi jesc.Dzis przez caly dzien zjadla.Ok,300z ml mleka i talerz rosolku.I wypila troszke soczku moze ok.400ml.1 raz mi zachorowala a i na dodatek jestem teraz sama w domu z corka.

nie martw sie tym ,ze malenstwo nic nie je,najwazniejsze jest aby duzo pila plynow aby sie nie odwodnila.dobrze bedzie;)zbijaj goraczke i nie przegrzewaj.