Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość googlewindows

czego kobiety w sobie nie lubią?

Polecane posty

Gość
nnnoo czy Ty wogole sypiasz hehe będąc w pracy rano jak tu siedzialam byłes/aś wieczorem byles/aś teraz - jesteś :D

Gość googlewindows
a w której szkole na tym turnieju piłki ręcznej?

Gość googlewindows
nooo nnie moooggggeeeee a na dodatek jesteś wodnikiem.to tak ja.A wodniki posiadają takie cechy jak tam napisałaś...

Gość to o mnie
O Katharsis słów kilka. Nick Katharsis nie został umieszczony przypadkowo. Ale o tym później. Obecnie studiuję psychologię. To moja pasja. Aczkolwiek w żaden sposób nie pomogło mi to w zrozumieniu samej siebie. Zresztą nie taki był tego cel. Fakt, jestem osobą wrażliwą aż zanadto. I teraz nie wstydzę się o tym mówić. Człowiek z reguły nie lubi przyznawać się do swoich słabości. Lepiej ukryć się pod maską znieczulicy. Niby silniejsi wygrywają. Czy oby na pewno? Nie mnie to oceniać. Jedynie mogę przedstawić swoją opinię na ten temat. A że właśnie czuję taką potrzebę to nie omieszkam tego zrobić hehe:) Pierwsza myśl: Życiem należy oddychać pełną piersią i odczuwać każdym kawałkiem ciała. Wtedy tak naprawdę poczujemy jego Smak. Czy słodki czy gorzki, nieważne smak to smak. I tak samo jak osoba pozbawiona słuchu nie pozna nigdy symfonii Beethovena lub okropnych hałasów dochodzących z ulicy, czy osoba pozbawiona powonienia nie poczuje zapachu zbliżającej się wiosny lub smrodu palących się włosów, tak samo człowiek pozbawiony zmysłu Czucia (oczywiście mowa o czuciu emocjonalnym) nigdy w pełni nie doświadczy Życia w dosłownym znaczeniu tego słowa. Bo Życie tak jak każdy z pięciu bądź sześciu zmysłów ma swoje dobre i złe strony. Jednak mimo wszystko lepsze to od szarej, beznadziejnej wegetacji. Wcześniej negatywne emocje tj. smutek, żal czy nienawiść napawały mnie wściekłością na samą siebie i Boga. Mówiłam wtedy: Boże dlaczego zsyłasz na mnie tyle przykrości? Czemu szczęście tak sprytnie mnie omija? Bla bla bla... Każdy z nas zna na pamięć tę gadkę. Oczywiście wszystkie te pytania odbijały się głuchym echem. Z Nowym Rokiem narodził się we mnie całkiem nowy punkt myślenia. Nauczyłam się dostrzegać piękno nawet w tych najbardziej smutnych momentach. Bo czym jest Życie? Skupiskiem odczuć i emocji. Sielanka też może się znudzić. Poza tym długotrwały smutek i poczucie pustki pozwolą z większym impetem i siłą przywitać zbliżające, nazwijmy to Szczęście (choć dla każdego ma inny wymiar). Jak mawiał ktoś tam (niestety nazwiska nie pamiętam, tak czy siak ktoś bardzo mądry) - Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk, cierpień lub biedy, tak jak okręt potrzebuje balastu, by płynąć prosto i równo - Chwila zadumy. I nagle olśnienie. Kurde to ma sens! I takim oto sposobem, wprawdzie nie odkryłam Ameryki, ale nauczyłam się dostrzegać sens w moim zakręconym jak baranie rogi życiu. Tak naprawdę zawdzięczam to pewnemu panu o inicjałach P. C. Być może niektórzy z Was wiedzą kogo mam na myśli. Mimo, że ostatnimi czasy zaczął mi trochę zalatywać komerchą to przemawia do mnie jego metaforyczny sposób przedstawiania świata i ludzi. Chwała tym co to czytają:) Amen. PS. Doszłam również do wniosku, że ta strona została stworzona dla podniesienia własnej samooceny. Ale jeśli to choć trochę pomaga to nie mam nic przeciwko. W końcu najważniejszym czynnikiem, powodującym to jak widzą nas inni jest zaakceptowanie przez nas samych własnej seksualności. Wniosek jest prosty: jeśli sami się sobie podobamy to innym również będziemy się podobać.

Gość googlewindows
A kto Ty i po co to tu wkleiłeś?

Gość to o mnie
O moich zainteresowaniach psychologia piłka ręczna sztuka (malowanie węglem itp.) muzyka poezja zwierzęta świat wszystko co tajemnicze

Gość Czego nie lubię
kłamstwa * zbyt wygórowanej samooceny * znieczulicy społecznej * polityków * monotonności * przemocy wobec ludzi i zwierząt * piguł,fety i innego gówna * jak ktoś pisze w "wymarzonym partnerze" że musi być inteligętny:) dla wiadomości co niektórych pisze sie inteligentny. * METROSEKSUALISTóW - gdzie się podziali prawdziwi mężczyźni??? * bezradności

Gość gęsia skórka.
a ja w sobie wszystko lubię:D jak bym była facetem z miejsca bym się w sobie zakochała:D jestem sama bo na facecie się zawiodłam(patologia)i jest mi dobrze samej ze sobą.

gęsia skorka - bo chodzi o to by akceptowac sama siebie. to jak nas postrzegaja inni zalezy od nas samych

Gość googlewindows
nooo niieeee moooogeee a na dodatek masz brązowe oczy tak jak ja i brązowe włosy

Gość a jakże
A ten tajemniczy pan P.C. to jakiś znany psycholog, publikuje coś? Co Ci szkodzi podać jego dane?

Gość googlewindows
katharsis kiedyś możemy się wymienić fotkami.Bo teraz aktualnych nie mam tylko sprzed 4 lat ok.?

Gość googlewindows
po to żeby wiedzieć z kim się rozmawia.Taki wizerunek kto pisze z tamtej strony.Ale faktycznie po co to...narazie

Gość sallyneedshelpp
nie lubie u siebie braku talii, za duzego nosa, troche brzucha i malego tylka

Gość googlewindows
nie bo nie mam konta na fotce.Nie mniej twoje opwieści są ciekawe że tak tęsniłas za swoim ojcem że nagadałaś mu że masz raka.I że ciągle się gubisz w tym świecie.Chyba jesteś nawet ładniejsza od ale ze mnie sucz i jesteś empatyczna czego jej brakuje.No i masz ciekawy charakterek dla którego warto było poświęcić chwilę uwagi.

Gość googlewindows
sallyneedshelpp nie lubie u siebie braku talii, za duzego nosa, troche brzucha i malego tylka haha śmieszna wypowiedź

Gość googlewindows
to o mnie a i katharsis uważaj bo ktoś powklejał informacje z fotki o Tobie może żeby Cię ośmieszyć.