Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co ja mam zrobicccc

POrzebuje pomoccyyyy.Wejdz.

Polecane posty

Gość co ja mam zrobicccc

Nie mam jak wykupic lekow dla dziecka.Do apteki mam ok,15 minut drogi w 1 strone.Corka ma goraczke 37,5, nie ma mi kto pomoc i isc do apteki.

MOze jakas sasiadka posiedzi ci chwilke z dzieckiem?

sąsiadka jedynie może ci pomóc lub zadzwon po taxi i powiedz co chesz i ci przywiezie

Gość co ja mam zrobicccc
bylam ale nie ma sasiadki.

to pakuj dziecko do wozkq i jedz do lekarza tez bys ja wpakowala do wozka i musiala jechac bez wzgledu na temperatura, 37,5 to jezszce nie taka wysoka, mierzona w odbycie ma rozumiec?

Gość co ja mam zrobicccc
tem. mierzona pod pacha.

Gość 375 temp
to jeszcze nie goraczka :P goraczke sie zbija dziecku przy 38 st :P takze spokojnie mozesz ubrac dziecko i szybko skoczyc do apteki

aha 37,5 to nie jest aztak wysoko przeciez bierz amla do wozka i do apteki tylko grubo ubierz, bo nie ma co smaej zostawiac!

Gość a właśnie że nie
Bierz dziecko ze sobą i marsz do apteki. Na razie gorączka nie jest wysoka, a co zrobisz jak wzrośnie, a ty bez leków ? ubierz odpowiednio do pogody, ale bez przesady

Gość o rany ale w dzisiejszych
czasach te matki polki maja problemy :o Kurwa siedz w domu przed komputerem zamiast ubrac dziecko cieplo i skoczyc po leki do apteki :o Co za idiotka :o

Gość co ja mam zrobicccc
a dziecku nic sie nie stanie.

Kobieto!! Chcesz mu zdrowie zniszczyć?? Nie podaje się leków przeciwgorączkowych na stan podgorączkowy!! Ja bym nawet na 38 nie podała. Gorączka jest potrzeba, bo wtedy organizm walczy z chorobą. Dawaj mu mniej jeść też przyspieszy powrót do zdrowia. Ale jakby co to możesz też poszukać apteki gdzie dowożą leki do domu..

Gość co ja mam zrobicccc
corka teraz spi. [ytam sie tylko o rade.corka ma 11 miesiecy.

dlatego ja w domu zawsze mam zopatrzona apteczke zadzwon do taxi i powiedz co cchesz i ci przywiaza cholera jak juz

Gość co ja mam zrobicccc
Lekarz byl wczoraj w nocy bo corka miala ok.39,5 goraczki..Zbadal mala i dal antybiotyk.

a ja myslalam zet pojakies inne leki idziec ale jesli na goraczkto nie daje sie czopkow jelsi nie ma goraczki tylko stan podgoraczkowy!

Gość co ja mam zrobicccc
Bylam z corka u lekarza we wtorek.Przepisal leki.Ok.daje malej caly czas.Ale wczoraj miala tak wysoka goraczke i zadzwonilam do przychodni( maja nocny dyzur) i przyjechal lekarz i przepisal antybiotyk.

no to po co do tej apteki wykupi leki dla nie czy co? to ja ubierz i idz 37,5 to u 11 miseczniaka zadna goraczka tylko stan podgorączkowy, obierz ciepło oczywiste bez przesady idz do apteki

Gość a właśnie że nie
nic się nie stanie, chłodne , świeże powietrze dobrze jej zrobi, ale daj się jej wyspać najpierw :), a przed wyjściem możesz dać dawkę leku na gorączkę a jak wyjdziesz to zostaw otwarte okna w mieszkaniu, niech się wywietrzą wirusy a co ile masz dawać antybiotyk ? bo jak zamierzasz podać pierwszą dawkę wieczorem, to nie ma sensu iść teraz do apteki, mąż pójdzie jak wróci (?)

Gość a właśnie że nie
zresztą ty jesteś matką i wiesz najlepiej, nie pytaj na glupim forum, tylko zaufaj swojej intuicji jak uważasz, że dziecko czuje się źle i targanie jej do apteki w taką pogodę może zaszkodzić, to nie idź teraz, nic się nie stanie jak podasz antybiotyk dopiero wieczorem jak mocno wieje u was , a w domu masz leki na gorączkę - to ja bym chyba jednak została w domu i poczekała na męża czy kogoś

Gość co ja mam zrobicccc
poczekam na faceta ma byc ok.15

Gość a właśnie że nie
i bardzo dobrze :)