Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość seeetracc

studia, a praca

Polecane posty

Gość seeetracc

za troche ponad rok matura i studia, przynajmniej w teoria :D bo w praktyce zaczyna sie problem, jedyne 2 kierunki jakie mnie interesuja to medycyna i farmacja, oba wymagajace a juz na pewno medycyna, no i moich rodzicow nie stac zeby mi co miesiac dawać kase na utrzymanie i inne rzeczy(ciuchy, rozrywka itp itd), co najwyżej bede dostawac od nich 300zł, i tutaj zaczyna sie kwestia pracy, czxy dam jednoczesnie pracowac i studiowac którys z tych kirunków????

Gość fds543
dasz rade . POd warunkiem ze bedziesz pracowac 2-3 dni w tygodniu .Bo wiecej to moze byc ciezko

nie dasz. chyba ze w weekendy. ale kiedy zamierzasz sie uczyc?...

Na farmacji dałabyś radę z pracą, ale medycyna... na to nie licz, mam siostrę na medycynie i wiem co mówię, nie dość, że mnóstwo nauki, to zostaje jeszcze niewiele wolnego czasu, którego nie starczyłoby na pracę.

na farmacji tez by nie dała rady. przynajmniej nie na studiach. w studium famracutycznym juz szybciej.

Gość seeetracc
dzieki :) no cóż, bede to musiała przemysleć, tak bardzo chciałabym studiować medycyne :/

Gość
ja jestem na analityce medycznej na CMUJ , na piwrwszym roku u nas chyba nikt nie pracow3ał dopiero na rugim niekótrzy zaczeli, ci zdolni sobie radza, pracuja na 1/4 etatu albo w weekendy i zdaja egzaminy bardzo dobrze. jest tez jeden chlopak który pracuje ale czesto zawala studia i powtarza niekótre przedmioty.

Gość seeetracc
ale to sa jedyne 2 interesujace mnie kierunki, kwestia ambicji, nie zjade nizej, nie wiem jak ale musi byc sposób zeby to pogodzić chociaż zasmuciliście mnie...........

Gość bele de jour
mozesz zaczac dorabiac w wakacje i zarobione pieniadze odkladac. Z tego co piszesz zostalo ci jeszcze troche czasu

u nas były dwie osoby ktore dawały radę pracowac na studiach - jedna dziewczyna bardzo zdolna, nauka jej przychodziła bez problemu i miała czas, oraz jeden chłopak ktory zawalał studia jak tylko sie dało. jak sie bedziesz dobrze uczyc to dostaniesz stypendium naukowe, do tego socjalne i już bedziesz miała z 500-600zł dodatkowych, zależnie od uczelni (niektore nawet wiecej dają...).

Gość seeetracc
a na ile oprocentowane są kredyty studenckie???

Gość seeetracc
pieniądze juz odkładam, ale duzo nie odloze, na start bede miala moze z 5-6tyś