Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziwny świat

Moja definicja prawdzewej miłości

Polecane posty

Gość Dziwny świat

Na dzień dzisiejszy stwierdzam.: Prawdziwą miłość przeżywa się raz. Najczęściej za młodu, kiedy człowiek jest jeszcze naiwną istotą, wierzy w ludzi i ich dobre intencje. Przy tej wielkiej miłości , każdy jest idealistą. W głębi serca wierzy, że jego bezgraniczne zaufanie i pełne oddanie zostanie docenione. Człowiek daje z siebie sto procent, zatraca się, a tym samym trochę zrezygnuję z siebie. Śmieszy mnie zdanie ludzi, którzy uważają, że miłość kobiety i mężczyzny jest bezinteresowna. W partnerskich związkach zawsze oczekujemy czegoś w zamian. Zainteresowania, bezpieczeństwa,szczerości, seksu. Przeżyłam taką miłość. Było cudownie , wtedy....minął ponad rok od rozstania a ja nie mogę się pozbierać. Zbudowałam wielki, solidny mur, między mną a mężczyznami. Nie potrafię zacząć żyć swoim życie. Nie zamknęłam furtki, tak naprawdę chyba nie chce tego zrobić. Schowałam klucz i wymazałam z pamięci to miejsce.

Gość Niesmialy do dziewczyn
Tez chcialbym znalezc taka milosc, ale nigdy nie przezylem odwzajemnionego uczucia.

Wiesz nieśmiały zawsze możesz zrealizować się kochając kobiety, skoro nie szło Ci z dziewczynami :D

definicja prawdziwej miłości Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest. Miłość nie zazdrości, nie szuka poklasku, nie unosi się pychą; nie jest bezwstydna, nie szuka swego, nie unosi się gniewem, nie pamięta złego; nie cieszy się z niesprawiedliwości, lecz współweseli się z prawdą. takiej nie spotkałam;)

Prawdziwa miłość jest wtedy, gdy kochamy do końca życia, gdy widzimy wady i zalety tej drugiej osoby i jej dobro stoi na pierwszym miejscu.

Gość Magdaaalenaaa
no właśnie, a kiedy poznać, że kochamy?

Wtedy kiedy czujemy że życie bez tej drugiej osoby nie miałoby sensu, gdy chcemy spędzać z tą osobą każdą chwilę, nie wstydzimy się swoich słabości, tego jak czasami źle wyglądamy.. I zaczynamy widzieć też wady a nie tylko zalety zaślepieni zakochaniem..

Gość Magdaaalenaaa
no i ja tak właśnie mam, tylko nie do końca. Pierwszy raz w życiu mam kogoś na kim mi zależy, ale zawsze byłam sama i czasami myślę, że wolałabym być sama, ale jak rozpatruję taką ewentualność żeby zerwać, to nie wyobrażam sobie życia bez Niego...

Każda miłośc z czasem sie kończy,pojawia sie rutyna dnia codziennego.Wtedy poszukujemy nowej miłości ... www.skapiec.pl/gadzety.html#from41355