Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewangeliczny Siewca

Nawracajcie się! zanim minie pokolenie Izraela wszystko się wypełni

Polecane posty

Gość Elan Vitall
Ha ha ha ha hej Mikao. To byłem ja. Tzn bez nicku zacząłem od sucz itd itd. Słuchaj dziś jestem pierwszy raz na tym temacie i to co widzę to poprostu kabaret. Po trzeciej stronie już się domysliłem że to nie rym Rzymski tylko Kościół Chrystusowy. Ale najbardziej to mnie rozbawiły wypowiedzi pewnych "yntelygentow" tych niby wyzwolonych. Np wypowiedź icobytu na temat śmierci klinicznej. O tym iż wizję tunelu generuje Hormon wytwarzany przez szyszynke jako gruczoł dokrewny. Następny był Tuleja który uzupełnił ten wywód że to endorfina. Klekajcie narody. Endorfina a właściwie endomorfina to neurotransmiter. A szynka produkuje melatonine! Wizję natomiast nie mają z tym nic wspólnego. W zapisach eeg należy szukać conajwyżej odpowiedzi. Co do Siewcy to napisze Ci tylko iż K.CH. słynie z precyzyjnej i nadzwyczaj rozwleklej interpretacji w oparciu o Pismo Święte. Już doszli do takich paroksyzmów że produkują broszury na łamach których zajmują się analizowaniem jakie to yunctim jest pomiędzy jeżdżęniem na gapę a zbrodnią taka sama jak inna ponadto łamaniem prawa bożego. Mniejsza o to. Co do Vassyli to było kilka not krytycznych z Watykanu. M.in. Z badań nad tzw prawowiernoscia przekazu. Jest to raczej szereg pewnych przemyślen niźli objawień. Warto też zwrócić uwagę na jej przeszłość. Dwukrotnie była ona w związku małżeńskim z luteraninem pozatym wywodzi się kręgów prawosławnych. Przyjęła bodaj żyje bodaj fakt wg obrządku rzymskiego. Jest tak iż B XVI opowiedział się za częściowym dopuszczen jej nauk. One się dobre z p w Vaticanum II są szlachetne z pw idei ekumenicznośći. Ale czy to prawda objawiona to sobie musi sam na to pytanie każdy odpowiedzieć. Co do zarzutu opętania nie mam wiedzy. Zawsze jestem ostrożny. Bardzo dobrze piszesz. Na poziomie. A tymi idiotami pseudonihilistami się nie przejmuj. A i jeszcze jedno. Ja tam do tego sięwcy nic nie mam. Ale jeśli jest kim jest to niech się o biskupach rzymskich nie wypowiada. Ogólnie nie jest zły. Ale siedząc na damskim forum skazuje się na opinię dziwaka i niech się temu nie dziwi. Tu nie miejsce na to. Trzymaj się Mikaooo!

Gość Elan Vitall
Pardon śmieszna literowka nie szynka rzecz jasna a szyszynka generuje melatonine hej wszystkim ostatecznie mogę zacytować jeszcze kogoś innego z innego obozu. Honeste vivere alterum non leadere suum quique tribuere-żyć godnie innym nie szkodzić każdemu oddać co mu należne-do z poglądów na cele prawa pewnego znanego prawnika rzymskiego.

Gość Mikaooo
Dzięki Elanie za pochwałę. A co do Vassuli to bylo tak, że ręka jej sama zaczęła pisać to wszystko co jest zawarte w jej książkach i jeśli Kościół uznał, że większość tego jest nie prawdziwa no to fakt nasuwa się sam że to nie Pan Bóg kierował jej ręką tylko szatan.Część z tego jest prawdą i to wskazuje na dzialanie złego ducha który chce zmylić, chce żeby ludzie uwierzyli w jego słowo, bo gdyby tam wszystko było nieprawdziwe to nikt by w to nie uwierzyl a tak to znajdą się naiwniacy. Z resztą gdyby Pan Bóg miał zamiar przekazać nam coś to nie wybrałby takiej osoby jak ona tzn. prawosławnej ze związku z luteraninem. Pozdrawiam Elanie.

Po pierwsze! Skoro mówisz o szatanie, musisz najpierw odpowiedzieć sobie na pytanie kto to jest szatan, jak działa i jaki ma cel. Otóż szatan jest to upadły anioł który był zazdrosny o nas ludzi, nie chciał oddać chwały Bogu w naturze ludzkiej, ponieważ aniołowie z natury są doskonalsi od ludzi i było to dla niego i jeszcze kilku aniołów obrazą i poniżeniem oddać hołd Synowi-Człowieczemu, prawdopodobnie został wystawiony na próbę której nie podołał i został później strącony do piekieł. Oczywiście to tylko moje przemyślenia. Teraz mści się na Bogu zabierając Mu jego dusze. Jego gniew nie zna granic, zrobi wszystko aby jak najwięcej dusz zwabić do piekieł. Wie że Bóg cierpi gdy widzi te stracone dusze w męczarniach. Zwabia nas na różne sposoby: pychę, zarozumialstwo, ateizm, chciwość, wojny, morderstwa, sex, cudzołóstwa, aborcje, telewizje, alkohol, narkotyki, okultyzm, rozwody i setki innych rzeczy. Jest to bardzo inteligentna istota, działa tak aby jak najmniejszym kosztem zrobić jak najwięcej szkód. Np wystarczy że opętał takiego hitlera, stalina czy osame i już za pomocą jednego człowieka powstaje tyle zła na świecie. Więc było by niedorzeczne i śmieszne żeby szatan posługiwał się Vassulą żeby rozpowszechniać te orędzia, dzięki którym miliony ludzi się nawróciło, zbliżyło i pojednało się z Bogiem. Jak sam tytuł wskazuje "Prawdziwe życie w Bogu" tak i treść nawołuje do takowego życia. U ciebie orędzia leżały na półce, czytałaś sobie je pewnie i wszystko było dobrze dopóki jakiś księżulek nie powiedział ci że ona jest opętana. Kim ten ktoś jest że tak może stwierdzać. Czy prawdziwy ksiądz powiedział by na kogoś że diabeł przez niego przemawia nie wiadomo na jakiej podstawie? Ja jako osoba świecka mam prawo osądzać kościół jako instytucje, ale oni nie mają prawa osądzać jednostki. Czy nie wiesz o tym że kościół, wielu duchownych idzie nie tą drogą. Oddaje pokłon szatanowi, dopuszczają się strasznych czynów. Czy Jezus nie ostrzegał przed fałszywymi faryzeuszami "strzeżcie się fałszywych faryzeuszy, tych którzy objadają domy wdów, dla pozoru się długo modlą, i lubią pozdrowienia na rynku czczą Mnie ustami ale ich serca daleko są ode Mnie" oraz "Panie Panie czy nie prorokowaliśmy w twoim imieniu...?" " - nigdy was nie Znałem, idźcie stąd wy którzy dopuszczacie się nieprawości" Wiec sama widzisz że nie możesz tak wierzyć wszystkim księżom, słuchaj ich kazań ale nie możesz im wierzyć we wszystkich sprawach objawień, sama powinnaś ocenić czy dane objawienie przynosi dobry owoc czy zły "po owocach ich poznacie" Załączam ci linki w których jak chcesz możesz się dowiedzieć że szatan jest również w kościele, narobił tam dużo szkód dzięki swoim sługom którzy właśnie nie dopuszczają takich objawień. To są Judasze "choć ustami swoimi Mnie wyznają ich serca daleko są Ode Mnie" http://www.taw1.republika.pl/micheliniI.html http://taw1.republika.pl/ozz1.html

Gość Mikaooo
On opętał Vassulę bo przekazal jej herezję która sprawia że wiele ludzi postępuje zgodnie z nią tak jak opętał np. Lutra, Kalwina czy Zwingliego . I przez to luteranie nie są bierzmowani, każdy tlumaczy Pismo Święte na swój sposób i nie jeden błąd jeszcze jest w ich wierze tak samo jak u Kalwinów a co do wyznawców Zwingliego to szkoda gadać. Podobnie jest w przypadku Vassuli.

Gość Mikaooo
Ksiądz jest właśnie od tego by orzekać czy ktoś dobrze przemawia czy głosi herezję.

Gość Mikaooo
Źle osądzileś że nie wiadpmo na jakiej podstawie Kościół ocenia czy ktoś jest opętany czy nie bo on to dokładnie to wszystko bada i udowodni dobitnie gdzie jest błąd. Wiem że w Kościele są nieprawości, wszyscy w końcu jesteśmy grzeszni ale to co Kościół naucza jest prawdą a to że grzeszy to zupełnie inna sprawa. Co by było bez Kościoła, bez księży. Kościół przecież pomaga nam się zbawić a to najważniejsze.

Gość Mikaooo
Całe szczęście, ze nie czytałam dzieł Vassuli, byłaby to tylko strata czasu.

Mikao! Widzisz jak sama osądzasz ludzi. Wszystko poza twoją religią to już sekta!. Jak byś czytała orędzia Vassuli to wiedziałabyś że masz kochać ludzi ze wszystkich wyznań. Człowiek się liczy, nie wyznanie. Dowiedz się najpierw co to jest sekta i jak działa a dopiero później porównuj ją z jakąś religią. Nie życze nikomu by został wciągnięty do sekty! Te wszystkie religie które nazywasz sektami to są odłamy katolicyzmu i nie myśl sobie że jesteś lepsza u Boga bo jesteś katoliczką. Wielu ludzi z twoich tzw sekt jest bardziej miłosiernymi niż nie jeden katolik.

Gość Mikaooo
Miłość miłością ale jeśli ktoś popełnia błąd to trzeba mu to uświadomić i udowodnić, że to nieprawda. Nie można przecież na błędy reagować obojętnie.

Gość Mikaooo
No nie wszystkie religie to sekty, bo np. luteranizm nie ale jest wiele sekt i to co nie jest katolicyzmem ma swoje błędy. ja przecież nie napisałam ze jestem lepsza bo jestem katoliczką ale pewne jest to, że wyznaję właściwą wiarę. Zgadza się że niektórzy są lepsi od katolików choć nimi nie są, no to już wtedy ci ludzie są źli ale nie wiara bo ta wiara jest bezbłędna.

2000 lat temu uczeni w Piśmie i faryzeusze też orzekli że Jezus głosi herezje i zabili Syna Bożego, choć wiedzieli że mówi prawdę, było im to nie na rękę bo byli obłudnikami i dzisiaj jest tak samo, tam w Watykanie nie dopuszczają tych objawień bo one wytykają im ich błędy, obłude i zakłamanie. I tak jak chcieli się pozbyć Jezusa, który potepił faryzeuszy, tak dzisiaj chcą zrobią wszystko że orędzia nie ujrzały światła dziennego.

Gość Mikaooo
Ale jakoś nie jedna książka religijna wytyka błędy księżom i Kościół uznał ją a tej nie uznał. Myślę że nie chodzi tu o wytykanie błędów duchownym tylko o coś innego no chyba ze byłyby to oszczerstwa rzucane przeciw duchownym( w końcu szatan to oszczerca). Nie wiem co dokładnie w książkach Vassuli jest napisane ale wiem napewno, że Urząd Nauczycielski Kościoła jest nieomylny w sprawach wiary i moralności bo kieruje nim Duch Święty i skoro orzekł że to co jest napisane w książkach Vassuli jest kłamstwem to napewno nim jest. Słów Boga się nie podważa!

Gość Mikaooo
A co do fałszywych proroków to się odnosi do was sekciarze! Idę spać, nie chce mi się już czytać tych twoich herezji.

No i widzisz jak to działa, nawet nie czytałaś tych orędzi a już je oceniłaś, bo jakiś ksiądz ci powiedział że diabeł przez nie przemawia. I na podstawie jakiejś poczty pantoflowej bo chyba matka ci to powiedziała rozsiewasz wiadomości których nie jesteś nawet w stanie potwierdzić. Gdybyś np nie usłyszała o tym że rzekomo to sprawka diabła zapewno wzieła byś wcześniej czy później do ręki tę książkę i może byś zmieniła coś w swoim życiu na lepsze, poleciłabyś ją dalej i ktoś inny by się nawrócił a tak wypisujesz tu durnoty, nie mając o tym zielonego pojęcia, i przez to że wypisujesz takie bluźnierstwa ktoś nie przeczyta tego i poleci nie czytać innym i tak zły owoc się rozwija. Ja zasiewam ty niszczysz, depczesz. Jak można wypowiadać się na temat czegoś czego się nawet nie miało w rekach?

Gość Mikaooo
Ale powiedziałam ci już heretyku że Kościół ocenił tę książkę źle a Kościołem rządzi Bóg i to mi wystarczy by tak uważać. Nie muszę czytać Prawdziwego życia w Bogu żeby wiedzieć że to kłamstwa. I piszesz ze ty zasiewasz a ja to niszczę. I masz rację bo zasiewasz herezję a ja ją niszczę!

Gość Mikaooo
Nie są kierowani Duchem Świętym ale to tylko według was sekciarzy. Cóż to wasze zdania? Pełno w nich kłamstw.

Skoro kościołem rządzi Bóg to dlaczego słyszy się o tylu przykrych rzeczach które się dzieją w kościołach. Szatan jest wszędzie i w kościele. Poczytaj sobie jej orędzia zrozumiesz o co biega bo jak narazie nie moge już dłużej z tobą dyskutować, nie rozumiesz problemu. Poczytaj te linki które zapodałem, zakumasz o co biega.

Gość Mikaooo
Słyszy się o tylu przykrych rzeczach bo niestety jest też szatan a ludzie są słabi, wszyscy jesteśmy grzeszni ale to nie zmienia faktu że Kościolem rządzi Bóg i że zrobil on więcej dobrego niż złego. Sam Jezus powiedział, ze bramy piekielne nie przemogą Kościoła. Wiele osób osiągnęło przecież zbawienie dzięki Kościołowi ale tylko pośrednio dzięki niemu bo tak naprawdę dzięki Bogu który jest w Kościele.A w innych nieprawdziwych religiach to myślisz że jest lepiej? Jak głoszą nieprawdę i radzą ludziom żyć wg niej. Ludzie z innych religii dopuszczają się także przestępstw przecież.

Gość Mikaooo
Katolik nie pisze głupot takich jak ty!

Gość Mikaooo
Nigdy nie zgodzę się z tymi linkami co podałeś bo to brednie!

Gość Mikaooo
A apostołowie w dniu Pięćdziesiatnicy otrzymali Ducha Świętego któty nimi rządził a duchowni są przecież następcami apostołów i dlatego Właśnie Urzędem Nauczycielskim Kościoła kieruje Duch Święty.

A czy wiesz ilu ludzi nie osiągneło zbawienia przez choćby przez fałszywe nauki kościoła, Bóg nie rządzi kościołem. Kościołem rządzą ludzie, którzy mają wolną wolę a ta ich wola w większej mierze nie jest dobra. Gdyby kościołem rządził Bóg bezpośrednio nigdy nie powstała by inkwizycja która wymordowała 50mln ludzi, zagrabiła majątki a dzisiaj nie chcą się do tego przyznać. Wpajają jakieś swoje nauki tu miałem na myśli te ich chore, niedorzeczne kazania. Biorąc za przykład Radio Maryja. Czy tam usłyszysz że masz miłować bliźniego swego ja siebie samego? Ze jeśli cie ktoś uderzy w jeden policzek masz mu nadstawić drugi, że jeśli ktoś chce od ciebie złotówke masz mu dać 10zł NIE!!!! Tam tego nie usłyszysz ! Tam usłyszysz tylko jak masz wpłacać pieniądze, na jaką partie głosować i że wszyscy z poza Radia i z poza granic a szczególnie Izraela to twój śmiertelny wróg. Taka jest prawda zobacz jaka nienawiść płynie z tych ludzi!

No tak biskupi są następcami apostołów, a czy nie wiesz że wsród apostołów był zdrajca Judasz, który zdradził za 30 srebrników! Ilu było apostołów a ilu jest teraz biskupów i myslisz że wsród nich nie ma Judaszy. Mówie ci jest ich wielu. Sprzedali swoją wiare i ideały za te same "30srebrników"

Gość Mikaooo
Nie można powiedzieć, ze wiele ludzi nie osiągnęło zbawienia przez fałszywe nauki Kościola tylko przez to że się do nich nie ustosunkowali. I Bóg rządzi KOściolem bo aż strach pomyśleć co by było gdyby rządzili nim tylko ludzie. Już ci to wcześniej udowodnilam, dlaczego Bóg nim rządzi a co do tego mordu ludzi to jak ci pisałam są to grzechy słabych osob. I nie wiem co masz do Radia Maryja. Ty co popierasz Papieża a Jan Paweł II byl za tym radiem. I Radio Maryja mówi dużo o milości bliźniego a ty twierdzisz że nie bo sam nie sluchasz. Gdybyś słuchał to byś tak nie pisał. Ja za to często slucham tego radia, oni nakazują tam kochać wszystkich i wcale nie są pełni nienawiści. Doradzają tam na jaką partię głosować ale robią to oczywiście z miłości do ludzi. I nie ma tam żadnych niedorzeczności i dziwię się, ze ty uważasz inaczej skoro uznajesz autorytet Papieża.

Gość Mikaooo
Urzędem Nauczycielskim Kościoła rządzi Bóg a jak z ich postępowaniem tego nie wiem ale to już zupełnie inna sprawa. Mogą źle czynić ale to co głoszą jest nieomylne!!!

Jeśli nawet nie przeczytałaś połowy treści z tych linków które ci wysłałem to nie mamy o czym dyskutować. "Nie ocenia się książki po okładce" Jak ja mam z tobą prowadzić jakąkolwiek dyskusje, skoro wszystkie dowody odrzucasz nie zbadawszy ich. Musisz na czymś opierać swoje tezy. Skoro cytaty z Biblii do ciebie nie trafiają, do objawień nawet nie zaglądasz. To jaką ty jesteś katoliczką. Czy nie zostało powiedziane "Wszystko badajcie, szlachetne zachowujcie". Właśnie te słowa wypowiedziane przez Jezusa mają świadczyć o tym abyś wszystko co ci ktoś podsuwa zbadała i oceniła czy dobry to jest owoc czy też zły. Ale skoro ty oceniasz książke po okładce to nie mów mi że głosze herezje, bo nie możesz na podstawie jakiejś plotki osądzać innych! Zbadaj najpierw sama, oceń i wtedy mnie osądzisz czy dobrze mówie czy źle.

Gość Mikaooo
Nie muszę czytać tych linkow, wystarczy mi co Kościoł osądził bo jest on nieomylny a nawet gdybym je przeczytała to bym zdania nie zmieniła. Cytaty z Biblii do mnie trafiają ale twoje tłumaczenie ich do mnie nie trafia. A do objawień zagladam tylko nie do objawień opętanej Vassuli. Owszem mamy badać, zwykły człowiek też może ocenić co jet dobre a co złe ale Kościła mamy zawsze sluchać bo nie do wszystkiego możemy dojść sami. Mówisz żebym ci nie pisalaże głosisz herezje to ich nie głoś! Twierdzę że je głosisz po moim zbadaniu twojej treści.