Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewangeliczny Siewca

Nawracajcie się! zanim minie pokolenie Izraela wszystko się wypełni

Polecane posty

Gość salomonka
salomonko oskarżyciel oskarża człowieka, ja mam dowody-z Biblii na to ze objawienia Vassuli są fałszywe. Bardzo łatwo odróżnic fałsz od prawdy Bibilijnej. Po to Bóg dal słowo aby nie brnać w zmyślone bajki, które zaprzeczają ewangelii Chrystusowej. KAMELIO, W TYM WYPADKU TY JESTEŚ OSKARZYCIELEM. Nie pisz, że objawienie Vassuli są fałszywe, bo za mało wiesz na ten temat i nawet kk nie feruje wyroków w takim tempie :O To jest twoje rozumienie Biblii, przyjmij to z pokorą... Ja nie jestem przeciwnikiem protestantów, zwłaszcza, że mam ich w rodzinie, ale WIEM, że mylisz sie odrzucając posrednictwo Matki... Siewca ma rację: po owocach ich poznacie.. spójrz na Medjogurie i jego owoce, spójrz na Fatimę

Powiadam wam, gdyby ten czas nie został skrócony, dzięki wstawiennictwu waszej Najświętszej Matki, świętych męczenników i dzięki morzom krwi przelanej na ziemi, od Sprawiedliwego Abla aż do krwi wszystkich Moich proroków, nikt z was by nie ocalał! wiesz dlaczego chociażby ten fragment to fałsz: Dz 4:12 Bw "I nie ma w nikim innym zbawienia; albowiem nie ma żadnego innego imienia pod niebem, danego ludziom, przez które moglibyśmy być zbawieni." to oznacza ze nie ma innego imienia- oprócz Jezusa którego człowiek ma wzywać w modlitwie do Boga, nikt inny nie jest pośrednikiem- tym kto się wstawia. 1Tm 2:5 Bw "Albowiem jeden jest Bóg, jeden też pośrednik między Bogiem a ludźmi, człowiek Chrystus Jezus," Hbr 9:24 Bw "Albowiem Chrystus nie wszedł do świątyni zbudowanej rękami, która jest odbiciem prawdziwej, ale do samego nieba, aby się wstawiać teraz za nami przed obliczem Boga;" tylko Jezus wstawia się za nami. tylko Jego krew ratuje ludzi Ef 1:7 Bw "W nim mamy odkupienie przez krew jego, odpuszczenie grzechów, według bogactwa łaski jego,"

Gość salomonka
kiedy oskarżasz? gdybyś napisał badam Słowo Boga i je zachowuję, opieram się TYLKO na prawdzie- było by warte uwagi, gdy mieszasz fałsz z prawdą- nie stanie za tym Bóg i nie przyzna się do kłamstw i sztuczek fałszywych proroków którzy zaprzeczaja Jego Słowu. potwierdz objawienia Vassuli Słowem. merkaba nie potrafił. Czy mylę sie odczytując to co napisałaś jako sklasyfikowanie Vassuli jako fałszywego proroka?

Gość salomonka
Kamelio: Powiadam wam, gdyby ten czas nie został skrócony, dzięki wstawiennictwu waszej Najświętszej Matki, świętych męczenników i dzięki morzom krwi przelanej na ziemi, od Sprawiedliwego Abla aż do krwi wszystkich Moich proroków, nikt z was by nie ocalał! ten fragment wyrażnei zaprzeca Słowom Boga więc On za tym nie stoi, jak to wytłumaczysz? JA TU NIE WIDZE SPRZECZNOSCI.. WSTAWIENNICTWO...tAKIE JAK W KANIE GALILEJSKIEJ :)

salomonko, mam Biblię aby umieć odróżnic prawdę od fałszu, SŁowo Boga jest światłem, swiecą która pokazuje czy idziesz dobrą drogą, na tej podstawie odróżniasz dobro od zła, prawdę od fałszu 2Tm 3:16 Bw "Całe Pismo przez Boga jest natchnione i pożyteczne do nauki, do wykrywania błędów, do poprawy, do wychowywania w sprawiedliwości, (17) aby człowiek Boży był doskonały, do wszelkiego dobrego dzieła przygotowany. Dz 17:11 Bw " przyjęli oni Słowo z całą gotowością i codziennie badali Pisma, czy tak się rzeczy mają." Siewco i salomonko odpowiedz na moje pytanie: Jeśli objawienie, Tradycja, czy nawet orzeczenie papieża jest całkowicie sprzeczne z Biblią, musisz zadecydować kto mówi prawdę a kto jest zwodzicielem. Co wybierzesz? Zdanie z Biblii czy to drugie? zdajesz sobie sprawę, ze jest wiele dogmatów katolickich- TRADYCJA- - zupełnie niezgodnych z Biblią więc: musisz zadecydować kto mówi prawdę a kto jest zwodzicielem. Co wybierzesz? Zdanie z Biblii czy to drugie?

Piszecie tak jakby Vassula mówiła że przez nią jest tylko zbawienie. Ona jest tylko narzędziem, posłannikiem Pana. Przecież Bóg działa przez proroków. Skoro tak mówicie powinniście uznać np listy św Pawła za fałszywe no bo przecież tylko przez Jezusa jest zbawienie. Ale to że Św Paweł dostał objawienia i nauczał o Jezusie i o naśladowaniu Jego, dlaczego Vassula nie może mieć objawień. Podajcie mi jakikolwiek cytat w którym Vassula pisze że tylko przez nią zbawienie.

salomonko , ona w Kanie Galilejskiej powiedziała do uczniów: "co wam powie ( Jezus) - czyńcie. Czyńcie więc to co mówi Jezus w ewangelii. jeśli w 1% proroctwo nie zgadza sie z ewangelią - jest fałszywe.

Gość salomonka
POWTARZAM KAMELIO, JA NIE WIDZĘ TU SPRZECZNOŚCI Wstawiennictwo... To jest słowo klucz w tym przypadku

i dzięki morzom krwi przelanej na ziemi, od Sprawiedliwego Abla aż do krwi wszystkich Moich proroków, nikt z was by nie ocalał! ocalenie dla ludzi jest we krwi ludzi???? to też jest prawdą bibilijną???

Gość salomonka
Kamelio, w Kanie Matka powiedziała do Syna: nie maja już wina... zwracając Jego uwagę na ludzką potrzebę W zdaniu: Powiadam wam, gdyby ten czas nie został skrócony, dzięki wstawiennictwu waszej Najświętszej Matki, świętych męczenników i dzięki morzom krwi przelanej na ziemi, od Sprawiedliwego Abla aż do krwi wszystkich Moich proroków, nikt z was by nie ocalał! Ona wstawia się za skróceniem czasu...

Gość salomonka
i dzięki morzom krwi przelanej na ziemi, od Sprawiedliwego Abla aż do krwi wszystkich Moich proroków, nikt z was by nie ocalał! ocalenie dla ludzi jest we krwi ludzi???? Nie kamelio. Gdyby nie ci sprawiedliwi gniewu Boga nie miałby kto wstrzymywać.. tak to nalezy rozumieć. i nie jest to sprzeczne z Biblią, a jedynie z twoja jej interpretacją :)

jedynie Matka Boska poprzez swoje wstawiennictwo oraz wielu świętych tu na Ziemi oddala gniew Pana i Stwórcy pokaż potwierdzenie tego w Biblii. Jezus zbawił świat, kocha człowieka umarł płacąc za grzech , nie jest jakimś potworem z biczem w dłoni, a Jego matka jest silniejsza od WIELKIEGO KRÓLA MIŁOSCI Żaden człowiek nie jest WSZECHMOGĄCY JAK BÓG i dzięki morzom krwi przelanej na ziemi, od Sprawiedliwego Abla aż do krwi wszystkich Moich proroków, nikt z was by nie ocalał! ocalenie dla ludzi jest we krwi ludzi???? to też jest prawdą bibilijną??? ofiarowali całego siebie za życie łaske i nawrócenie dla innych dusz. siewco, TYLKO JEZUS miał moc odddania siebie jako ofiarę, bo tylko Onjeden był tu na ziemi doskonały i Bóg mógł przyjąć tylko doskonałą ofiarę nieskalanego Baranka, była ona wystarczajaca- i DOKONANA W PEŁNI List do Hebrajczyków, ludzka ofiara nie znaczy nic przed Bogiem. Nie wierzysz w zupełną i doskonała ofiarę Pana???potrzebna jeszcze z ludzi? o czym piszesz??? Umniejszasz dziełu dokonanemu na krzyzu Golgoty

Gość salomonka
siewco, TYLKO JEZUS miał moc odddania siebie jako ofiarę, bo tylko Onjeden był tu na ziemi doskonały i Bóg mógł przyjąć tylko doskonałą ofiarę nieskalanego Baranka, była ona wystarczajaca- i DOKONANA W PEŁNI List do Hebrajczyków, ludzka ofiara nie znaczy nic przed Bogiem. Nie wierzysz w zupełną i doskonała ofiarę Pana???potrzebna jeszcze z ludzi? o czym piszesz??? Umniejszasz dziełu dokonanemu na krzyzu Golgoty kamelio pokaż mi cytat z Biblii który mówi że: ludzka ofiara nie znaczy nic przed Bogiem wystarczy jeden

"Gdyby nie ci sprawiedliwi gniewu Boga nie miałby kto wstrzymywać.." Tak właśnie jest. Owszem tylko Jezus jest pośrednikiem między ludźmi a Bogiem ale muszą/musieli być pośrednicy między Jezusem a ludzmi. Tymi pośrednikami byli m.in apostołowie, św. Paweł, gdyby nie oni nikt by nie usłyszał nigdy o Jezusie i tak samo dzisiaj jest też wielu proroków m.in Vassula. Jest ich więcej ale kościół katolicki nie dopuszcza ich do głosu, bo musieliby się przyznać do swoich błedów i obłudy. Te orędzia wiele mówią o dzisiejszym kościele. Oni nie chcą aby ludzie poznali prawde.

Gdyby nie ci sprawiedliwi gniewu Boga nie miałby kto wstrzymywać.. . a trzeba Go powstrzymywać ??? On jest KRÓLEM. PANUJE NAD HISTORIĄ , JEST SUWERENNYM BOGIEM ludzie opamiętajcie się i wierzcie ewangelii- a nie bajkom, prowadzącym donikąd. BÓG ZBAWIA < RATUJE< NIE JEST TYRANEM Jest Ojcem, który czeka na swoje dzieci... 2Tm 4:4 Bw (3) Albowiem przyjdzie czas, że zdrowej nauki nie ścierpią, ale według swoich upodobań nazbierają sobie nauczycieli, żądni tego, co ucho łechce, i odwrócą ucho od prawdy, a zwrócą się ku baśniom." ŚJ mają swoich proroków w brooklinie i mówią ze ich prorocy mówią prawdę, a ich słowo jest sprzeczne z Biblią wy macie swoją Vassulę i innych które mówią słowa sprzeczne z Biblią A nie można tak czerpać wody ze ZDROWEJ STUDNI CZYCZYM NIE SKAŻONEJ- z JEDYNEGO ZRÓDLA_-POCHODZĄCEGO OD BOGA- PROSTO Z JEGO TESTAMENTU???

muszą/musieli być pośrednicy między Jezusem pierwsze słyszę.. Jezus zawsze mówi: przyjdzcie do MNIE. Ja was wysłucham, ja wam dam odpocznienie. Do Jezusa przychodzę BEZPOŚREDNIO, bez pośredników. salomonko raz na zawsze znaczy się ,ze nic więcej nie należy dodawać do Jego ofiary Hbr 7:27 Bw (26) Takiego to przystało nam mieć arcykapłana, świętego, niewinnego, nieskalanego, odłączonego od grzeszników i wywyższonego nad niebiosa; który nie musi codziennie, jak inni arcykapłani, składać ofiar najpierw za własne grzechy, następnie za grzechy ludu; uczynił to bowiem raz na zawsze, gdy ofiarował samego siebie." Hbr 9:12 Bw 11) Lecz Chrystus, który się zjawił jako arcykapłan dóbr przyszłych, wszedł przez większy i doskonalszy przybytek, nie ręką zbudowany, to jest nie z tego stworzonego świata pochodzący, wszedł raz na zawsze do świątyni nie z krwią kozłów i cielców, ale z własną krwią swoją, dokonawszy wiecznego odkupienia." Hbr 10:10 Bw "mocą tej woli jesteśmy uświęceni przez ofiarowanie ciała Jezusa Chrystusa raz na zawsze." (11) A każdy kapłan sprawuje codziennie swoją służbę i składa wiele razy te same ofiary, które nie mogą w ogóle zgładzić grzechów; (12) lecz gdy On złożył raz na zawsze jedną ofiarę za grzechy, usiadł po prawicy Bożej, (13) oczekując teraz, aż nieprzyjaciele jego położeni będą jako podnóżek stóp jego. (14) Albowiem jedną ofiarą uczynił na zawsze doskonałymi tych, którzy są uświęceni. (15) Poświadcza nam to również Duch Święty; powiedziawszy bowiem: (16) Takie zaś jest przymierze, jakie zawrę z nimi po upływie owych dni, mówi Pan: Prawa moje włożę w ich serca i na umysłach ich wypiszę je. JEGO OFIARA WYSTARCZY, jest doskonała.

przyjmij poprostu tą ofiarę od Boga, a On odmieni Twoje życie i obdaruje cię zbawieniem dajac Ci zycie wieczne, niczego więcej nie potrzebujesz.....Bóg już dokonał tej zapłaty, ofiary za Ciebie- zamiast Ciebie - na krzyżu. Przyjmij i żyj w Bogu szczęsliwie majac swiadomosć , ze Jezus zapłacił już aby dać Ci wolnośc, zbawienie i wieczność razem z Nim w Królestwie Bożym. To jest dar od Niego dla Ciebie.

Gość salomonka
Kamelio, Dzień pański jest opisany w biblii Am 5.16 Dzień Pański 16 Dlatego tak mówi Pan, Bóg Zastępów, Panujący: Na wszystkich placach będzie lament, na wszystkich ulicach krzyczeć będą: «Biada, biada!» Wzywać będą rolnika do żałoby, do lamentowania - umiejących jęczeć. 17 We wszystkich winnicach będzie narzekanie, bo przejdę pośród ciebie - rzekł Pan. 18 Biada oczekującym dnia Pańskiego. Cóż wam po dniu Pańskim? On jest ciemnością a nie światłem*. 19 Jakby uciekał człowiek przed lwem, a trafił na niedźwiedzia; jakby skrył się do domu i oparł się ręką o ścianę, a ukąsił go wąż. 20 Przecież dzień Pański jest ciemnością, a nie światłem, mrokiem, a nie ma w nim jasności?

ok, zmykam już... powiedziałam co do mnie należało :) Bóg kocha człowieka...i czeka na niego zbliż się do Niego sercem a On da Ci poznać swoja cudowną wielkosć:) i niesamowitość... papa 🌻

Dobra Kamelio, przeczytaj najpierw wszystkie orędzia i dopiero później wdawaj się w dyskusje. Wybierasz cytaty te które ci pasują i porównujesz je z cytatami z Biblii których nie rozumiesz. Owszem ofiara Chrystusa wystarczy żeby zbawić 1000 światów ale tu jest jeszcze potrzebna ludzka dobra wola, chcenie. Przecież cytat: "bierzcie i jedzcie to jest ciało moje które za WIELU będzie wydane" nie mówi o tym że to że każdy będzie zbawiony. Bóg trafia na różne sposoby, do niektórych Biblia nie przemawia, lub nie ma ochoty jej czytać ale np przypadkowo się natchnie na orędzia Vassuli i już ma poznanie, orędzia wprowadzają na dobrą drogę, uczą prawdziwego życia w Bogu. Gdybyś je czytała to wiedziałabyś że też Jezus zachęca w nich do czytania Biblii.

Gość salomonka
Bóg kocha człowieka...i czeka na niego zbliż się do Niego sercem a On da Ci poznać swoja cudowną wielkosć i niesamowitość... Vassula mówi to samo, widzący w Medjegorie też :)

to też mówi, ale między wierszami jeszcze coś innego co zupełnie przeczy SŁowu Bozemu...więc uważajcie i badajcie Pisma, zeby iść TYLKO ZA NIM ....gdy mały fragmencik jest fałszem to odrzucam całosć bo nie jest czystą prawdą pochodzacą z nieba. TYLKO Biblia jest Słowem Pana

Gość salomonka
Kamelio, wiele pokory tu trzeba aby nie wylac dziecka z kąpielą ;) pamietaj, że Żydzi ukrzyżowali Chrystusa w imię Jahwe Tylko owoc się liczy

Mt 7:21 Bw "Nie każdy, kto do mnie mówi: Panie, Panie, wejdzie do Królestwa Niebios; lecz tylko ten, kto pełni wolę Ojca mojego, który jest w niebie." wola Boga- Testament J 15:14 Bw "Jesteście przyjaciółmi moimi, jeśli czynić będziecie, co wam przykazuję."