Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość migotkaa12

Ciąża czy to możliwe?

Polecane posty

Gość migotkaa12

witam. mam problem ktory mnie dręczy:( tydzień temu kochałam sie z narzyczonym a akurat dzien przed zapomnialam wziac tabletki anty poniewaz bylismy w podrozy. nastepnego dnia wzielam dwie na raz o godzinie 17 a o 22 wspolzylismy bez dodatkowego zabezpieczenia. czy jest możliwość że zaszłam w ciąże? dzisiaj czyli tydzien po tym mam krwawienie z odstawienia ale i tak boje sie ze cos moze byc przez tamta zapomniana tabletke. prosze rozwiejcie moje wątpliwości bo jestem przewrażliwiona na tym punkcie:(

Gość migotkaa12
był to 9 tydzień ponieważ brałam 2 opakowania bez przerwy. dopiero teraz zrobilam przerwe

Gość migotkaa12
przepraszam bardzo.. to był 6 tydzien stosowania tabletek.. pomyliłam się w obliczeniach.. a to przez ten mój dziwny kalendarz:)

W ulotkach piszą że jak się zapomni w drugim lub trzecim tygodniu, to należy postąpić tak jak Ty własnie, czyli przyjąc dwie tabletki, i nie ma konieczności stosowania dodatkowych środków, poza tym dostałaś krwawienia :) w ulotce jest napisane, że jeśli krwawienie nie wystąpi jest możliwość ciąży ? A jakie tabletki bierzesz ? Czytałaś co w ulotce o tym piszą?

Gość migotkaa12
biorę cilest a ulotki nigdy nie dostałam bo zawsze kupuję pojedyńcze listki

Gość micia7
sama biore tabletki...i ostatnio troche sie przestraszylam, bo dowiedzialam sie o kolezance, ktora generalnie jest troche otyla i brala tabletki...i dowiedziala sie ze jest w 7 miesiacu ciazy (mozliwe ze zapomniala, wymiotowala...rozne sa przypadki)...w kazdym badz razie zastanawiam sie jakie moga byc skutki przyjmowania tabletek mimo bycia w ciazy...jak by nie bylo 7 miesiecy to sporo

Jak można nie wiedzieć, że jest się w 7 m-cu ciąży??? Cóż... tabletki zawierają jednak spore dawki hormonów, co może negatywnie wpływać na płód... Pewnie lekarz zlecił jej jakieś badania.

A mineło więcej niz 24 godziny ? Piszesz że wziełas o 17 a o której poprzeniego dnia powinnaś wziąć?

micia7 to przez 7 miesięcy nie dostała krwawień ? Każdy lekarz powie że jeśli nie wystapi więcej niz 1 krwawienie jest duże ryzyko ciązy, i trzeba ją wykluczyć

Gość micia7
tez nie wiem jak to mozliwe...;/...fakt dziewczyna jest otyła, a lekarz przepisywal jej tabletki bez badan...

Gość micia7
krwawienie dostawala normalnie, po kazdym odstawieniu tabletek

A jesteś pewna, że tak było na 100 % ;) tzn że brała 7 miesięcy nie wiedząc o ciąży, i faktycznie w tej ciąży byla urodziła itd ?:)

Gość micia7
jeszcze nie urodzila, dlatego zastanawilam sie nad ewentualnym wplywem tabletek na dziecko...aktualnie poszla na zwolnienie bo sama nie moze uwierzyc jak to sie stalo

Gość wazna porada
nie sluchajcie tych bredni - jak mozna nie wiedziec ze jest sie w 7 miesiacu ciazy? cos kreci ta dziewczyna. zazwyczaj jesli przydaza sie wpadka to najczessza przyczyna zwalenia winy sa tabletki...jakas wymowka musi byc

Gość Do WaznaPorada
Widać można nie wiedzieć, że się jest w ciąży. Niemniej takie przypadki zdarzają się niezwykle rzadko. Jeśli nie wierzysz, to jest program 'Ciąża z zaskoczenia' na Discovery Travel & Living - z resztą dziś o 21ej. I tam właśnie opisują takie przypadki... Z tego co obserwuję, to głównie dotyczy właśnie kobiet mających problemy z nadwagą. Związane to jest z faktem, że kobiety z nadwagą nie powinny brać tabletek anty (co z resztą jest napisane w ulotce), bo prawdopodobnie jest to związane z innym metabolizmem, a tym samym - wchlanianiem się hormonów (tudzież chodzi o dawki hormonów, jakie powinny przyjmować, bo może zwykłe dawki są za małe, by zapobiec ciąży). A objawów można nie zauważyć, bo są one podobne do zbliżającej się miesiączki. I nie każda ma mdłości. A waga też swoje robi (problemy z krzyżem, zmęczenie, plus waga sama w sobie, więc nie widzisz, że przybierasz na wadze... ). Ruchy dziecka też mogą nie być wyczuwalne, bo duża warstwa tłuszczu może nie przenosić kopnięć... Tak więc, jak widać - można nie wiedzieć, że kobieta jest w ciąży...

Gość Do WaznaPorada
Aha - oczywiście takie przypadki zdarzają się NIEZWYKLE RZADKO. i o tym powinny pamiętać wszystkie panikary, które doszukują się u siebie ciąży, a nie chcą jej mieć, bądź te, co chcą ją właśnie mieć jak najszybciej...

Gość migotkaa12
dziękuje za wszystkie odpowiedzi. w końcu się uspokoiłam:) bo naprawde bałam się że mogę być w ciąży