Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cyckowa mama

Córka nie chce butelki, uspokaja się tylko przy piersi, co robic?

Polecane posty

Gość cyckowa mama

Mam 1,5 miesięczna córkę, która za nic nie chce pić z butelki, zaraz jest wielka histeria...w ogóle jest strasznie przywiązana do piersi, ma tak silny odruch ssania, że prawie cały dzień siedzi przy cycu...do tej pory mi to nie przeskadało...owszem było trochę męczące, bo nic nie mogłam w domu zrobić,ale dawałam radę,problem pojawił się teraz kiedy muszę wrócić na studia, nie wiem jak to będzie,już na próbę zostawiałąm ją z mamą ze dwa razy,ale nie mogła sobie dać rady z moim dzieckiem, bo mała uspokaja się tylko przy piersi nawet jak zje trochę z butli to nie może zasnąć póki nie dam jej cycka, czy któraś z mam miała taki problem?jak sobie radziłyście?

Gość pewnie zaraz na mnie
wsiada, ale ja dalam malej smoczek nie wplynelo to na jakosc ssania piersi , mala ma 4,5 miesiaca i nie chce nic procz piersi, ostatnio pierwszy raz dala sie nakarmic moim mlekiem z butelki ale tylko raz i wiecej nie. Je co 2 godziny wiec jestem niezle uwiazana a w domu mam jeszcze dwojke dzieci wiec lekko nie jest. Nie mam pomyslu co zrobic zeby uwolnic sie od piersi.

Gość cyckowa mama
ja Cię doskonale rozumiem, ja mam jeszcze większy problem,bo moja nie chce smoczka a kupiłam już 10 różnych!;(

ja mam smoczek firmy MAM mozesz je zamowic przez internet, a dostepne sa chyba tylkow 5 aptekach w Polsce

Gość posmaruj smoczek mlekiem
z piersi. Tak samo butelkę. Przed podaniem posmaruj smoczek od niej mlekiem z piersi zeby poczuła od razu mleko a nie silikon.

na moja to nie dziala , a smoczek zalapala od razu bez problemu, butelek tez kupilam kilka ostatnia byla tomi tippi , swietny smoczek ma myslalam ze w konc da sie namowic a tu dupa....

Gość cyckowa mama
posmaruj smoczek mlekiem dzięki za radę,ale na moją to też nie dziala, nie chce zassać smoka butelkę jeszcze pociągnie trochę,ale maksymalnie 20 ml więc i tak jest głodna,ahh juz straciłam nadzieję....przemęczyłabym się, ale studia...