Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olaolallalala

jak sie oblicza srednia na studiach

Polecane posty

Gość olaolallalala

jak sie oblicza srednia na studiach zgodnie z tymi punktami ECTS ???

Gość wyjezdzasz za granice
?

Gość olaolallalala
?????????????????

Gość olaolallalala
nie, po prostu nie wiem jak ja obliczyc bo podobno to nie tak jak w szkoel sredniej a ja jestem kompletnie zielona i nie mam pojecia jak to sie obliczas

Gość olaolallalala
wypowie sie ktos

Gość punkty ECTS nie maja nic
do sredniej. przynajmniej na mojej uczelni nie mialy, a srednia policzono za mnie i dowiedzialam sie jaka mam na obronie :D a liczy sie chyba standardowo

Gość olaolallalala
bujasz cos ... punkty ECTS licza sie do sredniej tzn za ich pomoca sie ja oblicza tylko wzoru nie znam jak to podstawic

Gość bujam cos
moze u Ciebie jest na to jakis wzor, u mnie nie bylo, serio :) liczysz normalnie srednia tak, jak liczylas w szkole

Gość banany i grejfruty są pycha
a z tymi pkt to jest jakas kicha, bo u mnie zeby byc w ogole dopuszczonym to i tak trzeba mieć maks pkt a srednia to srednia

Przykład: Matematyka 4 (5 punktów ECTS) Fizyka 3 (2 punkty ECTS) Chemia 5 (3 punkty ECTS) Średnia = (4*5 + 3*2 + 5*3) / (5+3+2) Inaczej...średnia ważona.

Gość wszystko łądnie pięknie
ale ta średnia ważona jest chyba potrzebna tylko, gdy się np chce kontynuować naukę za granicą...

Im więcej punktów ECTS tym bardziej opłaca się uczyć. Jeden przedmiot może Ci ładnie średnią podciągnąć. Zazwyczaj egzaminy mają 5 lub więcej punktów...

wszystko łądnie pięknie Niekoniecznie, studiuję na polskiej państwowej uczelni dziennie i mam ten system, po to są te punkty. Tak mam liczoną średnią ze studiów... dlatego olewam przedmioty za 1 punkt :D

Gość rozsądne podejście
gorzej, jesli przedmiot za 1 pkt bedzie Cie naprawde interesowal...

Jeśli mnie interesuje to będę miała z niego 5 bez niczego. Gorzej jak mnie nie interesuje :o Uważam, ze to fair. Bo jeśli mam egzamin+projekt+seminarium to dziwne, żeby ocena była warta tyle samo co z przedmiotu, gdzie mam tylko wykład co 2 tygodnie...

Gość UJ
Wiecie co najprościej policzyć średnią wchodząc po prostu na stronkę: www.ects.org.pl Trochę zajmuje znalezienie tego, ale o ile pamiętam klikasz ECTS potem kalkulator i liczysz na stronce. Jak nie działa to mają jeszcze arkusz w Exelu do domu, mi się podoba bo mogę sprawdzić jak się uczyć w trakcie sesji coby mieć stypendium.

Gość UJ błędny link
w powyższym poście błędny link. Tutaj -> http://ectspunkty.blogspot.com/p/ects.html można obliczyć średnią z jednego semestru, albo ściągnąć kalkulator w arkuszu do obliczenia średniej z całych studiów ;) pozdr

Gość gość
dobrze, a jak przedmiot jest na samą zalkę, a pkt ects jest 5 to co wtedy?