Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdziwiona i to bardzo

Mój ojczym podjął złą decyzje!!

Polecane posty

Akurat myślałam o chłopcu, w końcu to dziecko zasługuje na to by poznać swojego ojca. No, ale ojczym już podjął decyzje za miesiąc albo dwa jak załatwi wszystkie sprawy tutaj zabiera małego do Londynu. Jego synowie również tam będą układać sobie życie.

Gość to życze twojemu ojczymowi
powodzenia :) w wychowaniu małego;)

Gdybyś myślała o dziecku, życzyłabyś mu spokojnego życia z ludźmik, którzy go kochają i się nim przejmują. A teraz jak byś to widziała - zapoznać chłopaka z ojcem, i pozwolić im się widywać raz na jakiś czas (zwłaszcza, jeśli ojczym chce wyjechać za granicę) - czy może oddać opiekę nad chłopakiem biologicznemu ojcu, w nadziei, że tym razem jednak będzie miał kaprys się nim zająć?

te verde Ja sama nie mam pewności czy można ojcu dziecka ufać, rozmawiałam z nim dość długo i jedyne co zauważyłam to to że ruszyło go sumienie. Wiem napewno że powrót byłego mojej siostry przyspieszył decyzje ojczyma o tym by się wyprowadzić za granice.

Nie można mu ufać, już pokazał, i to w zbyt ważnej kwestii, by można było o tym zapomnieć.

Gość to dziecko jest rzeczywiście
biedne:( ale kto wie , moze dziadek mu to wynagrodzi, tego chlopca ojciec zostawil przed urodzeniem, zmarla mu matka, teraz stracilby dziadka:O

Dziecko to nie zabawka . Dziwie sie ze dorosli ludzie nie moga dojsc do prozmienia w tak delikatnej sprawie ... i jeszcze jedno za bledy trzeba placic najwazniejsze zeby za bledy ojca nie placilo dziecko .

No właśnie, sprawa jest bardzo poważna. Ojczym twierdzi że on to robi dla dobry dziecka. Też uważam że dorośli ludzie powinni się w tak delikatnej sprawie jakoś porozumieć, bo to w końcu dziecko ucierpi na tym najwięcej.

Gość dfasdg
Kobieto a co sie jego decyzja obchodzi?

Gość w tym wieku facet decyduje
sie na bycie ojcem swojego wnuka :) wielki podziw dla niego :)

Gość ojcem jest tenktóry wychowuje
Ktoś wyżej pytał Cię jak Ty to widzisz. Czy chciałabyś, żeby ojciec widywał się z dzieckiem od czasu do czasu czy uważasz, że powinien przejąć opieke nad dzieckiem? Jak się na to zapatrujesz? Odpowiedz. Jedna rozmowa z kimś takim jak ojciec biologiczny nie jest wiele warta, pokazał już jaki jest, a ludzie tak całkiem się nie zmieniają. Mógł grać przed Tobą. Może ma jakieś ukryte cele. Nie wiadomo. A co myśli chłopiec, że dlaczego nie ma taty?

Gość znaczy ty bys chciała
żeby dzieckiem opiekował sie biologiczny ojciec którego dziecko nie widziało nigdy w życiu???:O a ty byś chciała z dnia na dzień zamieszkac z całkiem obcymi ludźmi?:O

Tylko że moje zdanie nie ma tutaj żadnego znaczenia, ojczym postanowił że to on będzie wychowywał dziecko i to on decyduje. Ja uważam tylko tyle że chłopiec powinien poznać swojego ojca. Siostra kiedyś powiedziała synowi gdy zapytał ją o ojca, że kiedyś z nim o tym porozmawia, więc dziecko żyje w nieświadomości.

znaczy ty bys chciała - właśnie nie wiemy do końca czego chciałaby autorka, dletego ponownie proszę Cie, autorko, o sprecyzowanie Twoich poglądów. Fakt faktem, że oddanie w chwili obecnej dziecka ojcu to jakaś paranoja i dziecko będzie cierpiało, bo ten facet tak naprawdę jest dla niego obcym człowiekiem. Nie ten ojcem, który zrobił, ale ten który wychowuje...

czyli co? chciałabyś, żeby dziecko poznało ojca i widywało się z nim od czasu do czasu? Siostra powiedziała, że porozmawia, a nie pozna. Widocznie miała powody. A powiedz, gdyby doszło do tego, że dziecko ma poznać ojca, to co mu powiecie, że dlaczego tatuś miał go w dupie przez 9 lat?

Moja mama rozwiodła się z moim tatą gdy byłam mała, wyszła za mąż na szczęście za dobrego człowieka, ale ja spotykałam się regularnie ze swoim ojcem. Ja tutaj nie mam nic do powiedzenia, ojczym powiedział mi że jego wnuk nie pozna swojego ojca i tak ma pozostać. Sama sobie tego wszystkiego nie wyobrażam, szczególnie tego co moglibyśmy powiedzieć dziecku. Ale kiedyś i tak prawda może wyjdź na jaw. Mój ojczym do tej pory przeżywa śmierć córki.

Gość Sylwia_A.
Przede wszystkim to w momencie, gdy Twoja przyrodnia siostra była w ciży, to byłaś jeszcze mała i zapewne o wielu sprawach nie wiedziałas. A skoro traktuje Cie jak własną córke, to jak to rodzic, nie bedzie ci opowiadał o różnych sprawach. Nie wiesz jak wyglądało wszystko naprawde, bo byłas wtedy jeszcze smarkulą i NA PEWNO o wielu sprawach nie wiesz. Może on ją bił albo jej groził, w chamski sposób żadał skrobanki. Nie wiesz tego i sie nie dowiesz, bo byłas wówczas jeszcze mała. I teraz też sie niczego nie dowiesz, może ten koleś chce teraz tylko kasy, a do ciebie biega z zapuchnietymi od płaczu oczkami, żebys miała wpływ na ojczyma. Nie wiesz o wielu sprawach które miały miejsce przed laty i sie nie dowiesz nawet jak sie zapytasz wprost, bo dla nich nadal jesteś ich kochanym dzieckiem, którego martwic i mieszać nie bedą. Skoro on podjął taka właśnie decyzje, to najwidoczniej ma ku temu powody. Poza tym nie bedzie zmieniał swoich zyciowych planów, tylko dlatego że ojcu dziecka nagle sie przypomniało że je ma i postanowił sie zmienić. Jest dorosły, doświadczony przez życie, wie DOKŁADNIE jakie wydarzenia miały miejsce przed paroma laty. Powinnas uszanować jego decyzje i sie w to nie wtrącać.

Gość Sylwia_A.
Nie masz pojecia o sprawach które miały miejsce kilka lat temu, bo byłaś wówczas jeszcze smarkula i nawet jeśli ktos ci cos mówił lub cos widziałas, to nie było to wszystko. Twój ojczym WIE jak wyglądał związek jego córki z tym kolesiem, moze ją bił, zdradzał, w chamski sposób zmuszał do skrobanki. Nie wiesz tego. Skoro nie chce oddać swojego wnuka pod opieke tego czlowieka najwidoczniej ma ku temu powody, o których sie nie dowiesz nawet gdy zapytasz sie wprost. Poza tym czemu on ma zmieniac swoje zyciowe plany? Bo nagle ojcu dziecka przypomniało sie że je ma? A może tylko chce kasy, a do Ciebie biega z zapłakanymi oczkami, zeby wzbudzic wyrzuty sumienia. Piszesz że on zwariował, według mnie to ty zwariowałaś, wtedy gdy Twoja przyrodnia siostre tamten koleś zostawił, byłas jeszcze smarkata, wiec na pewno nie wiesz co sie DOKŁADNIE dzialo. A twój ojczym wie. Więc uszanuj jego decyzje, bo skoro taka podjął to najwidoczniej miał ku temu powody.

Gość właśnie pewnie miał ku temu
powody!

Gość ale zawziety czlowiek z twojeg
o ojczyma :(

Gość A na co zmarla corka

Gość dziwny ten twój ojczym
?

Gość dziwny ten twój ojczym
nawet nie wie jaki problem na siebie bierze, przecież jest już coraz starszy, sam napewno nie wychowa dziecka. Biedny ten chłopczyk, za jakiś czas pewnie umrze jego dziadek i co wtedy? Kto się zajmie dzieciątkiem(!)?

Gość fdst
on pewnie jest pewny ze sobie poradzi,moze sie przliczyc:O

Gość ja bym nigdy nie wychowywała
cudzego dzieciaka!

Gość ale wy pierdolicie jakie obce
dziecko? jak można wybaczyć mężczyźnie który porzuca kobiety w ciąży?

Gość biedny ten czlowiek
Spotkala go taka tragedia,stracil corke,a teraz do tego doszlo mu jeszcze problem ze czlowiekiem ktory skrzywdzil jego dziecko. Powinien zabic chuja:(

Gość dawca spermy chyba myśli o
zapłodnieniu również autorki.. ona taka łatwowierna :D

Gość człowiek starszy nie zdazy
odchowac dziecka.

Gość jakaś pusta autorko jesteś