Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcin polkowice

Trudne chwile mojej kobiety rak macicy

Polecane posty

Gość marcin polkowice

cze pisze tutaj bo poszukuje pomocy moja kobieta dowiedziala sie w ubieglym tygodniu ze prawdopodobnie nie bedzie mogla miec dzieci lekarz ginekolog stwierdzil raka szyjki macicy z przerzutami na prawy jajnik kompletnie nie wiem jak jej pomoc. ona zamknela sie w sobie dobija ja to ze nie bedzie mogla miec dzieci jak mam z nia rozmawiac zeby ja pocieszyc??

Gość marcin polkowice
zapomnialem napisac ze mamy po 25 lat

Gość taka_jedna_jedyna
bardzo trudna sprawa... bądź przy niej, mów, że ją kochasz, że najważniejsze by żyła, a dzieci można nie mieć w ogóle lub adoptować... że życia poza nią nie widzisz... że jej nie zostawisz... sytuacja jest bardzo ciężka, ale dacie sobie radę

bardzo wspolczuje Wam obojgu.Problem niestety nie tylko jej ale i twoj.Posiadanie dzieci w tym przypadku powinno byc najmniejszym problemem.Rak szyjki macicy we wczesnym stadium jest uleczalny -chiruriczna interwencja czesto sama wystarczy.Jesli sa przerzuty -gorzej ale tez nie beznadziejnie.To jest wlasnie piorytet walki.I to jej uzmyslow.Musicie pozytywnie myslec bo to jest wazny krok w terapii.Jesli sobie nie da rady sama ,coz psycholog moze dac wzmocnienie.Ale nade wszystko wiara wiara.Ze wygra sie z tym paskudztwem.

Gość marcin polkowice
no ale ona nie chce ze mna rozmawiac zamknela sie w domu i nie otwiera ani nie odbiera tel mowila mi ze nie przezuci odpowiedzialnosci na mnie ze zmarnuje mi zycie i takie pierdoly nie wiem juz co mam robic moze pojsc do psychologa?

tak jak przedmowczyni powiedziala, dawaj caly czas wsparcie i zapewniaj o swej milosci.Nawet jak bedzie miala fazy zwatpienia, zlosci na caly swiat i na Ciebie(tak paradoksalnie tak moze byc-bo jestes zdrowy)badz przy niej i miej duzo cierpliwosci i ciepla dla niej.Bo bitwe musicie wygrac dla Was obojga.

tak, to dobry pomysl.Poradzi Ci jak umiejetnie postepowac.Jest to pierwszy szok, kiedyse owiedziala zona o chorobie.W takim okresie czlowiek czesto chce byc sam, pozniej jest zlosc, zal i chec walki.Tak moze byc po kolei.Normalna reakcja.

Gość marcin polkowice
dzieki za pomoc dziewczyny chodzcie czesto do ginekologa!! nie ma sie czego wstydzic

Gość dziewczyna jedna 28
Obejrzyj z nią film sekret - działa cuda i wiele zmienił w moim życiu, takze zwłaszcza pod kątem zdrowia