Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xxxxxjulaxxxxx

Jaką rase psa polecacie a jakiej nie ?

Polecane posty

Nie polecam bialych pudli :-o sa obrzydliwie brzydkie i maja obrzydliwie brzydko zazolkniete doopy :-o

nie bierz jamnika... złosliwe, dominujące i leniwe i jeszcze bardzo często mają problemy z kręgosłupem.

polecam buldoga francuskiego mam tego cudaka w domu i po prostu jest strzałem w dziesiatkę:mało kłopotliwy,nie potrzebuje duzo ruchu,prawie się nie leni,wszystkozerny(trzeba sie pilnowac bo ma delikatny zoładek),nie slini sie,nie gryzie butów,mebli itp.ma pogodne usposobienie a samo patrzenie na tą cudaczna mordkę wywołuje uśmiech na twarzy:)

Gość Johny Brayo
nie polecam owczarkow niemieckich i bigli - szczególnie jak sie nie ma pojęcia o ich wychowaniu .

Gość Johny Brayo
jula - ale przecież Ty już masz 2 psy - i nie dajesz sobie z nimi rady - to po co ci wiecej psów ? Smalec chcesz z nich zrobić ?

Owczarki niemieckie-to nie zabawki, trzeba człowieka z charakterem żeby je ułożyć. Wiem bo mam. Goldenka polecam. Ale ja na Twoim miejscu do bloku brałabym np. z allegro jakiegoś małego kundelka ze schroniska. Potrafią naprawdę kochać:)

Gość shanell
Ja goraco polecam YORKA sama mam jednego i planuje zakup drugiego !

Ja plecam owczarki nimieckie. To przesłodkie psiaki. I wcale nie są trudne do ułożenia - wystarczy poświęcić im trochę czasu. Tak samo jak goldeny :) Nie polecam beagli - wstręte, uparte i złośliwe psy :o

Gość roki500
a jakie psy już masz? Ja także polecam buldoga francuskiego,są naprawdę kochane i prawdziwe z nich przytulanki. wesołe,sympatyczne. Świetnie poprawiaję humor.Z takim psiakiem nie można się nudzić,bardzo żywe,wciąż pragnące kontaktu z ludzmi,ale też umieją pozostać same w domu i nie sprawiać kłopotów. Naprawdę polecam. A jeśli chodzi o ich podejście do dzieci są rewelacyjne.Są cierpliwe,bardzo wyrozumiałe i nie prze3jawiaja żadnej agresji.i świetnie sprawdzają się jako przyjaciele.

Gość Za sprytny
Jak już zostało powiedziane wyżej godny polecenia jest golden bądź labrador. Piesek wesoły, zawsze chętny do zabawy, mądry i posłuszny (chociaż to kwestia wychowania;]).

Gość Johny Brayo
a ja do blokow labradora nie polecam . Pieski mają tendencje do tycia , potrzebują sporo ruchu , a jak sie nie poświaca im dostatecznie dużo uwagi - markotnieją i robią sie smutne . To bardzo towarzyskie psy - ale też potrzebuja dużo towarzystwa - szczególnie dzizeci innych psów

Gość a jabernardyna
jeśli oczywiście masz warunki ;-D to cudowne psiaki, mega przytulańce, mój jest dalej jak małe dziecko, wykorzystuje każdą chwilę, żeby się przytulać, głaskać itd. jest bardzo mądrym i dobrym psiakiem, z kotami się bawi, ale jak ktoś obcy podejdzie do płotu to pokazuje zęby, jeśli ów ktoś przekracza granice to potrafi nawet ugryźć-ale tylko obcego który pozwala sobie wejśc na posesję jak mnie nie ma

Gość a jabernardyna
bernardyna natomiast nie możesz wziąc do małego mieszkanka i napewno nie na 4 piętro!!! parter ewentulanie 1 piętro żeby się za bardzo nie zmęczył ;-)

Gość kozetka
labrador- za wielki do bloku, to wieczny "ciamajda", nie patrzy gdzie idzie, nie bywa agresywny ale przez swoją nieuwage moze przerwocic dziecko, wymaga duzo uwagi i duzo ruchu. beagle- nie nadaje sie do bloku. to pies gończy, potrzebuje mnostwo ruchu. Jesli mu sie to zapewni to z calą odpowiedzialnościa moge powiedziec, ze nie bedzie zlosliwy (obgrywanie mebli i inne destrukcyjne zachowania biora sie z braku ruchu). Pies z charakterem, potrafi sie obrazić ;) Ale jednoczesnie jest przyjacielski, potrafi przyjsc, przytulić się, domagać sie glaskania i zabawy. Mam 6,5 letniego beagla wieć piszę na podstawie wlasnego doswiadczenia. Do bloku generalnie nie nadają sie duże psy i wszelakie psy myśliwskie (gończe, tropiące i inne). Nieodpowiednie są tez psy halasliwe (co jest domeną malych piesków).

Gość a jabernardyna
ja mialam bernardyna w mieszkaniu (duze mieszkanie ok80m2) na parterze i byl szczesliwszy niz teraz w domku

Gość a jabernardyna
a bernardyn to duzyyyyyy pies.... wszystko zalezy od tego, na ktorym piętrze mieszka autorka, jak duze ma mieszkanie i czy ma w poblizu jakis las, park albo inne tego typu miejsce przeznaczone do spacerów z psiakiem

Gość FankaSznaucera
Ja do bloku polecam sznaucera miniaturkę: nie gubi sierści, nie potrzebuje dużo ruchu, mało je, jest sympatyczny, wesoły, nieagresywny. Jeżeli jest prowadzony dobrze od szczeniaka to również będzie mało hałaśliwy w domu. Dobrze znosi samotność gdy cię nie ma. Goldena i labradora nie polecam do bloku ale tylko z jednego powodu: potrzebuje dużo ruchu i przestrzeni. Znajomi mają. Owczarki niemieckie nie lubią dzieci- to mądre i spokojne psy ale źle ułożone potrafią być agresywne (wiem bo miała). Beagle to psy z "ADHD"-same spacerki nie wystarczą. Jamniki są złośliwe i przez całe życie będą sikać w domu. Na marginesie Kundelki też są super- tylko nigdy nie masz pewności jaki duży urośnie.

jamnika miałem i kochałem :) szczał w mieszkaniu przez pierwsze trzy lata, srał też czasami,ale później przestała :classic_cool: i ogólnie rządziła na podwórku :D i tyle , wszystkie psiaki są fajne:classic_cool:

Gość ejbisi
Polecam samoyeda, najpiekniejsze psy na swiecie a w dodatku bardzo kochane, calkowicie nieagresywne.

Ja polecam sznaucera średniego.Miałam mieszkając w bloku.Pies kochany,zero agresji,nigdy nikogo nie ugryzł.Nie drze mordy bez powodu obszczekując wszystkich:) Wyciągałam mu zabawki z pyska,czasem nawet jakąś znalezioną kość.Moje dziecko sie przy nim wychowało,nigdy na syna nawet nie warknął,a mój szkrab potrafił duuuużo:)

Gość nie lubie dzieci bez wzgledu
generalnie polecam kota :) z psow to ostatecznie boxera

Gość ja mam owczarka niemickiego
i jest genialna. niezwykle szybko się uczy. tylko musisz od początku dobrze ułożyć psa, bo potem nie dasz sobie rady z 60kg bydlakiem :)

Gość ona ma siłę
ale owczarek środkowo- azjatycki nie nadaje się do bloku :P