Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjkjkjjk

Sam materac zamiast łóżka?

Polecane posty

Gość kjkjkjjk

Byłam ostatnio u koleżanki. Jej siostra w pokoju zamiast łóżka ma materac (nie wiem, czy chwilowo, czy tak chciała) i nie wiem czemu, ale podobało mi się to. Myślicie, że takie rozwiązanie się sprawdzi? Czy źle się śpi na samym materacu? I drugie pytanie o łóżko pompowane; otóż potrzebuję takie na działkę. Możecie mi polecić jakieś w miarę wygodne?

materac nie wentyluje się od spodu , kumuluje dużo wilgoci ( ludzie się pocą )...potem grzyby roztocza i takie tam różne

Gość pimpam...
ja mialam sam materac(materace )na starym mieszkaniu w pokoju dzieciecym.cora przychodzila w nocy do naszego łozka i bylo po spaniu wiec zamiast podlogi na noc bylo łozko:Pduuuuuuze łozko.same materace:Pkazdy znalaz kącik do spania-hehe spalo sie wysmienicie:)rano opieralam je o sciane:P.......... teraz cora juz nastolatka wymarzyla sobie dmuchane łozko.nie podam ci firmy bo to takie zwykle z marketu za 150 zl.dmucha sie elektrycznie .ma 160x200 i spi sie super...no i ten czad jak przychodza kupmele.kazda chce takie.;)

Gość kjkjkjjk
To super ;) Zawsze zastanawiałam się, czy takie dmuchane łóżko może być wygodne :D

Gość kjkjkjjk
W takim razie pomyślę też o tym materacu... Kurczę, chciałabym tak :)

Gość Asssio
Jeżeli materac jest dobrej jakości to oczywiście może być sam, bez stelaża. Kilka miesięcy temu kupiłam materac na stronie http://www.jmbnet.pl i używałam go położonego bezpośrednio na podłodze. Niedawno kupiłam stelaż i mam pełnowymiarowe i pełnowartościowe łóżko w swojej sypialni.

Gość 321323213
ja tak spalam na nowym mieszkaniu dopoki nie mialam kasy na luzko. wygoenie owszem, ale jakos mi sie zle spi tak nisko... chyba tu zalezy kto co lubi

Gość gość
Ja uważam, że warto zainwestować w taki materac, który posłuży nam latami. Dobrej jakości, sprawdzonej marki, najlepiej z polecenia kogoś, kto się zna - lekarza, rehabilitanta, bo nawet zdrowe osoby potrzebują odpowiedniego materaca, żeby w przyszłości nie nabawić się kłopotów z kręgosłupem. Nam lekarz polecił materac ViscoTherapy ze zmienną twardością z pianki oddychającej i służy nam świetnie.

Gość gość
Czemu nie? Ja polecam materac ART MEDIC- na nim wyśpisz się wybornie, nie istotne czy na łóżku cz na podłodze. Polecam

Mnie się wydaje, że sam materac to nie jest za dobry pomysł... Przecież w końcu po coś wymyślili łożka i stelaże do nich ;P Ja mam lekkiego bzika na punkcie czystości i minimalizacji bakterii w moim domu, więc skupiłam się na znalezieniu czegoś co będzie łatwe do prania i antybakteryjne.Przetrząsnęłam chyba cały internet, ale w końcu postawiłam na firmę Dormeo, bo ich materace są antybakteryjne, a pokrowiec można łatwo zdjąć i bezpiecznie wyprać w pralce, bez utraty właściwości. Obsesyjne czyścioszki nie mają w życiu łatwo, ale całe szczęscie są odpowiednie rozwiązania. :D

Gość gość
Sam materac zamiast łóżka to fajny pomysł, który w ostatnich latach zyskał na popularności. Trzeba tylko kupić dobry materac. Od siebie mogę polecić wam www.eversleep.pl Mają wysokiej jakości materace w bardzo dobrych cenach.

Gość gość
No my aktualnie śpimy na samym materacu :)

Gość Baddina
Już o wiele lepiej kupić sam dobry materac niż średni materac z łóżkiem. To w końcu od materaca będzie zależało jak będziemy się wysypiali ;) Czy dobrze czy źle . Z czasem będziecie mogli w koncu dokupić ramę łóżka i umieścić na niej materac. Wiele osob tak robi jak mebluje mieszkanie ( w koncu jest to bardzo duży wydatek). Ja mogłabym polecić markę sembella. Na ich stronie jest poradnik o tym czym kierować się przy zakupie dobrego materaca do spania: https://sembella.pl/wybor-materaca-wskazowki/dobrac-odpowiedni-materac/ Dobrej jakości materace i co najważniejsze dają na nie bardzo długą gwarancję .

Gość gość
Ja bym się jednak zastanowiła nad zakupem odpowiedniego stelaża do łóżka. Zajrzyjcie na stronę www.miladesign.com.pl Firma ta sprzedaje stalowe stelaże do łóżek. Takie stelaże są znacznie solidniejsze od drewnianych, więc warto się nad nimi zastanowić.

Gość gość
A my bardzo fajne lozeczko wybralismy w salonie agata - ja nie jestem zbytnio zwolennikiem zamawiania online, bo lubie sobie meble posprawdzac, a w salonach akurat taka opcje mam :) Z lozka jestem ogromnie zadowolona, bardzo dobrze sie na nim spi, nie zmienia ksztaltu, jest naprawde solidne, a kupilismy je w niesamowicie okazyjnej cenie, bo teraz te wyprzedaze sa :)

Gość Jokasta

Chyba się starzeję, bo jeszcze do niedawna nie miałam żadnego problemu z tym, żeby spać na zwykłym, dmuchanym materacu. Ale odkąd zaczęłam gorzej sypiać, budzić się z bólami kręgosłupa, połączyłam fakty i postanowiłam zmienić materac. Naprawdę sporo poczytałam, bo zależało mi na tym, żeby kupić odpowiedni materac pod moje potrzeby i tak, żeby posłużył na lata. Koniec końców, postawiłam na materac sprężynowy Klara, z firmy Sheepo. Posiada system dual-term, czyli cieplejszą wersję na zimę (z warstwą owczej wełny, a ja jestem zmarzluchem) i bardziej przewiewną na lato (wystarczy materac odwrócić na drugą stronę). Wygoda podczas snu przeogromna, bóle w kręgosłupie zaczęły mijać po kilku dniach, więc wiem, że to był dobry zakup. 

Gość 1111

na lwce w parku mozesz nawet spac

Gość Sinus

najważniejszy to jednak jest materac. ja mam kupiony w sypialniaplus.pl i bardzo sobie ten zakup chwalę! jest wygodny i o odpowiedniej twardości! bardzo ok!