Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rainbow_girl

Ciągle boli mnie serce

Polecane posty

Mam problem. Od kilku dni boli mnie ciągle serce ;/ Czuję taki ucisk, jakby ktoś trzymał go w rękach i ściskał. Byłam z tym u lekarza, kazał mi pić Validol, melisę i jeść tabletki z magnezem. A gdyby mocno bolało to krople nasercowe. Tyle, że nic mi nie pomaga, serce nadal boli. Nie denerwuję się niczym, wprawdzie miałam sesję, ale skończyła się ona już 2 tygodnie temu i nie była zbyt stresująca. Teraz mam ferie, wolny czas i jestem spokojna, ale serce boli ;/ Mam dopiero 20 lat.

Gość wkurwiłam się teraz na maksa
ściskanie jak przy nerwicowym. łykaj też wapń i potas (aspargin + coś z wapniem)

do wyzywania nie trzeba mieć ani wiedzy, ani talentu, a co ty potrafisz, gaga?

robię takie rzeczy że nie uwierzysz ...jak jesteś inteligentna to wiesz co odpowiedzieć

Gość ftrgvdfgbdgbd
to moze byc nerwica a nie serce

to zupełnie jak ja, nie uwierzyłabyś gaga gdybym ci powiedziała, co robię. czyli kurwa jednak mamy ze sobą coś wspólnego poza siedzeniem na kafe 🖐️

Gość miła jak zawsze
Nerwy nie musza sie odezwać od razu po zdenerwowaniu się czymś.Mogłas się czymś ogromnie przejąć jakiś czas temu i teraz sie odezwało.

jeśli nerwica to tak czy siak potas i magnez trzeba uzupełniać. wapń warto bo on bierze udział w pracy mięśni także i jego niedobór może dawać takie niby-kardiologiczne objawy jeśli chodzi o serce. kup se taki preparacik SEDATIF PC, działa własnie przy nerwicy i stanach lękowych (bo może są to lęki niezupełnie uświadomione, albo wyparte, gdyż być może ci się tak wydaje, że sesja cię nie stresowała, ale twój organizm mógł inaczej to odczuć)

a co wg ciebie powinnam napisac?

A może być powodem złamane serce? Przeżyłam niedawno zawód miłosny i ciągle nie mogę się pozbierać. Niby się tym nie denerwuję, ani nie stresuję, ale mam doła. Moim zdaniem jestem aż za spokojna.

Gość czy miałaś robione EKG
i jakie masz ciśnienie krwi ?

widać oglądamy inne filmy gaga tak rainbow, to może wychodzić, stres z zawodem miłosnym związany własnie

No właśnie EKG nie miałam robionego, lekarka uznała, że nie trzeba ;/ Ciśnienie było w normie.

i gaga, jak dla ciebie miara inteligencji są filmy jakie się ogląda - to sorry, ale chyba się nie zaprzyjaźnimy 🖐️

wiesz gaga, wolę słuchać Mozarta kontemplując obrazy Malczewskiego, niż oglądać Bareję...

Gość czy miałaś robione EKG
To rzeczywiście może być jakaś nerwica ,lecz EKG chyba powinno być zlecone aby wykluczyć ewentualnie inne powody. Poradz się jeszcze innego lekarza jeśli nie ma poprawy.

słuchaj, chcesz się licytować? kogo kojarzysz, kogo nie? po co ci licytacja? koniecznie chcesz mnie zagiąć, tak? taka dziecinada nie dla mnie bo wiem, że nie chcesz merytorycznie dyskutować a wbić szpilę. spadaj 🖐️

Gość kobieta ...*
przytyłaś ostatnio?

Przytyłam, ale tylko 1 kg, jak to w zimie bywa. Zresztą jestem szczupła, więc taki dodatkowy kilogram chyba nie robi różnicy dla mojego serca? Bo jakieś duże wahania wagi na pewno mnie nie dotyczą. Dzisiaj znowu mnie boli, od samego rana. Jutro idę do lekarza.

Gość wodocieplny
slyszalem o podobnym przypadku i lekarz doradził kobiecie aby zaszła w ciążę i tak zrobiła , wszelkie bóle jej minęły i jest szczęśliwą matką :)

Gość NoritoN
Lekarz jak widzę Cię przyjmujący-zapewne interny-przyjął iż jest to rodzaj silnych parestezji lub neuralgii międzyżebrowej lub czegoś jeszcze innego ale o podobnym podłożu czyli psychicznym stąd sugestia z validole i suplementacja np magnezem. Doskonale jednak iż pojawiło się tu w końcu pytanie o EKG.Ja nie będąc specjalista bym Cię i tak nie wypuścił bez niego. Zawsze się powinno standardowo w takich wypadkach zrobić elektrokardiogram. To są takie trochę zagrania na pamięć. A cha i jeszcze jedno. Zanim przystąpisz do przyjmowania preparatów mg wapń itd najlepiej zrób badanie krwi jaki jest ich poziom. Zbyt wysoki może świadczyć o złej przyswajalnosci przy zażywaniu dodatkowo jakichś preparatów zbyt niski rzecz jasna o niedoborze. Pamiętaj że to jakiego typu problem to jest zależy od wielu czynników. Stres. Żywienie. Nałogi. Brak ruchu. Wiek. Itd. Ale Jak coś tak boli to Ekg to podstawa. Najlepiej udaj się do kardiologa prywatnie ad hoc. Jeśli on ma w gabinecie sprzęt to Ci zrobi. Pozatym może Ci zlecić wykonanie badań kontrolnych w szpitalu jak echo serca czy ekg z próba wysiłkową i będzie jako taka jasność. A na "złamane serce"to najlepszy czas albo inne"drugie serce" miłych Walentynek Wam życzę. Ale nie bierzcie Sobie tego wszystkiego do Serca bo to jak umiejętnie kontrolowana promocja która wywołuje szał zakupów.❤️