Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska mimbla

Co to jest miłość?

Polecane posty

Gość ciekawska mimbla

Jak rozumiecie to pojecie, co to znaczy kochac kogos ?

nie ma konkretnej definicji milosci.Kazdy pojmuje to inaczej :)

Gość ciekawska mimbla
Nie mam na mysli konkretnej definicji, tylko jak to rozumiecie :)

A ja Ci powiem tak.Dla mnie miłość to: pytanie jak Ci minął dzień,zrobienie kawy rano,przytulenie po przebudzeniu.Głaskanie jak mi smutno,masaż jak coś boli,wtulenie jak płacze.Bieganie do sklepu,bo fajki sie skonczyły,połozenie spać bo przegięłam z piciem,podanie tabletki bo głowa boli.Wyjście na dwór z dzieckiem,żebym odpoczęła,zrobienie obiadu,abym mogła dokończyć ksiązkę.Zrobienie zakupów w niedziele rano,naszykowanie sniadania,podanie herbaty do łózka.To przytulenie jak wraca z pracy,wysłuchanie,pocieszenie,doradzenie.To przyciągnięcie mnie mocno do siebie,kiedy całuję,wsunięcie ręki w moje włosy,umycie pleców,wspólny prysznic.To słuchanie z uwagą,to czasem ostra wymiana zdań,chwilowe obrażenie,brak sił,gorszy dzień...Miłość to miłość:)

Cóż, miłość jest na pewno jedynym w swoim rodzaju uczuciem, pięknym, bezinteresownym i prawdziwa miłość trwa do końca życia... Daje siłę do działania, sprawia, że jesteśmy radośni, pełni życia i szczęśliwi.A przeciwności losu tylko wzmacniają miłość. Ale w dzisiejszych czasach taka miłość istnieje tylko... w bajkach ;)

Gość to jest jak on ci szepcze
ze cie kocha bo chce opróżnić jaja :)

e tam w bajkach,czemu nemezis zwatpiona jestes??

e tam w bajkach,czemu nemezis zwatpiona jestes?? A tak jakoś ;) Bo teraz ludzię baaardzo często zdradzają, myśląc, że to nic złego wręcz dają na zdradę przyzwolenie, nie szanują się i ranią siebie nawzajem, często też nudzą się sobą i odchodzą do kogoś innego po paru latach, stąd teraz tyle rozwodów ;) Dlatego w prawdziwą miłość nie wierzę ;)

to ludzie ,nie Ty A co z tego, że ja zamierzam być wierną i nie zdradzać swojego partnera, szanować go i wspierać w trudnych chwilach, kiedy wiem, że szansa na spotkanie takiej samej osoby jest jak szansa, że się wygra w totka ? Przykre, ale prawdziwe. Dlatego wolę się nigdy nie angażować za bardzo, bo wiem, jak bardzo bym cierpiała potem, gdyby partner mnie zdradził albo zranił w inny sposób.

.....dopiero ,mam tak samo ,nie wiezysz w to co piszesz

Gość ciekawska mimbla
a jak odroznic prawdziwa milosc od przyzwyczjenia? skad wiadomo czy to tylko przywiazanie do czlowieka z ktorym spedzamy wiele czasu, mieszkamy, dzielimy smutki i radosci czy cos głebszego ?

Miłośc jest wtedy,jak o 8 w niedziele zapierdzielasz po bułki do sklepu po to,zeby sprawić drugiej osobie radość/przyjemność.A przyzwyczajenie,gdy robisz to mechanicznie myśląc tylko o tym ze zimno,mokro,pada śnieg i w ogóle do dooopy pogoda;)

Gość ciekawska mimbla
dzieki za odpowiedzi :)