Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość globalna wojna termojądrowa

dlaczego ludzie mają takie ograniczone myślenie, jeśli chodzi o psychologów?

Polecane posty

no już nie wytrzymam. kilka miesięcy temu moja przyjaciółka miała wypadek samochodowy i siadła psychicznie, wszyscy namawiają ją na wizytę u psychologa, a ona nie i nie, bo człowiek, który nigdy nie brał udziału w wypadku samochodowym i nie czuje tego co ona jej nie pomoże :o podobnie mój były facet kiedy był na misji i dosłownie dostawał pierdolca, ale z pomocy psychologa nie skorzystał, bo "to 27-letnia gówniara, co ona wie o życiu i problemach na misji", po misji psychologa też olał, bo przecież co ci ludzie tam wiedzą o prawdziwych dylematach i tym co on przeżył. w rezultacie skończył na psychotropach, bo było za późno na duchowe wsparcie :o ja pierdolę, gdybym ja idąc do kardiologa wybierała tego, który ma 70 lat i się już sypie, bo to oznacza doświadczenie i tego, który sam miał problemy z sercem, bo wtedy pomoże mi najlepiej to bym chyba sama jechała na psychotropach. niech mi to ktoś kurwa wytłumaczy, bo ja tego nie ogarniam. co ma wiek do doświadczeń i podobieństwo problemów do skuteczności, jeśli chodzi o psychologów? :o już drugi raz patrzę jak ktoś się stacza przez idiotyczne myślenie i nic nie mogę zrobić, chyba się zajebię 😭

Gość też nie poszłabym do
27-letniej gówniary, więc coś w tym jest

Gość też nie poszłabym do
no może nie poszłabym do takiego po zawałach ale takiego,który już wyleczył sporo pacjentów

dobra, może z tym wiekiem rzeczywiście coś jest, bo psycholog zaraz po studiach, a ten z 15-letnim stażem to różnica, z tym się zgodzę. ale ten z 15-letnim stażem też kiedyś chyba zaczynał i też mu ludzie musieli ufać w ciemno, więc takie skreślanie z góry jest dla mnie chore, hipokryzji w tym też trochę jest. aczkolwiek już ten wiek przeboleję, bo z byłym facetem to stare dzieje, nabawiłam się jedynie zbędnych frustracji, no ale podejścia: on tego nie przeżył to nic nie wie, to rzeczywiście nie potrafię zrozumieć :o

Gość ludzie mają rację
psycholog jeszcze nikomu nie pomógł jeśli człowiek sam sobie nie pomógł też bym nie poszła

Gość może to dziwne
ale z drugiej strony nie mitologizujmy pomocy psychologicznej, bo czasami ona nic nie daje a jeszcze kiedy indziej ludzie o mocnej psychice sami sobie radzą

bo psycholog nie jest dla tych o mocnej psychice, tylko dla tych słabszych