Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maxibiotic

2 wesela prawie w jednym czasie

Polecane posty

E nie no, są ze 2 rozsądne argumenty przeciw ślubom rodzeństwa w odstępie 2 mies, choć autorka ich akurat nie użyła :P natomiast za Chiny nie potrafię sobie wyobrazić argumentu przeciw rocznemu odstępowi :o Co do podziału majątku - śmiejcie się, ale nie takie rzeczy się zdarzają :P w rodzinie mojego M w pokoleniu naszych rodziców są 2 siostry, niech będzie Zosia i Kasia. Zosia zaręczyła się po roku znajomości ze swoim facetem, planowali ślub po 2 latach. Jakoś na parę miesięcy przed tym ślubem rodzicie Zosi i Kasi orzekli, że skoro Zosia wychodzi za mąż, dadzą jej książeczkę mieszkaniową, którą mieli. Jak się o tym Kasia dowiedziała, w miesiąc skombinowała faceta, zaręczyny i ślub i zainkasowała mieszkanie :P

Gość hahahahhaha
"majstrują dzieciaka za naszymi plecami" no mogliby chociaz przy was. wyluzuj dziewczyno, bo przeginasz

Gość kiedyś RER
W jednym czasie to by były, gdyby wypadały tego samego dnia albo tydzień po tygodniu na dwóch różnych końcach Polski - wtedy, rzeczywiście, goście mieliby dylemat. Ale w odstępie 2 miesięcy?? IMHO jeśli to dla Ciebie istotne (tzn. jeśli uważasz, że to krótki odstęp), to znacznie lepiej być drugim w kolejce, bo zawsze można obejrzeć konkurencyjne wesele i je potem przebić :P

Gość dorota..a..a
No no ewelisia, rozkręcasz się... Coraz bardziej porażasz. Uważasz, że brat z dziewczyną powinni zwierzać się Tobie z tego, że starają się o dziecko? Albo urządzić przed Tobą sesję samobiczowania za to, że dziewczyna zaszła w ciążę? Skoro ona jest w ciąży, to widocznie spieszy im się do ślubu i nie będą czekali 5 lat na Twoje pozwolenie. A z tymi kwestiami majątkowo-mieszkaniowymi, to coś mi się wydaje, że planowałaś pierwsza wyjść za mąż i wyrwać od rodziców jakieś mieszkanie, a brat? Niech radzi sobie sam. A teraz przeżywasz tragedię, bo będziesz musiała się z nim dzielić tym upragnionym majątkiem. A kto wie? Może i jemu dostanie się więcej - w końcu ma (zmajstrowane za Twoimi plecami) dziecko... Jesteś dziwną osobą... I jeszcze godne pożałowania jest to, że piszesz jaka to jesteś dobra i myśląca o wszystkich, a tak na prawdę dbasz tylko o siebie. Pogratulowałaś chociaż bratu i dziewczynie? Czy tylko zrobiłaś awanturę? Świetna siostra z Ciebie... Jak będziesz planowała jakąś inną uroczystość (np. chrzciny dziecka), to daj wszystkim bliskim do podpisania stosowne dokumenty - oświadczenia, że w ciągu najbliższych dwóch lat nie będą starali się o dziecko:P

Gość wyluzuj ewelisia
no raczej powinni poinformować przynajmniej o staraniach o dziecko, jak już nie chcą zaprosić na pokaz :) różne są przejawy "biurokracji" w rodzinie. moja znajoma jeszcze przed swoim ślubem, a 3 lata przed ślubem brata (!) rezerwowała sobie imiona dla dzieci, żeby później sporu nie było. tylko nie wiem jaka wrózka im przepowiedziała ilość/płeć....

Gość dorota..a..a
Oj sorry, właśnie doczytałam że chodzi nie o Twojego brata, tylko o siostrę narzeczonego. Tym bardziej porażasz, bo (za przeproszeniem) gówno Ci do jej ciąży, kasy jej rodziców i ich kwestii majątkowych...