Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sobie radzik

Pytanie do ciezarnych na L4

Polecane posty

Gość sobie radzik

nie jest wam głupio jak okradac NFZ z pieniedzy bedac na zwolnieniach z lenistwa ??Jak sie wam spi iwedzac ze za te pieniadze ktore wyłudzacie od NFZ oni mieliby na leczenie onkologiczne?

nie nie było mi wstyd :P poztym jak musze iśc do lekarza np. alergolog musze czekać pol; roku a składki mega wsyokie i to niby nie okradanie ? i w konsekwencji ide prywatnie wiec w ciazy wykoszytałam

Gość katarzynk9999
Tylko, że wiele kobiet nie jest w stanie dojeżdżać do pracy jak ma jakieś dolegliwości w ciąży, które mogą zaszkodzić dziecku typu skracająca się szyjka, przedwczesne skurcze :-/ Jak żeś taka mądra to się poświęcaj, a inne ciężarne zostaw w spokoju. Poza tym ZUS na tym nie traci, bo chyba nie wiesz, że kobieta w ciąży na L4 ma 100% płacone.

ani trochę !!!!!!! biorą mi z wypłaty 600 zł , a jak miałam porażenie twarzy to musiałam iść prywatnie bo do neurologa zapisy były za 4 miesiące !!!!! I na co idą moje składki ???

Gość sobie radzik
nie rozumiem jak mozna porównywac ciaze do raka na ktorego NFZ nie ma pieniedzy by go leczyc

Gość ja bylam
na zwolnieniu od 3 miesiąca ciązy i to ze wzgledu na to że zakład pracy nie miał dla mnie takiego stanowiska pracy które moga wykonywac ciężarne i nie było mi głupio wcale. Niestety potem doszły problemy z ciążą i leżenie do końca ciązy

nie wspomnę ,że do endokrynologa zapisy są na pół roku z góry . Jak tu człowiek ma być zdrowy ??!!! To wiesz za taki NFZ to ja dziękuję .

Gość katarzynk9999
No przecież jestem na L4 i zakład pracy mi przelewa całą wypłatę, a więc i do Zusu idą całe składki, więc gdzie ja tu okradam NFZ :D Dokładnie, że nikt nie zrozumie kobiety w ciąży póki sam nie zajdzie. Każda ciężarna ma prawo do zwolnienia, jeżeli tylko źle się czuje :-)

Gość ja bylam
poza tym pieniądze za L4 wyplaca Zus anie NFZ

Gość a ja wam zycze miłego chorowan
Zycze wam aby kiedy bedziecie miec raka albo ktos z waszeej rodziny tez nie było funduszy na leczenie was z powodu nowego pokolenia lesrów w ciazy

Gość katarzynk9999
Do blask I ty masz pretensje do ciężarnych??? Bo myślisz, że skoro są na L4 to okradają NFZ??? :D:D:D No przecież śmiechu warte jest to o czym ty piszesz :D:D:D

a jak myslisz skad NFZ bierze forse jak nie z zusu?? z nieba?????????

Gość katarzynk9999
Akurat mi płaci na L4 zakład pracy, bo zatrudnia więcej niż 20 osób :-) Ale Zus i tak ma całe składki :D Nas też okradają z podatków i jakoś trzeba z tym żyć.

katarzynk9999 na zwolnieniu tylko przez pierwszy miesiac płaci zakład potem płaci za ciebie nikt

katarzynka 999 a gdzie ja pisze ,że mam pretensje ??!!! Nie wręcz przeciwnie !!Zobacz w moją stopkę i pomyśl.

Gość katarzynk9999
A weź się walnij w łeb, bo nie masz bladego pojęcia o stanie rzeczy :D:D

ale wy macie wiedze na temat finansowania NFZ ja pierdziele nie dosc ze oszustki to w dodatku tępe

L4 idiotko wypłaca zus zawsze i wszedzie sama sie w łeb pierdolnij

Gość aa co
NFZ nie ma tu nic do kobiet będących na L4, Chyba że taka ciężarna leży w szpitalu. Otrząśnij się autorko bo nie wiesz co piszesz

Gość katarzynk9999
Taaa Zus :D:D:D Buhahaha żal mi ciebie 15-latko, bo masz gówniane pojęcie :D:D:D

ciekawe co byscie mowiły gdyby wasze dziecko dopadł rak i nie byłoby na leczenie ciekawe czy wtedy byłybyscie takie pyskate

Gość katarzynk9999
Przecież widzę ciemna kretynko od kogo mi przelew wpływa :D:D

TAAAA zus ale dla ciebie to wiedza nie do przyswojenia

HAHAHHAHAHAHHAHA widzi od kogo przelew jej przepływa hahhahahahahah

Teraz "okradają", a później nie będzie nikt chciał ich zatrudnić :D Przez takie jak WY, kobiety mają problem ze znalezieniem pracy, bo dla pracodawcy jest lepiej zatrudnić mężczyznę, bo oni nie zachodzą w ciąże miesiąc po rozpoczęciu pracy i nie tuczą się przed telewizorem albo nie są na zakupkach w czasie niepotrzenego im L4. Chodźcie na zwolnienia, bo to nie moja sprawa, ale później nie miejcie pretensji :D

10 lat placilam co mieisac po kilkaset zl zusu to teraz niech zus mi te 9mcy zaplaci i tak jest do przodu :) i nie wstyd mi i nie zal mi zusu ani nfz :) jak do lekarza czy na badania i tak musze isc prywatnie, dziecko na rehabilitacje neimowleca zapisalam to dostal termin za 2 lata hahaha taki jest super nfz :D jak poszlam rodzic to musilam ze soba miec strzykawki, wenflony, gaze i wszystko super:) nfz jest kochany a zus tym bardziej : / chory kraj!

Do 20 zatrudnionych osób kasę dostaje się bezpośrednio z ZUS. Powyżej tej liczby kasę wypłaca pracodawca, a ZUS mu ją zwraca (nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie, czy przelew na konto, czy potrącenie z miesięcznych składek czy jeszcze coś innego).

Gość asdasdsadasdas
Nie jest mi wstyd i nie będzie. Co miesiąc zus i podatki to ponad 2000 z mojej pensji... Płacę od ponad 10 lat a w przychodni państwowej lekarz zachowuje się skandalicznie, o badaniach mogę zapomnieć, "najwyżej pani poroni" to najczęstszy tekst. Zatem chodzę prywatnie i mam zamiar być na zwolnieniu tak długo jak to tylko możliwe... za tą całą kasę którą i tak ktoś mi zabrał.

Boze co za znieczulica kazda tylko widzi swoja dupe Nic dziwnego ze w centrum miasta gówniarz zadzgał policjanta bo nikt nie podniosł swej zasranej dupy by mu pomoc