Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sobie radzik

Pytanie do ciezarnych na L4

Polecane posty

Gość niepojete to dla mnie
tak wszystkie psioczycie na NFZ a jak beda wybory i tak wybierzecie złodziei POnownie Swoj do swego ciagnie

Gość grendii
kto nie był w ciąży z problemami ten nie zrozumie, od 6 m-ca ciąży leżałam w łóżku i modliłam się żeby wszystko zakończyło sie dobrze i wcale nie miałam wyrzutów sumienia że jestem na l4 ,przed zusem nie ma zlituj sie to dlaczego ja mam sie litowac, i tak na pensje 3500zł brutto, przelewaja mi macierzynskiego 2300zł to nawet netto nie jest, pytajac gdzie sa brakujace pieniadze nie wiedza....... szkoda słów

niestety taki kraj ze wiecznie bieda żeby cos osiagnac to po trupach ale taka prwda chcesz isc panstwowo do lekarza to : co pani do lega i w ciemno recepty :O za kwote kosmiczną

niestety taki kraj ze wiecznie bieda żeby cos osiagnac to po trupach ---DOSŁOWNIE Ty tez osiagasz swoj cel po trupach nomen omen

do niepojete dla mnie : nomen omen ????? a co to za stwierdzenie ???:D:D:D:D:D:D

Gość katarzynk9999
do papierowe nozyczki Ale to nie ma dla mnie znaczenia :D Nawet chyba lepiej, że pracodawca płaci, bo Zus albo nie w terminie albo kradnie jakąś część wynagrodzenia :D Generalnie i tak nie o to chodzi. Zarówno ZUS jak i NFZ okradają ludzi z pieniędzy i zdrowia, dlatego nigdy nie będzie mi szkoda iść na L4 :-)

15.02.2010] 11:07 [zgłoś do usunięcia] niepojete to dla mnie niestety taki kraj ze wiecznie bieda żeby cos osiagnac to po trupach ---DOSŁOWNIE Ty tez osiagasz swoj cel po trupach czasami trzeba umiec czytac COŚ miedzy wierszami :D nomen omen a co to znaczy omen cię opętał :D:D:D:D

nomen omen (łc.) w nazwisku tkwi wróżba dla was ten zwrot niezrozumiały widze odnosiło sie to do wpisu tej z choroba oczu czyli myszki ...po trupach a autorka własnie pytała was czy nie głupio wam okradac onkologicznie chorych ale dla was to czarna magia

nomen omen to po łacicnie wiec nie dziwne ze nie wiecie o co chodzi bo wy tylko operujecie łacina podworkową

niestety nie bo NFZ i ZUS okrada wszytkich i ja nie mam zamiaru byc miłosierna bo jak ja zachoruje to tez nie wyczarują pieniedzy mimo iz całe zycie odprowdzone skałdki a co do czego nie ma na leczenie

czyżby jakiś omen cię złapał ??????????????????????????/co to omen? Ty Blask wyjasnij co to oznacza

myszka bo NFZ i ZUS okrada wszytkich a ty ich mozecie sobie podac łape

Gość wALERAINNNA
To nie jest wyłudzanie,to sa moje składki.A dla dobra rozwijającego sie we mnie dziecka zrobie duzo-miedzy innymi to,ze bede w domu wypoczywac.Poza tym,ZUS nie przekazuje pieniedzy na leczenie chorych dzieci matole!!

ale chwileczke jak musiałam isc do alergologa z dzieckiem to kazano mi czekac 6 msc ? wieć poszam prywatnie i gdzie niby sa moje skąłdki ? okradm hm... dla dobra mojego dziecka zrobie wszytko jakos faceci nie chodza na L4 bo nie sa w ciązy i jakos na ich leczenie też nie ma ???

żeby dostac skierowanie od lekarza panstwowgo :D to cud idz zapąc tak słyszysz a przeciez to ci się nalezy więc? co robią z kasa

Gość takie tam gadanie
Ja cala ciaze pracowalam- wiec patrzac kategoriami autora tematu ZUS-u i NFZ nie okradałam. Tylko tak się zastanawiam na co ida te moje składki!! Za znieczulenie do porodu musialam zapłacić, całą ciąże prywatnie do ginekologa (sprobuj sie zarejestrować na fundusz- nawet jeśli Ci się uda to musisz urlop wziąć- na godziny nie umawiaja), szczepionki płatne, do kardiologa dostałam skierowanie dla dziecka (szmry na serce) to mam zadzwonić 23marca!!!!, zeby się umowić- może na czerwiec- więc kolejna kasa! Więc nie pisz tutaj o jakimś okradaniu chorych na raka bo jesteś żenujący/żenująca! Zresztą moja mama akurat miała mięsaka i uwierz ale bez kasy już by jej nie było- sam sobie resztę dopowiedz! Jedyne co mi się nie podoba w ciężarnych na l4 to fakt, że potem pracodawcy są niechętni, żeby zatrudniać kobiety- ale to już inny temat!

myszka z tymi facetami dobry tekst :)) tak czy siak panstwo ans okrada bardziej na kazdym kroku wiec niby dlaczego ja mam byc wiecznie uczciwa i pokorna owca co da sobei wszystko wmowic :/ ile ludzi nieslusznie pobiera bezrobocie, ile rodzin pobiera zasilki z mopsu kombinujac, ile jest leserow na l4 ilu oszustow podatkowych.. a wy sie czepiacie ciezarnej :(

Gość reasumując
le ludzi nieslusznie pobiera bezrobocie, ile rodzin pobiera zasilki z mopsu kombinujac, ile jest leserow na l4 ilu oszustow podatkowych.. a wy sie czepiacie ciezarnej nie czepiamy sie tylko stwierdzamy ze i ciezarne to takie same oszustki jak i nieroby i ci z mopsu i z nfz i z zus to wszystko jedna banda ktora niebawem znow zagłosuje na PO by lody krecic dalej I tu kólko sie zamyka i jak w tej POlsce ma byc dobrze?

Gość reasumując
a jak sie znalazł taki kaczynski i inni i chciał ukrócic ten proceder by lodów nie krecic to go wyzwali od głupców no coz

ja jestem na L4 od 6 miesiąca ciąży, nie żebym się źle czuła itp. lekarz sam mnie wysłał bo moja praca to praca w terenie a co za tym idzie cały dzień w samochodzie więc obciążenie i zmęczenie organizmu. nie czuję się tak jakbym okradała kogokolwiek. jak poszłam do przychodni w połowie września żeby zapytać o ginekologa to dowiedziałam się, że wolnych terminów do końca roku brak! jak powiedziałam, że jestem w ciąży to łaskawie znaleźli mi jednego lekarza, który ewentualnie może mnie przyjąć. sory! ale za jakieś ochłapy to ja dziękuję bardzo! później spotkałam dziewczynę, która chodzi do tego lekarza - 8 mies. ciąży a on jej ani razu nie zrobił USG! ani razu jej nie przebadał! to jest skandal! dziewczyna miała już 1 dziecko więc wiedziała jakie badania i kiedy trzeba wykonać więc dodatkowo chodziła na wizyty prywatne do innego lekarza. ja dziękuję za takich lekarzy! poza tym wszystkie badania wykonuję prywatnie, dochodzą wizyty u gin prywatne, potrzebowałam do urologa-prywatnie, do nefrologa-prywatnie! bo inaczej nie mam szans się do żadnego z tych lekarzy dostać! i co i to ja niby kogoś okradam??? a jak ktoś jest chory na raka to NFZ i tak się wykręci i powie, że nie ma kasy na leczenie! przykład jednej pani ostatnio pokazywanej w TV - kobieta chora na raka, lek 30 tys., NFZ nie ma kasy! bo lek i tak jej zdrowia nie przywróci, ona i tak już jest skazana na śmierć przez własną chorobę i NFZ i to jest właśnie przykre!

a ja glosowalam n akaczynskiego i co to za roznica? taki sam zlodzije jak tusk i inni, mialam ta przyjemnosc pracowac z nimi i wszysyc sa tacy sami

Ja kompletnie nie wyobrażam sobie w mojej pracy pracować w ciąży za dużo stresu i roboty po drugie oni sami mnie wysłali na l-4 po drugie nawet jak jestem na l-4 zus dalej płaci składke z mojej wypłaty dla nfz

Gość Bodhisattwa
Ale co Wy to za bzdury piszecie!? Przecież ZUS I NFZ są boskie. Tylko dlaczego za operacje oczu muisiałam zapłacić 4800zł.? Dlaczego na usunięcie żylaków nikt nie chciał mi dać skierowania, a potem musiałam czekać 9 miesięcy w kolejce? Na szczęście okazało się, że mam znajomego w klinice i jakoś znalazł się termin za 3 dni. Do ginekologa chodze prywatnie, bo raz jak miałam zapalenie pochwy po wakacjach w Turcji, to babka zapisała mi globułki i kazała za 2 tyg. przyjść na kontrole, ale w rejestracji okazało się, że wolne miejsca są dopiero za 2 miesiące. Większość kobiet, które znam i które były w ciąży chodziły do ginekologów prywatnie, rodziły w prywatnych klinikach i za wszystko płaciły. Więc jak możecie pisać, że będąc na L4 dziewczyny okradają NFZ? Dobre sobie. I żeby nie było! Nie byłam, nie jestem i nie zamierzam być w ciąży.

Gość takie zycie
O matko, ale się uśmiałam :D:D:D:D:D Już pomijając wszelkie zawiłości systemu, głupiego systemu, i tego, że płacąc musowo składki nie można się leczyć, bo człowiek prędzej zdechnie niż na termin się doczeka... Ktoś, kto myśli, że jedna mniej ciężarna na L4 = dodatkowe pieniądze na leczenie chorych na raka dzieci, ma nieźle powalone pod kopułką :D:D:D:D:D:D:D Prędzej prezes tej złodziejskiej jednostki Lexusa sobie kupi, niż jakieś chore dziecko zobaczy choćby dodatkową złotówkę! >>> a ja wam zycze miłego chorowan Zycze wam aby kiedy bedziecie miec raka albo ktos z waszeej rodziny tez nie było funduszy na leczenie was z powodu nowego pokolenia lesrów w ciazy A ja ci życzę, żebyś ty sama albo ktoś z twoich bliskich usłyszał, że z powodu twojej niezdolności do pracy dzieci na raka umierają. Kłapiesz dziobem jak papuga a gowno wiesz. I owszem, dbam o swoją dupę, bo dla ciebie najważniejsze jest twoje dziecko, a dla mnie moje. Z powodu głodujących dzieci w Afryce nie odbiorę chleba swojemu dziecku, co najwyżej mogę kupić dodatkowy dla potrzebujących. Tyle w temacie tępa babo.

Gość hvfdjhbvd
a co ma NFZ do tego chyba ci się z ZUS pomyliło Jeżeli już chcesz bronić jakiejś instytucji to zastanów się której

Gość eljklwejrewr
Do reasumując Udław się własnym jadem i jednoczesnie powieś :D Jak cię stara rodziła to w łeb od lekarza dostałeś/-aś, a teraz ci żal 4 litery ściska, bo tyle ciężarnych sobie siedzi do góry majtami :-) Takich pokemonów jak ty powinno się usuwać metodą aborcji, ale skąd twoja stara miała wiedzieć, że wyjdzie takie byle co. :D:D:D

Gość reasumując
do gory majtami??? a jak to jest?? HAHAHHAHHAHHAHAH

Gość Ciężarówka na L4
mi też nie jest WCALE głupio. Od 5 lat odkąd pracuje mam wykupioną opiekę medyczną przez pracodawcę prywatną, więc nie korzystałam WCALE z panstwowej opieki zdrowotnej a mimo to płaciłam niemałe pieniadzę co miesiąc - w sumie na leczenie innych. Więc teraz chętnie skorzystam, tym bardziej, że nie każda praca nadaje się dla ciężarnej. Ale to zrozumie tylko kobieta w ciąży.

Gość EEEmmmIIIlllKKKaaa
Po co ciągnąć ten temat, jak jego autor nawet NFZ od ZUS nie odróżnia ??? Pierwsze słyszę, żeby za zwolnienia w ciąży płacił NFZ :) Na mojej ciąży NFZ raczej zyskał, ponieważ całą ciążę chodziłam do lekarzy prywatnie i nie blokowałam kolejki tym, których naprawdę na prywatne leczenie nie stać.