Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uchylam rombka sukienki

Za tydzień organizuję pierwszy obiad dla teściów proszę o rady dotyczące menu

Polecane posty

Gość kurczak albo schabowe
wezcie przestancie bo mi sie jesc chce nagle:-O zaraz depresji dostane nie ma dla kogo gotowac:-O

Gość Human
A ja na 2 danie proponuje ja to nazywam pizzerinki. Filety z kurczaka moczymy kilka godzin w magi :) a później obtaczamy je w cieście tak jak na naleśniki tylko bardzo gęste, to tego ciasta mozna dodać przyprawę do kurczaka lub doprawić po swojemu sól pieprz papryka ja dodaje też kosteczki papryki chilli, obtaczamy w ciescie i na patelnie :) Oryginalnie i pysznie :)

Albo kurczak w cebuli... Sorry, za te czosnkowo cebulowe posty :) uwielbiam cebule, czosnek i kapuste... :P Aaa. Jeszcze pizza jesli same umiecie robic. Ja umiem na kruchym spodzie Albo kotlety z sera zoltego w panierce

Gość Human
ja niet ani cebuli ani czosnku :P ani pomidorów :P itd itd itd :P

Gość dzadzudzi
taaa, cebula, czosnek mniammm.... ja jeszcze dodałabym szpinak, brokuły i kalafior :D kurczę, głodna się zrobiłam, już zaczynam myśleć co jutro zrobię na obiad :P

Gość Human
A ja musiałam zrobić sobie tosta z tego wszystkiego :P

Gość Human
Ogólnie mój jadłospis jest strasznie okrojony :P Ketchup, musztarda, majonez, chrzan, flaki, wątróbka, kapusta z grochem NIE :P i wiele wiele innych potraw :)

Gość dzadzudzi
ja za to lubie prawie wszystko, ale mój jadłospis jest okrojony do tego co potrafię sama zrobić. Niestety nie jest tego wiele :P za to się pochwalę, że robie dobre ciasta i ciasteczka :D a jutro na obiad chyba sobie walne tą zupkę czosnkową :D

Gość Human
Ale np uwielbiam ogórki kiszone i wszystko co z Nimi związane :) np zupa ogórkowa z makaronem :D A i nie lubie sałatek bo prawie we wszystkich jest cos czego nie lubie :P

teście pewnie nie są jakimiś wegetarianami więc rosołek jak najbardziej ok ale na drugie to jakieś mięsko z ziemniakami, np rolada z sosem ziemniaki i sałatka

Gość Norma to sklep
no i takie gusta i gusciki

dzadzudzi Ja nie lubie gotowac i 7 lat nie jadlam miesa, a i teraz za nim nie przepadam, wiec WSZYSTKIE moje przepisy sa proste :P Mam ich mnostwo Kto powiedzial, ze proste = zle? Human Robie najlepsze ogorki kiszone jakie w zyciu jadlam :P malosolne - duuuuuzp czosnku

Gość Human
I na takim obiedzie jak proponowała autorka z 2 dania i deseru bym zrezygnowała :) nienawidzę śledzi a ryż z dżemem Mnie przeraża :P

Gość Human
też robie ogórki i moim zdaniem żadne inne nie równają się, ale zero czosnku oczywiście :P

Gość mila jak zawsze
ryż z bita śmietaną i dzemem? fuj:/ śledzie na drugie danie? i w dodatku w niedziele?????? Wstydu sobie nie rób. Na drugie danie zrób kluski,dewolaje lub jakies inne konkretne mięsko, kapustkę czerwona lub jakies sałatki, do tego ogórek. Na deser upiecz lub kup ciasto;]

Gość dzadzudzi
jak już mówiłam dobry śledzik nie jest zły. A zupka śledziowa na zimno z ziemniaczkami - dla mnie pycha. Tyle, że na niedzielny obiadek średnio pasuje. Chociaż ja bym to prędzej podała teściom niż moim rodzicom :P

Hi Trzydziestolatka...Twoja zupa tak mi się spodobała że jeszcze jej nie ugotowałam a juz poczułam jej SMAK :-D Jutro sobie taką zapodam na obiad;) Fajne te wasze przepisy...aaaa i też nie lubię gotować;-P

Gość Human
Ide spać :P Dobranoc kuchareczki :) I powodzenia autorce życzę, na obiad wszech czasów i "kupionych" teściów :P

Gość dzadzudzi
30latka, ja też zawsze twierdziłam, że nie lubię gotować, ale ostatnio zauważam u siebie coraz bardziej niepokojące objawy - tzn. nawet czasem lubię coś dobrego przyrządzić, zwłaszcza, że dobrym jedzonkiem nie pogardzę. Normalnie nie wierzę, że to piszę. Ja i gotowanie, hahahahaha :P

Gość ja też jestem początkującą
Dziewczyny dzielmy się przepisami, aby były smaczne i proste w przygotowaniu :) Ja np będę dziś robić pomidorówkę: składniki 3 marchewki średniej wielkości (około 30 dag) kawałek selera (około 15 dag) 2 korzenie pietruszki (około 20 dag) biała część pora 3 czubate łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka masła 4 łyżki oleju słonecznikowego lub oliwy 1/4 szklanki słodkiej śmietanki szczypta cukru sól świeżo zmielony czarny pieprz drobno posiekana natka pietruszki do podania sposób przygotowania 1. Wszystkie warzywa obierz, opłucz, następnie drobno poszatkuj w malakserze, lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pora pokrój na cienkie plasterki. 2. Zagotuj wodę w czajniku (możesz też użyć bulionu - ale nie z kostki). 3. W dużym rondlu rozgrzej olej, wrzuć warzywa i cały czas mieszając smaż przez 4 minuty, aż staną się lekko szkliste. Wlej 4 szklanki wrzątku. Doprowadź do wrzenia i gotuj na średnim ogniu, aż warzywa będą prawie miękkie. 4. W małej patelni rozpuść masło, dodaj przecier pomidorowy i cały czas mieszając smaż przez dwie minuty. Dodaj do zupy, wymieszaj i gotuj jeszcze kilka minut. Dopraw solą, pieprzem i szczyptą cukru. 5. Zupę zestaw z ognia, dodaj śmietankę i wymieszaj. Odstaw na kilka minut. 6. Podawaj udekorowaną natką pietruszki z ryżem lub makaronem. Świetnie smakuje także z czosnkowymi grzankami

a ja tutaj nawiąże do wypowiedzi z drugiej strony! było coś o sałatce z pory, ogórka i marchewki... ktoś napisał ze ogórek z marchewka do siebie nie pasuja... ja jem tą sałatke bardzo czesto i jest pyszna, nie wiem co wam tu nie pasuje, zróbcie mała porcje, skosztujcie a potem oceniajcie! a nie zaraz ze nie pasuje...

Gość jak ci smakuje
ogorek kiszony z marchewka to zryj! mowa byla o kiszonym ogorku! nie trzeba wszystkich swinst probowac zeby mozna bylo z gory dla samego siebie wiedziec ze nie bedzie smakowac wiec nie pierdol anoshka. jak ktos powie sprobuj gowna bo smaczne to zjesz? a wiec! we mnie wzbudza wstret a wiec nie wymandrzaj sie i wpierdalaj dalej swinstwa.

Gość DO AUTORKI ---
Ja radze zrobic de volaille z serkiem topionym w srodku. Sa pycha... a bardzo prosto sie je robi mielac wczesniej piers z kurczaka.... proste i pyszne.

Gość kurczak albo schabowe
i jak poszlo dzisiaj? Co ugotowalas?

Gość uchylam rombka sukienki
witam, i po obiedzie (i stresie) :) oto co podałam: - rosół z koguta plus makaron i świeża pietruszka - dewolaje z serem żółtym i pieczarkami plus pure plus kalafiory z brokułami - ciasto z miodem i kremem polane czekoladą jak widzicie obeszłam się bez śmietany ;) chyba smakowało, chociaż te dawoleje mi się trochę rozwaliły :O ale dzieki za rady (nigdy wczesniej nie slyszalam o dewolejach)

Gość dzadzudzi
brzmi nieźle, chyba nasze rady troche pomogły :)