Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka z miasta W .

SKLEP WYJAZDOWY DLA MAM I ICH POCIECH - mój pomysl , Wasze sugestie

Polecane posty

Gość Anka z miasta W .

Hej Dziewczyny  Planuję w najbliższym czasie uruchomić wyjazdowy sklep dla Mam i Ich maleńkich pociech . W ofercie chcę przedstawić wszystko co jest potrzebne dla Mam i Maleństw w pierwszych dniach po porodzie. Ewentualnie wszystko co Mama potrzebuję dla dziecka , np. kaftaniki, śpioszki, koszulki, kocyki, rożki , pieluchy tetrowe, flanelowe itp. ., oraz wszelkiego rodzaju akcesoria dla dziecka typu butelki, smoczki, pieluchy jednorazowe, .podgrzewacze , kosmetyki, grzechotki…itp, oraz np. wkładki laktacyjne, podkłady dla Mam itd. Chciałabym tez poznac Wasze opinie, czy taki sklep miałby powodzenie i co chciałabyscie , aby w takim „sklepie” się znalazło ? Czy mogę liczyć na Wasze sugestie i pomysły? Chciałabym „z głową „ skompletować taką wyprawkę ;) Pozdrawiam. Anka

Gość a na czym ma polegać
ta "wyjazdowość"? ...chcesz dojeżdżac do klienta czy moze robic objazd po mniejszych miejscowosciach?

Musialabys sie chyba na czyms specjalizowac. Jest mnostwo marek na rynku i mamy sa pod tym wzgledem wybredne. A przeciez wszystkich mozliwych marek nie bedziesz ze soba wozic?

Gość Anka z miasta W .
Tylko i wylacznie dojazd na zyczenie klienta w obszarze miasta, gdyby się rozwinęla sprzedaz będę myslec o rozszerzeniu terenu :)

Gość Anka z miasta W .
Aga1979 Z tego co wiem to powodzenie mają takie firmy jak Canpol, Avent oraz Nuk . Wiadomo, ze nie usatysfakconuję Wszystkich , ale myśle, ze te firmy w zupełnosci na poczatek wystarcza. Poza tym chce dac ofertę i taj ujme co konkretnie i jakiej firmy mam na sprzedaż :)

A skad masz taki pomysl? Ja widzialam cos takiego w reportazu- rozwozono sex-artykuly, jak byly nagle potrzebne. Mysle wiec, ze jesli ktos skorzysta z takich uslug, to musi byc w wielkiej potrzebie, albo twoja oferta musi byc taka ekskluzywna, ze ludzie beda chetniej u ciebie kupowac niz chodzic do sklepow dzieciecych, gdzie wybor jest ogromny.

Wlasnie mi sie przypomnialo, ze widzialam jednak sprzedaz domowa artykulow dzieciecych. Panie umawialy sie na prezentacje- sprzedawczyni prezentowala wszystko i mama mogla kupic lub sie namyslic. Ale duzo czasu w to trzeba inwestowac i nie wiadomo, czy sie oplaci.

Gość mama uczaca się
Szczerze powiedziawszy to wydaje mi się, ze pomysł się nie sprawdzi, ja osobiście wolałabym pójść do sklepu gdzie mam o wiele większy wybór artykułów,ale powodzenia oczywiście

Gość no nie wiem hmm
sex to inna bajka - ludzie jak sa napaleni to kazde pieniadze zapłacą za brkująca gumkę :P a dziecko? to spory wydatek - ja osobiscie kupowałam wiekszość w hurtowni - zeby było taniej a teraz dokupuje przez internet.... a do sklepu uwielbiam się wyrwać jak się tylko da - więc.... musiałabyś miec mocne argumentym zeby mnie przekonac do takiej formy sprzedaży jak Twoja... ps ja mam wiekszosc rzeczy z tommme tippe dla dziecka.

Gość Anka z miasta W .
Aga1979 Pomysł mam z głowy ;) Tak pomyślałam, ze mnóstwo jest mam , ktore w ostatnich tygodniach ciąży nie mogą i nie lubia chodzić po sklepach .Moze wtedy zdecydowałyby się na zakup w sklepie wyjazdowy. NIeco rozni się on od sklepu internetowego, ponieważ kupujac w sklepie internetowym masz tylko do wgladu "obrazek" produktu, a u mnie mozna byłoby go dotknąć Poza tym wiem też, ze bywa i tak w dzisiejszych czasach, ze ojcowie sa bardzo zapracowani , a mamy czesto zdane na same siebie i wtedy moglabym "pomóc" w sytuacjach np podbramkowych :) Oczywście to sa tylko przykłady, bo jest szereg innych przyczyn, dla których kobiety nie moga kupowac w normalnych sklepach czy tez intenetowych .

Gość Anka z miasta W .
I jescze prośba , prosiłam o pomysły co mogloby byc w takim sklepie na sprzedaz. Nie chce rozmawiac o organizacyjnych sprawach , bo narazie mam pomysl w glowie. Chcialabym się najpierw zorientowac jaki czeka mnie wydatek i co musialabym zakupic , zeby moc sprzedawac :) Potem bede myslęc jak to sprzedac . Ale oczyswicie dziekuje za wszystkie opnie ;)

Ogromna konkurencje stanowi inernet. Nawet mamy w ciazy zagrozonej moga poklikac na laptopie i zamowic, co chca. W sprzedazy wyjazdowej sytuacja jest niekomfortowa, bo ma sie wrazenie, ze sie musi cos kupic, bo inaczej bedzie glupio. Moze dobrym pomyslem byloby urzadzanie imprez zakupowych- jest to ostatnio coraz bardziej modne. Zagadaujesz jedna mame (ciezarna), ktora zaprasza przyjaciolki na imreze do siebie do domu i ty tam prezentujesz produkty. Oczywiscie musisz sie na nich dobrze znac. W grupie latwiej sie kupuje.

Gość Anderka
O wiele ciekawszy pomysł na własny biznes, to objazdowa kraina zabaw. Widziałam coś takiego w reportażu ze Stanów w tv. Ludzie kupili stary autobus i wnętrze urządzili jak krainę zabaw - basen z piłeczkami, batuta, tor przeszkód, liny do wdrapywania się, wielkie poduchy do skakania, drabinki, huśtawka itp. Dla mnie zajefajny pomysł, bo ten autobus rodzice wypożyczają na urodziny swoich pociech - imprezka w domu, a jak dzieciom się zaczyna nudzić, to podjeżdża pod dom autobus, dzieci wchodzą na dwie godzinki, wyskaczą się i wyszaleją. Tylko że taka zabawa byłaby możliwa w cieplejszych miesiącach, ale i tak fajny pomysł i ja bym z chęcią taki autobus synkowi zamówiła:) Pomysł u nas by wypalił - szczególnie w małych miejscowościach, gdzie nie ma sam zabaw.

Gość MiłkaMama
to czego nam zawsze brakowało w nieoczekiwanych momentach przy starszym synu - to MLEKO - no ale teraz problem się skończył bo bebilon - którym karmie- jest w biedronce a biedronki sa otwarte do 21 praktycznie co dzień.... no ale jak ktos karmi czyms innym - czego nie mozna tak łatwo kupic - to moze przydałoby się mu takie pogotowie wyjazdowe :D aaa 2 taka rzeczą sa notorycznie gubiące się smoczki :D

Gość kibolina
Aniu, nie sądzę żeby to był dobry pomysł na biznes. Pomyśl kot miałby byc twoim docelowym klientem? Mama z kasą? Mama bez kasy? Mama z kasą pojedzie do dużego sklepu, gdzie kupi sobie hurtem wszystko z górnej półki. A biednej mamy nie będzie stać na twoją ofertę, bo na bank nie będziesz miała taniej, niż hurtownicy na allegro. Ty będziesz musiała jeszcze doliczyć do cen koszt paliwa. Poza tym wyjazd do jednej klientki, która kupi raptem u ciebie 10 sztuk tetry, to chyba nie interes i duża strata czasu? Smoczków, butelek, tetry i innych dupereli nie trzeba dotykać i sprawdzać, takie rzeczy kupuje się według ulubionej marki i w ciemno. Zresztą jest mnóstwo forów, gdzie można się dowiedzieć o zaletach bądź wadach jakichś produktów. Mamy się tam dowiadują co i jak, a kupują wszystko na allegro bądź w tanich sklepach internetowych. Ja dla synka prawie całą wyprawkę kupiłam na allegro. Łóżeczko, pościele, kocyki, rożki, ubranka, nawet kosmetyki. W sumie wydałam bardzo dużo, bo kupowałam rzeczy markowe i gatunkowo dobre, ale i tak mnóstwo kasy zaoszczędziłam, gdybym miała to wszystko kupić w tradycyjnym sklepie dla dzieci. Zastanów się, czy jest sens jechać przez pół miasta z jednym smoczkiem do butelki, bo tylko to chce kupić dzwoniąca po ciebie mama? A jak cenę zwykłego smoczka będziesz miała niebotyczną, to mama się ubierze i poleci do Rossmana na rogu czy marketu i kupi go za 5 zł. Jakoś to nie przemyślane i według mnie skazane na niepowodzenie. Większość kobiet ma zaufanie w tych czasach do sklepów internetowych i allegro. O zaletach danego produktu dowiemy się od innych mam z forów, od koleżanek. Nie wiem po co organizować prezentacje zwykłych produktów typu smoczek NUK, czy butelka Avent. Ubranka też raczej dziewczyny wiedzą jakie kupować, jakiej firmy są gatunkowo dobre itp. A te szyte w Polsce (i z naszych hurtowni) często nie są zbyt piękne, gatunkowo podłe, a do tego drogie. Z chińszczyzną nie masz co jeździć, bo raczej się nie opłaca.

Gość Anka z miasta W .
Dziękuje Wam za słowa krytyki :) Moze faktycznie nie przemyślałam sobie tego pomysłu do końca :O Sądziłam, ze w dziesiejszych czasach kiedy stawia się na wygodę, i ze w ten sposób wiele mam skorzysta z takiego sklepu a nie allegro. Jesli chodzi o ceny , to wiadomo, ze nie bylyby to ceny z kosmosu, wiem ze byłyby porownywalne z cenami np allegro czy tez innym hurtowniami No cóz :O:O ......a juz miałam nadzieję, ze bedzie ten pomysł choc w minimalnym stopniu cieszyć zainteresowaniem :( ;) Dzieki

te uwazam ze ten biznez sie wypali. Teraz duzo kobiet kupuje ubranka na allegro albo w ciuchlandach. Wozki, lozeczka sa tansze na allegro, watpie zebys przebil ceny z allegro. malo ktora matka czeka z wyprawka na koniec ciazy.

Gość słoikom mówimy NIE
Fajny pomysł. Ja sama wszystko kupowałam przez internet i było to bardzo wygodne. Całą wyprawke tak skompletowałam łącznie z meblami dla małej. Proponuję miec sklep internetowy i opcje wyjazdową bo wielu osobom wystarczy internet a częśc na pewno chetnie obejrzy na zywo. Proponuje bazowac na produktach dobrej jakości np. - ładne koszule i piżamy - to co widziałam było w większości beznadziejne i długo sie naszukałam czegoś co nie wygląda jak worek ziemniaków w dodatku brzydki, - podkłady porodowe ale nie te belli - to była porażka - polecam firmy abby, seni te podpaski sa chłonne i dużo wygodniejsze od podkładów belli, - dla dzieciaków NUK jest fajny ale canpol dla mnie to badziewie straszne. - proponuje np. dogadać sie z firmami typu medela i np. przy okazji poprowadzić wypożyczalnie np. laktatorów, monitorów oddechu i ich sprzedaż, Wiele matek np. w spzitalu potrzebuje laktatora na szybko - mozna by im dowieźć zamaist zenby musiały latać po aptekach i kupic byle co, mozna oferować dostawę na terenie szpitala koszuli, smoczka, buteli, laktatora, kapturków na poranione sutki czy mleka dla niemowlaka bo w szpitalu wiadomo roznie bywa :) - butelki i sprzet nie zawierające bisfenolu A - wiele matek nie wie ze to trucizna a tylko firmy takie jak Medela, dr browns maja od dawna butelki bez tego, Powodzenia!

Gość kachna_33
w dobie allegro i innych portali handlowych czeka cię niestety porażka.Taki objazdowy kram przydałby sie gdyby nie było internetu.

Gość lolkabolka
Ja również uważam ze nie wypali... Mama nawet z ciążą zagrożoną może sobie poszperac w necie gdzie wybór będzie znacznie większy niż u Ciebie (pomysl też ile musiałabyś zainwestować). Koszty dojazdu i paliwa są ogromne. Na allegro wysyłka trwa zwykle 1-2 dni, zwłaszcza jak mama zamówi ze swojego miasta, więc tyle poczeka. Ktoś mówił o mleku dla dziecka... mleko i butelkę mozna kupić w każdej aptece, a apteki są 24/h (przynajmniej musi być 1na dużyrująca). Siłą rzeczy nie możesz mieć cen hurtowych bo MUSISZ doliczyć paliwo. Ja osobiście bym nie skorzystała z Twoich usług. Mimo, ze korzystam z zakupów do domu (alma) to jednak to co innego. Bo decydując się na zakup np. wody mineralnej, dżemu, mleka i jogurtu wiem co kupuje konkternie. No a jeśli zadzwonię po Ciebie bo będę chciała kupić wyprawkę i NIC z ciuchów od Ciebie mi sie nie spodoba? Albo jedne śpioszki za 12 zł i ci podziękuję po 2 godzinach oglądania? ZNACZNIE lepszym pomysłem jest sklep internetowy bądź sklep działający na allegro z możliwością dojazdu za dopłatą. Czyli masz wystawione np. 20 ciuszkow dla dziewczynki na rozm 62 i jak jakaś mama oczekująca dziewuszki będzie chciała je obejrzeć to moze zadzwonic i przyjedziesz - pokazesz za opłatą dodatkową. Wówczas zadowolisz wybredniejsze mamy a i sama nie straci. Inną sprawą jest że nawet leżąca mama chce wybrać sobie wózek. I często pod koniec ciąży jak juz zakaz leżenia zostaje zazwyczaj zniesiony i tak chce się wybrać i wózeczek obejrzeć. A co jak co - wózki to wielki rynek, dużo pieniędzy musiałabyś zainwestować i mieć kilka cieżarówek zeby do mamy takiej podjechać. Kolejna kwestia - objazdowość. Kojarzy mi się niestety z kramem i takim nachalnym namawianiem do kupna. Sorki, ale w dzisiejszych czasach gdzie kazdy kto ma tel stacjonarny potwierdzi że co jakiś czas jest zapraszany a to na pokaz garnków a to na pokaz kołder itp. Ludzie nie bardzo lubią coś takiego. Gdy się idzie do marketów i mozna sobie na spokojnie dotknąć, popatrzeć, przymierzyć itp nie czuje sie presji ze musi sie kupić coś. Jakbyś prowadziłą swoją działalność na zadupiu gdzie jest 1 sklep a najbliższy dzecięcy 30km dalej to miałabyś moze klientów - chociaż i to niepewne bo prawie każdy ma autko i sobie podjedzie do sklepu, a i internet i poczta też tam działa... Reasumując, myślę że pomysł średni niestety...

tez uwazam, ze to nie wypali sama nie kupiłabym nic od Autorki topiku. takie chodzenie po domach z rzeczami na sprzedaż kojarzy mi sie z akwizytorami. poza tym autorko ile rzeczy zamierzasz dźwigać na pleckach? czy kupisz sobie wózeczek albo taśkę na kółkach jak babcie na targ chodzą? :D nie lubie wpuszczać do domu obcych ludzi, tym bardziej sprzedawców. miałam zagrożoną ciążę i leżałam w domu, całą wyprawkę kupiłam przez internet :)

Gość Anka z miasta W .
Hej Dziewczyny ;) Nie mogłam wcześniej odpisywać , bo musiałam wyjść. Wyżej napisałam , ze o szczególach nie chce pisac , chodzilo mi tylko o zakres towaru. Ale kilka z Was wspomnialo o sklepie intenetowym . Ja właśnie mam taki sklep internetowy , co więcej pracuję w sklepie z ciuszkami dla niemowlat. I taki sklepik wyjazdowy chcialam właśnie "zorganizować" przy juz istniejącej działalnosci . Na stronie mialabym umieszczone zdjecia towarów , a taka mama juz konkretnie zamowilaby sobie dana rzecz :) Co do opłat za dojazd . Wiadomo,ze nie robilabym tego za darmo . Myśle o jakimś przedziale cenowym . słoikom mowimy NIE > bardzo Ci dzękuję za podpowiedzi :) Fajny pomysł z tą wypożyczalnią :)

Gość jesli myslisz o czyms to sklep
inetrnetowy najezdzisz sie, wiekszosc potraktuje to jak akwizycje, nie przebijesz cenowo sklepow internetowych bo koszty Cie zjedza , a twój asortyment bedzie za skormniutki , chyba ze masz na mysli wyjechanie w bieszczady gdzie sklepow mało i net rzadko ... dzis kazdy woli kupic przez neta, gdzie ma setki tysiace firm i produktow pod reka

Gość Anka z miasta W .
"ZNACZNIE lepszym pomysłem jest sklep internetowy bądź sklep działający na allegro z możliwością dojazdu za dopłatą. Czyli masz wystawione np. 20 ciuszkow dla dziewczynki na rozm 62 i jak jakaś mama oczekująca dziewuszki będzie chciała je obejrzeć to moze zadzwonic i przyjedziesz - pokazesz za opłatą dodatkową. Wówczas zadowolisz wybredniejsze mamy a i sama nie straci." lolkabolka , tak , o tym tez min, myslałam :)

jak będziesz zaintersowana to prowadze hurtownie dziecieca, odziez zabawki wszystko z niemiec,m anglii , holandii , markowe ciuszki Disneya , najwyzszej jakosci , niemieckie ubranka, dodatki , pieluchy etc...

Gość Anka z miasta W .
jesli myslisz ......> oo, super , a jakis namiar na Ciebie mogę dostac ? Odezwalabym się w stosownym czasie :)

http://www.chh.pl/wizytowka/242/ANNAMARIA znajdziesz mnie tu głownei ciuszki , zabawek nie mam wystawionych, ale oferty na e-maila , mam w ofercie tez pieluchy niemieckie i czeskie pampersy, albo chińskie ich odpowiedniki , generalnie co bedziesz potrzebowała moge znaleźć , nie wystawiam wszystkiego bo jest tego za dużo

ze spokojem moge ci polecic odziez disneya, sprawdzona na dzieciach, bardzo atrakcyjne ceny, klienci sa nimi zachwyceni , mam wlasnie najnowsza kolekcje juz letnich ubranek i kostiumów dziecięcych , poza tym dodatki disneya, buciki, kapcie,koce, reczniczki , kosmetyki disneya, zabawki , z disneya wlasciwie wszystko co bedziesz chiala

Gość Anka z miasta W .
jesli myslisz o czym ....... > wielkie Dzięki 🌻 . Odezwę sie na 100% :)

zapraszam :) moge tez doradzic przy asortymencie , doborze artykułów prywatnie i sluzbowo znam sie na dzieciach od 0 do 8 lat