Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusiaaa czarusiaaa

Dziecko wypadlo z łózeczka.

Polecane posty

Kilka dni temu moj prawie roczny synek wypadl z łózeczka.To byla chwila.Musialam wysjc na chwilke do ubikacji i wlozylam syna do łózeczka , i slysze jak cos spada, myslalam ze to jakas zabawke zrzucil.Ale patrze lezy na podlodze.Zaczal plakac ale na szczescie nic sie nie stalo powaznego.Od tego czasu boje sie zostawiac syna nawet nasekunde samego.

ale co? nie obniżyłaś mu łóżeczka? czy akrobata taki?

Taaa przypnij go do kaloryfera. Jeszcze nie raz spadnie, przewróci się i ciebie przy tym nie będzie. Nie będziesz go chronić 24 godziny na dobę.

Łozeczko jest obnizone jak najnizej.POprostu jest dlugi, wspina sie na palce i wychyla.W taki sposob chyba wypadl.

hmm ma niecały rok... moja ma 14,5 miesiaca i jest naprawde duużą dziewczynką - 84 cm wzrostu. i łóżeczko sięga jej pod brodę :)

Gość Agnaaaaaaaaa
Witam. Też mam synka, który właśnie skończył rok i ok miesiąca temu wypadł nam z łóżeczka, które było opuszczone do końca. Też zostawiłam go na moment a jak już weszłam do jego pokoju to leżał pod łóżeczkiem. Strasznie spanikowałam na szczęście miał ogromne szczęście bo zdarł sobie tylko nosek;) Dodam tylko, że od urodzenia wrzeszczał nam zawsze w łóżeczku i kombinował ajk z niego wyjść, a teraz spi na specjalnym niskim materacu, który leży na podłodze, więc ajkby co to nie spadnie. Od tamtej pory już go nie zostawiałam w łóżeczku nawet tam nie śpi. Tak nam doradziła nasza pediatra, pow. że lepiej żeby spał na samym materacu niz ma kiedyś ponownie wypaść i zrobić sobie poważną krzywdę. A w łóżeczku teraz tylko się bawi, wyjęłam mu szczebelki. A noce są o wiele lepsze;) Pozdrawiam

Gość Agnaaaaaaaaa
Havanna- chyba nie wiesz tak naprawdę, czym może grozić upadek dziecka z łóżeczka. Trochę wyobraźni!

Gość jak się nie wywróci
to się nie nauczy :D rocznemy dziecku to trzeba własnie wyjac szczebelki żeby mogło wyjsc - po co ma się wspinac?

Gość Agnaaaaaaaaa
Tak w skrócie-ja mam podobny, ale firmy nie pamiętam- szukać nie będę.

Wiem, czym może grozić, ale skoro nic się nie stało, to po co siać panikę?

Gość Agnaaaaaaaaa
Nikt nie sieje paniki, chodzi o to, że lepiej zapobiegać niż później płakać;)

No ale teksty, że nie zostawia go na chwilę samego, sorry, na sekundę, są mocno przesadzone. Szczegónie, że nic się nie stało. Trzeba lepiej dziecko zabezpieczyć i tyle, a nie obłożyć poduszkami i siedzieć przy nim cały czas, bo w ten sposób można zwariować.

Gość Agnaaaaaaaaa
Havanna- zgadzam się z Tobą. Nie można przesadzać.

Moj syn jest okropnie marudny nawet na krok nie moge odejsc bo odrazu ryk.Jest z nim coraz gorzej. Wczesniej nie bylo tego problemu dopiero od jakis 2-3 tyg. tak sie zachowuje.Jak go nauczyc samodzielnosci???? A mi od tego placzu i marudzenia glowa peka i wariuje.