Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mimi2608

sikanie w majteczki a nie w nocnik!!!

Polecane posty

moja córeczka ma 2 latka i 4 miesiące i w ciągu dnia chodzi po domu bez pampersa ale jak sika to woła ze sika ale już w tarcie sikania a o nocniku nie chce słyszeć choc siedzi na nim jak ja poprosze!!!ale nigdy sie nie wysika!!!co tu zrobić zeby sie wysikała?????już obiecuję jej gruszki na wierzbie i nic!!!wszystkim ona mówi ze sika w nocnik bo jej wstyd ale nie sika tak na prawdę

juzn ie wiem jak ją pzrekonać, ciągle jej tłumaczę non stop normalnie!!!aż mi sie samej już by to znudziło hihihihi!!

jedna metoda to nie zmieniać zasikanej odzieży potem i niech chodzi w mokrym jakiś czas. I jednocześnie mówić, że jak następnym razem nie zawoła wcześniej, to będzie taka mokra chodzić. Druga metoda - zamiast nocnika kupić nakładke na sedes i tam uczyc ją załatwiania potrzeb. Niektóre dzieci nie lubia nocników. Tym bardziej, że to już nie mała dzidzia tylko spora dziewczynka. Oczywiście po każdym siusiu we własciwe miejsce chwalić głośno i nagradzać :)

tak myśle własnie ze robie zle ze od razu zmieniam jej ubranko a nigdy nie chodzi mokra, chyba to zmienie teraz!!! a nakładka to tez super pomysł chyba jutro kupię, bo sedes ją interesuje ostatnio bardzo i sobie lubi chodzic spuszczać wodę hihihhi!!

Spróbować nie zaszkodzi. Mojej córeczce to pomogło i szybko nauczyła się wołać na czas :) Powodzenia