Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

siwarka

ile miesięcy miało wasze dziecko jak przespało całą noc?

Polecane posty

Gość 55 miesiąca

Gość 55 miesiąca
Miało być oczywiście 5,5 miesiąca....

Gość saleminka8
mój dzisiaj spał od 20:20 do 5:10 więc dla mnie tak jakby całą noc przespał,a ma 3 m-ce (7.02)

Gość elvirra
Mój synek od pierwszego dnia kiedy wróciłam z nim ze szpitala do domu zasypiał o godz 21 i spał do 9 .Teraz ma 13 miesięcy i zasypia już o 20 .

Gość w heyah nie sciemniamy
Mój miał 2 latka i 4 miesiące, kiedy przespał całą noc bez budzenia mnie na siku czy piciu :)

Gość mój syn
pierwszą całą noc przespał z 26.05 na 27.05, do dzisiaj mówię, ze to był prezent na dzień matki, miał wtedy rok i 2 miesiące

Gość tatus78
córka pierwszy raz cała noc jak miałą 2 miesiące. teraz - 20 miesięcy zasypia o 22/23 a wstaje 6.30-8.30 średnio od 22 do 07.30 w ciągu dnia śpi tylko 45min do 1h nie ma żona lekko

Gość piwniczanka zielona
5 tygodni

patrze ze tozalezy od dziecka moj synek poczatkowo budzil sie co 3 godziny na karmienie. teraz ma 5 miesiecy i wstaje raz w nocy. klade go o 19 spac a on robi mi pobudke 5-6 :/ wczesniej wstawal o 8

Gość dolores amores
moj ma 2 lata i nie przespał żadnej całej nocy

Gość beataze1
mój miał 3 tygodnie

Moj cale noce przesypia od 9 miesiaca nauczylisy go zasypiania na rekach nasz wielki blad mielismy juz dosc 9 mesieczniak juz sporo wazy zastosowalismy metode 3-5-7 i bylam mile zaskoczona jak maly szybko nauczyl sie samodzielnie zasypiac i dzieki temu tez przesypia cale noce nie domagal sie kolysania. Spi od 20 do 7.

Gość ndz
moj do tej pory sie budzi chociaz na chwile w nocy a ma poltora roku. Karmilam dlugo piersią.

moj mial 8 miesiecy. ale jak mial 1,5 roku to sie popsul i do dzisiaj raz przespi cala noc a innym razem obudzi sie ok nad ranem 4,5 i przychodzi do nas dosypiac do rana. Wysokie gratuluje, musze do Ciebie zadzwonic ale zylam babcia - pol godz. temu dostalam dobre wiadomosci i odsapnelam i moge teraz dzwonic :)

Metoda polega na tym, że kładzie się dziecko do łóżeczka najpierw na 3 minuty, potem jak płacze zagląda się do niego na krótko, można pogłaskać itp., ale nie wyjmować z łóżeczka, potem zostawia się na 5 minut i znowu można wejść, a potem zostawia się na 7 minut i jeśli do tej pory nie zaśnie, to każdy następny raz ma trwać 7 minut. Następnego dnia wydłuża się odpowiednio ten czas i potem znowu aż do 10 minut (to jest maks czas zostawienia dziecka w łóżeczku). Tak to wygląda wg autorów tej książki. Piszą, że u żadnego dziecka nauka nie trwa dłużej niż 2 tygodnie. Do tego jeszcze są inne czynniki (rytuały, unormowane drzemki dzienne itp.). Książkę przeczytałam, ale ciągle boję się wypróbować, bo mój synek nauczony jest spać z nami niestety i łóżeczka nie toleruje. Ja osobiscie dluzej niz na 7 minut nie zostawialam placzacego dziecka.

Wcielo mi cala wiadomosc wiec skopiowalam z neta bo malo mnie szlag nie trafil bo duzo napisalam i d... .

Gość moja spała pięknie
od skonczonego miesiąca od 20.00 do 7, 8.00 rano, ale jak skonczyla 8 miesiecy to skonczyly sie przespane ciągiem noce i zaczelo sie wybudzanie. Teraz ma 17 miesiecy

jest jeszcze druga metoda z ksiazki usnij wreszcie (czy jakos tak) i tam pierwsza noc to jest chyba 1-3-5 min ale nie pamietam dokladnie, ale ja wlasnie z tej metody korzystalam i wtedy wlasnie zaczal przesypiac noce. u nas trzeciej nocy juz tylko zaplakal troche i tylko raz musialam do niego isc.

Gość __OLA__28__
3 miesiące i spał 10 godzin karmiony był piersią na żądanie do 7 miesiąca

Gość taaaaaaaa jasneeeeeee
ELVIRA Bujać to las a nie nas ... NIE UWIERZĘ w to że powiedzmy 2 dniowy noworodek przespypiał bez pobudki 12 godzin !!!! Bez jedzenia ??? Chyba oszalałaś , alb nie słyszałaś jak dziecko płakało z głodu. To jest fizjologicznie nie możliwe. A pewnie jak ziecko mialo 5 mnsiecy to zaczeło chodzic i mówić ... Wracajac do tematu moja córcia przez piewrwszy miesiac kilka razy w nocy sie budziła. Potem coraz mniej , a od 3 miesiaca 2 razy w nocy .Od 5-6 mesiaca bez pobudki . Cycek był do 7 miesiąca, a mimo tpo przesypiła noce.

ja tak czytam i nie wiem jak to możliwe ze 2-3 tygodniowe maleństwo przesypia całe noce ???? ja swoją niunie budziłam max co 4 godz na jedzenie

Gość u mnie
u mnie corka praktycznie od urodzenia przesypiala noce. Kolezanka powyzej nie ma racji niektore noworodki tak maja ale nie jest to dobre dla nich - takie spanie wystepuje u noworodkow slabach lub z nasilona zoltaczka. Diecko takie trzeba bezwzglednie budzic co jakies 3 godziny (i w dzien i w nocy), ja sobie na noc nastawialam budzik, na co 3 godz i ja lekko wybudzalam, przewijalam. Byla takim spichem ze tylko butelka mozna ja bylo nakarmic tak ze albo odciagala mleko albo dawalam modyfikowane. Tylko w nocy nie zapalam swiatla, nie gadalam do niej jedynie szptem aby odczula roznice. A teraz ma 10 mies i przesypia cale noce budzi sie ok 9 . A jesc w nocy przestala jak miala 6 mies ale za to w dzien je pieknie:)

Córka przesypiała od 6 miesiąca. Synek do 8 m-ca budził sie 2x na jedzenie, jak nie dostał to nie mógł spać. Potem dodatkowo 5-10x tak sobie by pomarudzić :( i od 12 m-ca śpi całe noce. Uffff.