Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rastrowa

czy powinnam przestac brac tabletki antykoncepcyjne?

Polecane posty

Gość rastrowa

nie wspolzyje z nikim, biore je od 9 miesiecy, zeby zmniejszyc nadmierne owlosienie :O ale odkad zaczelam je brac bardzo sie zmienilam. moje zycie to ciagle pasmo dolow a zawsze bylam raczej pogodna osoba, no moze nie az tak bardzo, ale teraz czuje, ze wpadam w depresje, nic mnie nie cieszy, moje zycie jest szare i nie ma w nim nic pozytywnego. zdarza mi sie wpadac tez w histerie, bardzo latwo mnie rozdraznic, a wtedy nie panuje nad soba. jestem pewna, ze moj stan jest wywolany przez hormony. wlasnie skonczylam 9 opakowanie i zastanawiam sie, czy przestac brac tabletki, a moze wystarczy ich zmiana? co o tym sadzicie?

Gość forumowiczka87
a jakie bierzesz?>

Gość forumowiczka87
a jakie bierzesz tabletki?????? sorki chyba sie powtórzyłam

Gość rastrowa
syndi 35, mialam je brac przez 6 miesiecy potem zaczac cilest ale tak sie zlozylo ze biore je 9 miesiecy. teraz poprosilabym o zmiane tebletek wlasnie na cilest, chociaz nie wiem, czy jest sens. podobno zawieraja mniej hormonow niz syndi, ale kiedys je bralam i woda zatrzymywala mi sie w organizmie i puchlam

Gość forumowiczka87
słuchaj z tego co się orientuję na nadmierne owłosienie dobry jest cyprest,jest on rczej bardziej lekarstwem a skutkiem ubocznym jest antykoncepcja ,także możesz zapytac swoją ginekolog o nie . Ja je biorę bo mam pcos ,na jednym z jajnikow wyskakuja mi cysty i musze je brac,przeciwdziala testosteronowi,hamuje owlosienie itd,ja się dobrze czuję po nim ,musisz po prostu dopasowac odpowiednie dla siebie ,nie sa drogie place z 7 zetacza

Gość rastrowa
tez zdazaja mi sie cysty na jajnikach, ale nie mam zespolu policystycznych jajnikow, chociaz na poczatku to podejrzewali, a co do owlosienia to taka moja natura podobno, mam wrazliwe mieszki wlosowe :O mimo to, branie tabletek sprawilo, ze sie ono troche zmniejszylo. musze zapytac sie o cyprest.

Gość forumowiczka87
zapytaj koniecznie:) ja bralam tez regulon jest bardzo delikatny także ,tak jak mowie zapytaj pozdrawiam:)i zdrówka życze:)

Gość pewnie 3dzieci z poprzedniego
koniecznie zmień na inne! źle dobrane tabletki mogą bardzo utrudnić życie...

Po pierwsze badanie poziomu hormonów gdy tabletek nie bierzesz i na tej podstawie dobór. Inaczej możesz tylko sobie zaszkodzić, wpaść w deprechę itp i wydać kupę kasy na coraz to nowe specyfiki. Może warto zmienić lekarza?

Gość rastrowa
chodzilam juz do 3 lekarzy i zaden z nich nie badal mi hormonow przed zapisaniem tabletek. nie wiem, czy dalej brac tabletki czy przestac i zainwestowac w depilacje.

Gość krakowkrakow krakow
po pierwsze zmień ginekologa tez maiałam tabletki bez badań i tak mi rozpieprzyły dokładnie całeż życie i zdrowie że nikomu nie zycze....

To po sztampie jadą jak nie badają... To częste niestety jest. Raczej depilacja :D suma sumarum w skali roku pewnie taniej wyjdzie a nie zniszczysz sobie zdrowia.

Gość rastrowa
bralam tabletki z innego powodu. jestem plaska jak decha, a wiadomo, ze branie tabletek sprawia, ze piersi troche sie powiekszyly. jak przestane je brac, to znowu bede calkowita deska, ale z drugiej strony zdrowie jest najwazniejsze

Gość rastrowa
glownie o owlosienie, a piersi to taki bonus. jak przestane brac tabletki znowu zarosne i do tego znikna mi piersi, ale bede sie lepiej czuc i z pewnoscia bede zdrowsza.

Gość rastrowa
gdybym miala pieniadze wydepilowalabym sie laserowo i wstrzyknela botox w piersi, ale niestety nie stac mnie na razie nawet na usuniecie wlosow z malego odcinaka skory, wiec musze szukac innych sposobow. myslalam, ze tabletki beda dobrym rozwiazaniem, ale moja psychika szwankuje po nich

Gość rastrowa
o kurcze, wosk na bikini to troche drastyczna metoda :P ale po cierpieniu ma sie spokoj. depilowalam kiedys nogi, ale wloski mi sie wrastaly, a o depilacji zostawaly mi nawet przez tydzien czerwone, bolace krostki. poza tym nogi mnie bardzo swedzialy jak wlosy odrastaly. dziekuje za wszystkie rady!🌼

Możesz spróbować pasty cukrowej, tu masz przepis: http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=57463 i tu coś jest http://www.vitalab.pl/blog/2009/01/depilacja-cukrowa-nasz-przepis.html ja jestem zbyt niecierpliwa na przygotowanie tego i kombinacje z konsystencją, ale jak siostra mnie depilowała w salonie właśnie pastą to rewelacja. Duuużo mniejszy ból niż przy wosku. No i można samemu za grosz przygotować. Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam. Powodzenia. Spadam spać bo dzieciaki mnie dziś wymordowały :D

Gość majka88
Hej dziewczyny:) Mam pytanie, od jakiegos czasu biore tabletki anty koncepcyjne, dla bezpieczenstwa, jak rowniez dlatego ze mialam problemy z okresem.(czasem bywalo ze nie mialam go ponad miesiac lub trzy) a mam 23lata. Dodam ze bylam u dobrego ginekologa i wlasnie w zwiazku z miom problemem zalecil mi tabletki. Ale glownie nie o to chodzi, mam problem bo teraz niewiem co mam zrobic. Chodzi o to ze okolo m-ca temu mielismy z chlopakiem wypad na deske w gory za pare dni, i akurat tak sie skladalo ze skonczylam jedno opakowanie tabletek i zaczelam kolejne opakowanie by przesunac okres. Oczywiscie przesunelam go, ale w trzecim tyg. brania tabletek dostalam okres, oczywiscie w dalszym ciagu biorac tabletek(miedzy jednym opakowaniem a drugim nie robilam zadnej przerwy-niewiem czy zrobilam to dobrze czy nie) i teraz chodzi o to zedwa dni temu skonczyl mi sie okres, a ja praktycznie wczoraj wzielam ostatnia tabletke, i teraz niewiem czy mam zrobic jakas przerwe i znow zaczac brac(bo okresu chyba raczej nie dostane)ale niewiem czy dzis mam zazyc tabletke czy odczekac tych pare dni. jestem w kropce! Wiem rozpisalam sie troche, ale mam nadzieje ze ktoras z Was mi pomoze, kurcze bo niehce tez niepotrzebnie specjalnie isc do ginekologa placic tylko by sie dowiedzie:( Bardzo prosze o odpowiedz:) i Pozdrawiam wszystkie forowiczki:)