Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co roooobic

uciazliwy wspolokator

Polecane posty

witajcie:) Mieszkam z dwoma chlopakami, ale z jednym z nich mam problem , a wlasciwie ja i drugi wspolokator.Otorz P palil papierosy w swoim pokoju, strasznie smierdzialo:( wiec wkurzylismy sie z O i zwrocilismy mu uwage , wiec zaczal palic w oknie.Mimo tego, ze wciaz wietrzy smierdzi strasznie.Do trego jest strasznie obrzydliwi, smierdzi od niego takim starym dziadem i wogole z tego pokoju tez smierdzi czyms dziwnym, strasznie nam to przeszkadza:( mieszkamy rzem prawie dwa miesiace ale to staje sie nie do zniesienia.Chcemu sie go pozbyc ale nie wiemy jak, nie mamy zupelnie pomyslu;/ dodam,ze kontrakt podpisany jest na nas troje ido czerwca i nie mamy za bardzo jak go wykurzyc.Proszeporadzcie cos, jak tak dalej bedzie to chyba powiemy mu prosto w oczy ze jest opbrzydliwy i nie chcemu z nim mieszkac;/ co Wy byscie zrobili w takiej sytuacji? prosze poradzcie:(:(:(

dzis zostawil buty na korytarzu , ktore smierdfzialy strasznie, po wejsciu do domu zwrocilam mu uwage, zeby sprawdzil co tak smierdzi, czy to czasem nie jego buty:( juz mam tego dosyc , jest oblesny i obrzydliwy.Jestem zupelnie bezradna.Przepraszam za bledy i literowki ale jestem juz zmeczona:)

Macie na pewno jakis okres wypowiedzenia. Więc radzę pogadac z wlascicielem i oznajmic ze po uplywie tego okresu sie wynosicie, macie takie prawo nawet jesli umowa jest do czerwca- zwykle jest to miesiąc. I szukajcie innego lokum. Tak byłoby chyba najuczciwiej, raczej nie wyrzucicie gościa dlatego że jest "niesmaczny".

nawet przez dwa miesiace wspolnego mieszkania nie zdolalam zauwazyc, ze pierze swoje ubrania w plynie do naczyc:( dopiero dzis poinformowal mnie o tym moj drugi wspolokator:( Nie wiemy co robic;/ Byl kto z Was moze w takiej sytuacji? mOZE MACIE JAKIES POMYSLY?chcemy z O zaczac dzialac ale zupelnie nie wiemy jak:(

a nie możecie we dwójkę po prostu oznajmić, że w dwójkę demokratycznie stwierdziliście, że takie mieszkanie nie ma sensu, nie dogadujecie się i albo On się wyprowadzi, albo Wy Mu zostawiacie problem i niech sam szuka współlokatorów i płaci ?

nie mam zamiaru sie z tego mieszkania wyprowadzac, poniewaz mieszkam juz tu od roku.Wynajmuje je od anglika, ktory spelnia wszytskie warunki super wlasciciela(takiego to tylko ze swiecvzka szukac:)) mieszkanie jest nowe.zAZNACZAM, zadbane, czyste, odswiezone a ten chlopak zrobil z niego syf;/ mysle, ze gdyby wlasciciel zobaczyl w jakim stanie jest pokoj wynajmowany przez tego chlopaka na pewno nie bylby zadowolony;/ tymbardziej, ze wczesniej wynajmowalam od niego ten dom i nigdy nie bylo problemow, zawsze dbalam o wszytsko, a tu nagle tak brudas.

jesli chodzi o miesieczne wypowiedzenie to nie wyglada to tak jak w polsce, podpisalismy umowe na pol roku i pol roku musimy tu przemieszkac.Nie ma mowy ,ze sie stad wyprowadzimy!Raczej bedziemy sie sklaniac ku wyrzuceniu go ale nie wiemy jak to wszytsko rozegrac:(

to może w takim razie, skoro ten właściciel również jest z Ciebie zadowolony i w jakimś stopniu Ci ufa, powiesz Mu o tym (jeśli oczywiście kolega nie zgodzi się na wyprowadzkę) i wtedy właściciel coś zdziała??

no wlasnie zatstanawilaismy sie z O CZY POPROSTU NIE POINFORMOWAC WLASCICIELA o tym co sie dzieje w mieszkaniu, ze mamy taki problem, poprostu delikatnie go zaalarmowac, a jemu zwrocic uwgae , poprostu mu powiedziec, ze od niego smierdzi i ze nie chcemy juz z nim mieszkac :-o

jak myslicie ? czy takie bezposrednie zwrocenie uwagi mogloby go wykurzyc?chociaz mysle, ze to nic nie zmieni, on sie raczej nie przystosuje.Jestesmy raczej ku ,,rozpoczeciu,, wyganiania go ale nie wiemy jak? Prosze poradzcie cos :):):)

Tyle tu Was jest:) moze znajdzie sie jakis dobry duszek, ktory wpadnie na jakis pomys,l bo my zupelnie nie wiemy co robic :(

no ja myślę, że to co piszesz, to jedyny sposób na takich śmierdzieli :O

haloooooooooooooooooooooo

plyn do naczycn to pikus, dodam ze od dwoch msc nie kupil ani jednego papieru toaletowego oraz plynu do mycia naczyn:( nie wspomne o srodkach czystosci :( Chyba bedziemy musieli mu powiedziec prosto w twarz co o tym myslimy ale to roszke trudne .

my kupujemy na zmiane wiec zostawiamy normalnie jak ludzie ten papier w lazience :P ale on nawet nie probuje sie ,,domyslac,, ze tez powinien sie ruszyc i cos kupic, ale to jak mowie najmniejszy problem, gorzej ze smrodem .zAMIERZAMY ZAINTERWENIOWAC jutro.Dodam, ze jestem przed okresem i weszlam w tzw napiecie przedmiesiaczkowe i jak kooorwa wybuchne to wyrzuce do na zbity pysk:):):) :-o

cholera jasna o cipach, dupach i kupach to wiecie jak dyskutowac, a jak czlowiek z problemem prawdziwym przychodzi to sie odwracacie :-o :P:P:P

no wlasnie nie kupil ani razu :-o jutro chyba mu pojedziemy na ostro :)

Gość asdsadadsw
powinnaś go uświadomić czymś śmierdzącym moze załapie o co chodzi wtedy

no to nic nie kupuje i Wy to tolerujecie ? postaw sprawę jasno,nie masz innego wyjścia

wiesz na poczatku to nie zwracalismy na to uwagi(na ten papier) nie znalismy sie, kazdy pracuje wiec nawet nie bylo czasu tego zauwazac, ale dzis walsnie tak sobie obmyslilam wszytsko i pogadalm z O .Chcemy cos z tym zrobic:( Nawet nie pokwapil sie aby kupic sobie odswiezacz do swojego zasyfionego pokoju;/ ja oczywiscie kupilam do przedpokoju i to za wlasne pieniadze, zebym nie musiala tego wachac, no i oczywiscie O do lazienki bo jak tamten walnie kupsztala to smierdzi z dobra godzine, to jest obrzydliwe, juz nie moge jestem wykonczona :(

w jaki sposob mam go uswiadomoic czym smierdzacym?:( to na prawde hooojowa sytuacja, wiem, ze dla Was to malo znaczace ale my juz nie wiemy co robic, dlatego postanowilam wejsc na kafe :)

bardzo Ci współczuje ja musiałam wyprowadzać się z mieszkania, które sama wynajęłam walcząc całe wakacje i błagając właścicielkę, zeby zgodziła się mi wynająć później przez jakieś idiotki, musiałam w środku sesji się wyprowadzić, nabawiłam się przy okazji depresji i zaczęłam mieć napady nerwicy wywalcie Go jak najszybciej, nie doprowadź się do takiego stanu, jak ja..

Gość ty masz problem zobacz co ja
boze mam taki sam problem tzn podobny wspolokatorki syfiary, zostawiaja sterte garów, i czekaja az ja albo czwarta wspolokatorka nie umyjemy. a jak chca skorzystac z czegos co jest brudne to umyja tylko to na nowo zabrudza i zostawia z powrotem ;/ albo ciagle okruszki na stole uświniony stół masłem. jeszcze nie dożerają do końca zostawią to w kuchni i póki nie zgnije ale nawet jak zgnije to nie dotkna wtedy bo się brzydzą i czekają aż ja to wypierdole... w lodówce pełno zgniłego ich żarcia fuuu... nie odkurzą, tylko zasyfią wszystko. w łazience pełno kłaków, patyczków brudnych do uszu bo ciężko do kosza wyrzucić. dzisiaj wchodze a tu podpaska w łazience i majtki brudne na środku... o mamo... upierdola wiecznie wszystko we wszystkim a jak sie im zwróci uwage - obrażone!! i nic nie da zwrócenie uwagi robią ciągle to samo... w zlewie sterta poduszek od herbat albo klusek fuuuu kibla nie posprzataja bo sie brzydzą, a srać to umieją. wody zużywaja tyle że szok - no ale chociaz siebie umyją i nie śmierdzą jak Twój kolega. Tzn śmierdzi jak coś im skiśnie hehe Też chyba myślą że mają jedną dupe bo jak przychodzi kolej kupienia papieru toaletowego to raz kupią zestaw i potem nie kupują drugiego tylko czekają aż my kupimy. jeden płyn itd... współczuje mężowi którejś z nich!!

myslisz, ze powinnam z O walnac mu prosto w twarz co o tym sadzimy????Mysle, ze nawet jak zworcimy mu uwage raz drugi trzeci to i on tak nie zrozumie, bo chyba jest juz za stary aby gowychowywac.Z reszta co tu wychowywac, kazdy normalnie , racjonalnie myslacy czlowiek chyba wie, ze trzeba dbac o czystosc i wlasna higine osobista.

UWIERZ , mi ze nasze rozszarpane nerwy sa na rownym poziomie, ciagel mysle o tym , ze jak wroce do domu to znow bede czula ten smrod::( zamiast sie zrelaksowac:) wspolczuje Ci rownie mocno:(:):):) musimy cos razem wymysilic ;)

Gość ty masz problem zobacz co ja
tzn o ile sobie znajdą, chyba każdy się skroi chlopak że syfiary ;d

Gość moja rada jest taka
bez skrupułów nakabluj do landlorda i niech on przyjdzie oceni sytuację i sam z nim pogada Ja tak zrobiłam - laska wyleciała