Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wizyta u psychologa

Wizyta u psychologa - tylko na skierowanie, czy na NFZ?

Polecane posty

Gość Wizyta u psychologa

Gość kouikol
ja sie zapisałam bez skierowania na nfz,,,ide w środe :)

Gość Wizyta u psychologa
Dzięki za odpowiedź. :) A mogę wiedzieć, jakie miasto?

Gość -TyTaN-
psycholog, psychiatra, ginekolog i cos tam jeszcze to bez skierowania, tylko dzwonisz do rejestracji i sie umawiasz na NFZ. Pomysl, jak lekarz pierwszego kontaktu ma ci dac skierowanie do psychologa , najpierw trzeba postawic jakas wstepna diagnoze albo miec przypuszczenia, jak lekarz rodzinny ma to stwierdzic ?nie ma czasu na taka "zabawe" - w kolejsce 30 osob z grypka czeka Samo zebranie wywiadu zabiera ze 20-30 minut... rodzinny musial by miec dobe 48 godzinną ;)

Gość kouikol
ja nie mam skierowania a się zapisłam,,,,nie wymagaja tego....a za wizyte nic nie płace...

Gość -TyTaN-
Nie trzeba skierowania !

Gość kouikol
wcale nie,,,koleżanka była tydzien temy i nie prosili o żadne skierownie...

Gość Wizyta u psychologa
Jakby co, jestem z Wielkopolski, okolice Poznania, nie wiem tylko, czy ten fakt ma znaczenie.

Gość kouikol
a ja ide bez :) i moja koleżanka też była bez :)

Nie trzeba zadnego skierowania. A na pierwszej wizycie dostajesz testy do wypelnienia,na ich podstawie psycholog okresla czy zostajesz u niego czy kwalifikujesz sie do psychiatry. Przynajmniej u mnie tak jest.

Gość nnnnnowewqirefr
a ja mam skierowanie ;/ też wawa.

Gość iwueoiw
W poznaiu na pewno trzeba skierowanie do psychologa- do psychiatry - nie.

Gość bzzzz....
nie trzeba miec zadnego skierowania ani do psychologa ani do psychiatry. Zapisujesz sie do odpowiedniej poradni na wisyte i gotowe.

Gość bzzzz....
I ja mowie o panstwowych przychodniach zdrowia psychicznego a nie o prywatnych gabinetach.

Gość bzzzz....
pijawka Sluchaj kobietko ja bylam na slasku u psychiatry bez skierowania tak jak kazdy inny pacjent. Zadzownilam do przychodni i przyjeli. Potem odrazu psychiatra skierowal mnie do psychologa. Psycholog nie przypadl mi do gustu wiec zadzwonilam do innej przychodni i tam tez bez skierowania mnie przyjeli po czym chodzilam na terapie 1.5 roku z 3 przerwami i ani razu nikt odemnie nie oczekiwal zadneog skierowania.

na kafeterii wszyscy się leczą :D i powiem, że ja też ze skierowaniem państwowo w Warszawie, a do psychiatry? chyba tylko od psychologa można sie dostać

Gość bzzzz....
pijawka P.S. Kolezanka rowniez chodizla do psychologa bez skierowania i rowniez w przychodni panstwowej wiec nie plec ze niemozliwe jest dostanie sie do psychologa czy psychiatry bez swistka ..... i na pewno nie bylo to po znajomosci ani jakimis bocznymi kanalami takie u mnie w miejscowych przychodniach panuja zasady.

Gość bzzzz....
Podobnie jest z panstwowymi placowkami zjamujacymi sie leczeniem bulimii czy anoreksji. Lekarz ogolny tylko wskazal mi placowki i powiedzial ze sama decyduje czy chce sie wybrac czy nie on nie moze decydowac czy kwlifikuje sie czy nie do takiego leczenia bo to wlasnie tam w danej placowce maja to stwierdzic i skierowanie nie mialoby sensu. Tak samo jest z psychiatra i psychologiem.

Gość bzzzz....
pijawka moze u ciebie jest wymagane u mnie nie wiec nie pisz ze skierowanie jest konieczne bo to zalezy od regionu.

Gość bzzzz....
pijawka z linka ktorego mi wyslalas: Aktualnie w Polsce, w ramach kontraktu z Narodowym Funduszem Zdrowia (NFZ), NIE JEST wymagane skierowanie do poradni: onkologicznej, stomatologicznej, ginekologicznej, okulistycznej, dermatologicznej oraz psychiatrycznej. Poradnia psychiatryczna to psycholog i psychiatra lacznie i nazywa sie to ogolnie poradnia zdrowia psychicznego albo poradnia leczenia nerwic itp. a przynajmniej w moim miescie.

Gość Wizyta u psychologa
Zadzwoniłam do przychodni. Potrzebne jest skierowanie. Dzięki za rady pijawka. Pozdrawiam.