Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość euforia84

Tym razem się uda - Starania 2010

Polecane posty

Witajcie :) Pytalam w labor. ile czasu mamy na dojechanie i pani mi powiedziala, ze jak najszybciej i jak jest zimno tak jak teraz to jedna osoba trzyma kubeczek w rekach zeby mial temp. ciala. Z tego co wiem, to max czasu to 30 minut.

Gość monitkowa10
czesc dziewczyny:) my z mezem staramy sie od ponad roku, wiec hcetnie sie przyłącze, jesli moge oczywiscie:P

Hej :) co słychać u was? weekend mija szybko i juz sie nie moge doczekac owulacji :)) pozdrawiam :)

monitkowa witam. nie pytaj się tylko sę dopisuj! Opowiedz nam coś o sobie. właśnie jestem po ,,poważnej" rozmowie z mężem. powiedziałam mu po prostu, że w marcu ma się przebadać i tyle. i wiecie co? ku mojemu zdziwieniu powiedział, że w porządku :-) aż mi szczeka opadła do samego dołu. oczywiście tego nie okazałam. to nie jest tak, że on nie chciał, wiedział że prędzej czy później do tego dojdzie ale chciał by było to jak najpóźniej... na jedno to się nie dziwie tym naszym mężczyznom, że maja przed tym opory. wydaje mi się, że dla nas jest to dużo łatwiejsze, przecież dla nas (przynajmniej dla większości z nas) wizyta u ginekologa to normalka.

czarna ja jestem juz po więc teraz przede mną najgorsza część cyklu, mianowicie czekanie :( matko jak ja tego nie znoszę. też tak macie?

justys a jak długie masz @ bo u mnie to różnie, ale tak jakoś 5 - 7 dni. troche długo, co niektóre podobno 3 dni i po kłopocie...

o kurcze chyba juz śpicie, jutro więc będę wcześniej

Gość heyo
hey Dziewczynki:) ja jestem dopiero na początku samym... :) ale chętnie będę dzielić się z Wami swoimi spostrzeżeniami i zawsze to jakoś raźniej tak w kupie;))) pozdrawiam cieplutko:)

Hej dziewczyny! Ja co prawda jestem już na innym forum ale chętnie poznam więcej dziewczyn z tym samym marzeniem co ja :) jeśli oczywiście nie macie nic przeciwko. Coś o sobie: mam 29 lat(w grudniu 30 :O ) staramy się od 8 miesięcy. W listopadzie ujrzałam w końcu 2 kreski. Szczęście nie trwało długo , zaledwie 10 dni (tzw ciąża biochemiczna) Termin nastepnej @ mam 2-3 marzec i mam nadzieję że "Tym razem się uda" . Pozdrawiam serdecznie

hallo, jest tu kto? witamy nowe koleżanki. razem zawsze raźniej :-) wskakujcie do magicznej tabeleczki. macie za soba już jakieś badania? bo ja niedługo się wybieram. najpierw mąż, później kolej na mnie. podzielę się z wami ciekawostką. w zeszłym tygodniu przyszły mi testy owu. które zamówiłam przez internet. a wraz z nimi dostałam wskazówki dotyczące planowania płci dziecka. Otóż: * na dziewczynkę: - należy współżyć jak najczęściej zaraz po miesiączce aż do uzyskania pozytywnego testu owulacyjnego - dieta bogata w wapń - pozycja klasyczna zakończona orgazmem kobiety - nie bez znaczenia ma wiek matki, im starsza kobieta tym większa szansa na dziewczynkę - stosowanie leków hormonalnych rónież zwiększa szansę na dziewczynkę * na chłopca: - starania po 12 godzinach od pozytywnego wyniku testu owu. - min. 4 dni wstrzemięźliwości przed współżyciem - dieta bogata w sód - wcześniejszy orgazm kobiety - pozycja od tyłu co o tym sadzicie? słyszałyście o czymś takim? dla mnie nie ma znaczenia czy to będzie chlopiec czy dziewczynka, wazne by było i było zdrowe, ale nic nie zaszkodzi spróbować i troche pokombinować :-p

Hej. Dolacze sie do Was, pisze na innym formu, ale tam juz prawie same zaciazone...

Witam w ten piekny wiosenny prawie ze dzien :D U nas wszystko okej, zaraz jedziemy do tesciowej na 2 czesc obiadu ( 1 czesc u mnie u mojego taty :D), a pozniej maz do pracy i moje ostatnie godziny urlopowania sie :) Prace mam fajna ( jestem opiekunka do dzieci o ironio! :) ). Zasady planowania plci sa fajne bo wyglada na to, ze na chlopca to zawsze "robimy" :P I w sumie ja bym chciala chlopca, choc tak naprawde jest mi wszystko jedno byle by bylo juz :) Ja osobiscie nie stosowalam zadnego olejku choc slyszalam, ze jest dobry :) My czekamy do jutra na kolejny monitoring ( mam fajnego lekarza, bo koncze o 20 prace a on przyjmuje do 19 i jak nie bezie mial pacjentek to idzie do domu i mam zadzwonic jak przyjde to dla mnie otworzy :) ), a maz do srody czeka na badania i zajada cynk w tabletkach na ew. poprawe ruchliwosci i ilosc plemnikow:)

NICK............WIEK.......CYKL STARAN.......TERMIN SPODZIEWANEJ @ euforia84........26.............6....................... ....01.03.2010 justys1818.......21..............4...................... .???????? aga_ton..........25..............12..................... ..07.03.2010 malutka8479.....26............1......................... .10.03.2010 czarna_06........27............17....................... ..10.03.2010 Ania_29............29............11........................15.03.2010 szarlotka80......29............3........................ .15.03.2010 jabłuszko_32.....32............4........................ ..22.03.2010

Witajcie nowe dziewczyny, oby ten topik umarl z powodu zaciazenia wszystkich tu obecnych! :D

witaj ania! widze, że ty też masz już za soba kilka miesięcy starań podobnie jak ja. ile jeszcze? czarna a dziećmi w jakim wieku się opiekujesz?

"Moje dzieci" maja 6 i 10 lat :) 2 chlopcow :D Lece na obiadek i bede pozniej :D Pozdrawiam wszystkie!!

miałam propozycję opieki nad malutkim chłopcem ale po rozmowie z jego matką zrezygnowałam. jak dla mnie to jakaś nienormalna ta baba była. dziecko w wieku 2, 5 lat na obiad je tylko przecierane zupki ze słoiczka, zakaz jakichkolwiek słodyczy, na deser może zjeść garstkę suszonej żurawiny, wszystko bez jakichkolwiek przypraw, nawet soli czy cukru. Po co sól i culier skoro maluch w tym wieku nie rozróżnia smaków - to jej zdanie, słowo daję. ja to rozumiem, każda matka wychowuje po swojemu a niańce nic do tego. i wcale nie zamierzałam sie jej sprzeciwiać ale jak zaczęła mieszać z błotem poprzednie niańki to mi ręce opadły. jedną zwolniła za to, że przy jej dziecku nie mówiła pełnymi zdaniami :-) wiedziałam, że i tak prędzej czy później skończę tak jak one...

olka.p - dopiero teraz doczytałam, bardzo mi przykro ale mam nadzieję, że teraz się uda i wszystko przebiegnie bez problemów. Trzymam kciuki Ania_ 29 napisz nam coś o sobie.

Gość heyo
ja na razie zaczynam, więc u mnie to pierwszy cykl, właśnie zaczęłam dni płodne:) więc działamy.a @ ma być 10 marca. Trzymajcie kciuki ;)

miskaa, heyo - witam w imieniu wszystkich. im nas więcej tym lepiej :-D

hej:) ja zaczynam staranka chyba od srody. nareszcie:) oby tym razem sie udalo. pozdrawiam wszystkie dziewczyny:)

Gość jabłuszko_32
witam dziewczyny. ale dziś pieknie na dworze, czuć wiosnę jak nic. wpadłam na chwilę, bo zaraz wybieram się na spacer. takie słoneczko, że aż szkoda siedzieć w domu. u mnie trwa @, jeszcze kilka dni i znowu staranka,najprzyjemniejsza część miesiaca. póki co jestem pełna optymizmu, zobaczymy jak to sie zmieni za kilka miesięcy. mam nadzieję, że nie będę musiała się o tym przekonywać bo wkrótce zajdę. Witam nowe koleżanki. a jak wasze nastawienie, zwłaszcza twoje aga ton, czarna i ania bo widze, że wy jesteście tu najstarsze stażem? Miśka napisz o sobie parę słów. Heyo wpisałam cię w tabelkę, mam nadzieję, że się nie pogniewasz? wpisz tylko swój wiek bo tego nam nie podałaś :-) i oczywiście trzymam kciuki!!! NICK............WIEK.......CYKL STARAN.......TERMIN SPODZIEWANEJ @ euforia84........26.............6....................... ....01.03.2010 justys1818.......21..............4...................... .???????? aga_ton..........25..............12..................... ..07.03.2010 malutka8479.....26............1......................... .10.03.2010 czarna_06........27............17....................... ..10.03.2010 heyo............????????...........1..........................10.03.2010 Ania_29............29............11..................... ...15.03.2010 szarlotka80......29............3........................ .15.03.2010 jabłuszko_32.....32............4........................ ..22.03.2010

Gość jabłuszko_32
justys - trzymam kciuki. napewno sie uda, musisz w to wierzyć, nie ma innej opcji. za pozostałe dziewczyny oczywiście też :-D buźka

Gość heyo
NICK............WIEK.......CYKL STARAN.......TERMIN SPODZIEWANEJ @ euforia84........26.............6....................... ....01.03.2010 justys1818.......21..............4...................... .???????? aga_ton..........25..............12..................... ..07.03.2010 malutka8479.....26............1......................... .10.03.2010 czarna_06........27............17....................... ..10.03.2010 heyo............25...........1.................... ......10.03.2010 Ania_29............29............11..................... ...15.03.2010 szarlotka80......29............3........................ .15.03.2010 jabłuszko_32.....32............4........................ ..22.03.2010 już uzupełniłam :))) już się nie mogę doczekać:) fajne tak "w kupie" :D