Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość euforia84

Tym razem się uda - Starania 2010

Polecane posty

To jeszcze raz..... Mam 31 lat (skończone), od prawie 2 lat jestem mężatką i praktycznie zaraz po ślubie zaczęliśmy z mężem staranka.... i nic i nic. Ciągle tylko ta 1 kreseczka :(:( Miałam robione badanie HSH-jest oki, mąż miała robione badanie nasienia - też oki. Powiedział, że dopóki nie będzie miał wyników męża mi nic nie pomoże. Codziennie mierze tempkę i biorę bromergon - i nic NIE MAM OWULKI!!!!! Od tego cyklu biorę CLO (dziś mój 12dc) i jutro idę na USG, żeby sprawdzić czy w zestawie te leki dają jakieś efekty.... Mam nadzieję, że nam się uda i zobaczę wymarzone 2 kreseczki czego sobie i Wam wszystkim życzę :):0

NICK............WIEK.......CYKL STARAN.......TERMIN SPODZIEWANEJ @ euforia84........26.............6....................... ....01.03.2010 justys1818.......21..............4...................... .???????? aga_ton..........25..............12..................... ..07.03.2010 malutka8479.....26............1......................... .10.03.2010 czarna_06........27............17....................... ..10.03.2010 heyo............25...........1.................... ......10.03.2010 Miśkaaaa..........31............20.........................09.03.2010 Ania_29............29............11..................... ...15.03.2010 szarlotka80......29............3........................ .15.03.2010 jabłuszko_32.....32............4........................ ..22.03.2010 Dopisałam się i ja :):):):):):)

Gość heyo
a gdzie wszyscy? :( hmm... tak się zastanawiam, na ogół odczuwam bóle przed owulacją... a teraz nic... możliwe, że się przesunęła? jak myślicie?

Cholerka tyle sie napisałam i wszystko mi wcięło, w związku z czym dopiszę się tylko do tabelki a reszta "wyjdzie w praniu" NICK............WIEK.......CYKL STARAN.......TERMIN SPODZIEWANEJ @ euforia84........26.............6....................... ....01.03.2010 justys1818.......21..............4...................... .???????? Olka.P............29...............8.........................02.03.2010 aga_ton..........25..............12..................... ..07.03.2010 malutka8479.....26............1......................... .10.03.2010 czarna_06........27............17....................... .10.03.2010 heyo............25...........1.................... ..........10.03.2010 Miśkaaaa..........31............20...................... ...09.03.2010 Ania_29............29............11..................... ...15.03.2010 szarlotka80......29............3........................ ...15.03.2010 jabłuszko_32.....32............4........................ ..22.03.2010

No "moja mama" jest normalka, wiadomo ma swoje widzimisię np. chudziutkie rosołki na 1 skrzydełku i takie tam, ale dzieci sa zdrowe i radosne :) Wczesniej krotko zajmowalam sie 3 miesieczna dziewczynka ale mama wg mnie nadmiernie sie przejmowala wszystkim ( ale ja w sumie rozumiem bo mala byla badz chora od narodzin), ale jesli sie tak ktos trzesie nad zdrowymi dziecmi to tez uwazam, ze to przesada :) U mnie termin staran tez jakos wypada na 24 lutego (moze jutro sie dowiem kiedy dokladnie) :)

Gość Czarodziejkka79
Hej Dziewczyny przyłączam się do WAS. W zeszłym roku poroniłam pierwszą ciążę, w czerwcu. Od 5 miesięcy staram się i nic.. Ale od 2 dni mam odwyższoną temperaturę 37.2 st. w czwartek powinnam dostać@.. zobczymy, czy przyjdzie.. NICK............WIEK.......CYKL STARAN.......TERMIN SPODZIEWANEJ @ euforia84........26.............6....................... ....01.03.2010 justys1818.......21..............4...................... .???????? Olka.P............29...............8.................... .....02.03.2010 aga_ton..........25..............12..................... ..07.03.2010 malutka8479.....26............1......................... .10.03.2010 czarna_06........27............17....................... .10.03.2010 heyo............25...........1.................... ..........10.03.2010 Miśkaaaa..........31............20...................... ...09.03.2010 Ania_29............29............11..................... ...15.03.2010 szarlotka80......29............3........................ ...15.03.2010 jabłuszko_32.....32............4........................ ..22.03.2010 Czarodziejkka79....30........5...........................25.03.2010

cześć dziewczyny. to znowu ja :-) witam nowe koleżanki. ale nasz topik szybko się rozrasta zaczne po koleji. heyo ja w tym miesiącu mam dokładnie tak samo, zawsze mnie bolało a teraz ani śluzu ani bólu jajnika. może ten cykl mam bezowulacyjny, sama już nie wiem. podobno zdrowej kobiecie w roku zdarzają się średnio 2 cykle bezowulacyjne. może to akurat teraz. co do kasowania wiadomości to mi sie również często zdarza. tyle napisze a tu taka lipa. ale znalazłam na to sposób, przed każdym wysłaniem kopiuję wiadomość (zwłaszcza jak jest długa), w ten sposób następnym razem mam ją gotową, wystarczy tylko wkleić i nie musze pisać od nowa, bo prawdę mówiąc po takim skasowaniu odchodzi mi ochota na pisanie jeszcze raz tego samego.

czarodziejka podobno podwyższona temperatura przed @ to dobry znak, trzymam kciuki. a robisz testy czy raczej czekasz na okres a raczej na jego brak?

matko jakie literówki robię ale to wszystko przez to, że się spieszę.aż mi czasem wstyd :-( dziewczyny a macie już dzieci bo ja staram się o pierwsze? tak sie właśnie zastanawiam, czy jakbym miała już jedno to bym tak nie przeżywała comiesięcznych niepowodzeń. czrodziejka a ile staraliście się przy pierwszej ciąży? Buziaki

Gość Czarodziejkka79
No właśnie dzisiaj zrobiłam test bo powiedziałam swojemu męzowi o tej podwyższonej temperaturze i on wsiadł w auto i pojechał po test.. tak jak przypuszczałam wyszedł negatywny.. może to jeszcze za wcześnie, nie tracę nadzei..

Gość Czarodziejkka79
Przy pierwszej ciąży zaszłam w 3 cyklu, czyli 2 miesiace było starań, ciąża przebiegała prawidowo, widziałam na usg bicie serduszka dziecka ale potem poroniłam naturalnie w 12 tc na 3 tygodnie przed swoim ślube.. nie wiadomo dlaczego, nie mam dzieci.. to była moja pierwsza ciąża :(

Gość heyo
to moje pierwsze staranko. od dawna już o tym marzę, ale wiadomo... zawsze coś... teraz już przeprowadziłam "poważną" rozmowę :) z moim lubym i doszliśmy do wniosku, że zawsze coś będzie, więc co ma być to będzie ;) ale pewnie ja to bardziej przeżywam

,,..oby ten topik umarl z powodu zaciazenia wszystkich tu obecnych! " - czarna ja mam jednak nadzieję, że upadnie a wtedy założymy nowy pt. Nareszcie jestem w ciązy!!! co ty na to? czarodziejka nie załamuj się, może faktycznie za wcześnie robiłaś. wydaje mi się że z testowaniem warto poczekać do dnia spodziewanej @. a tak potrzebny ci będzie jeszcze jeden test na czwartek. a jaką miał czułość 10 czy 25?

heyo masz rację, nie ma co odkładać decyzji na później. ja tak zrobiłam a teraz trochę żałuję. po ślubie jestem prawie 4 lata, ale najpierw chcieiśmy się trochę sobą nacieszyć, później nauka i tysiąc innych powodów. a jak zapragnęliśmy dziecka to okazało się, że to w naszym przypadku nie jest takie proste. już rok czekamy ...

Gość Czarodziejkka79
25 mIU bobo-test tylko mocz nie był pierwszy, poranny. Pamiętam jak przy pierwszej ciąży zorbiłam test rano w dniu spodziewanej @ i druga kreseczka była bardzo, bardzo blada, gdybym wyrzuciła test po 5 minutach to wtedy nie wiedziałabym na 100%, że jestem w ciąży, Tylko tyle, że przy pierwszej ciązy miałam wczesne objawy na tydzień przed spodziewaną @ tzn. mdłości, ślinotok i było mi tak po prostu nie dobrze.

Gość heyo
aga_ton w takim razie trzymam za nas kciuki:) i mam nadzieję, że wkrótce będziemy mogły założyć nowy topic :)

Gość Czarodziejkka79
aga-ton Rok to bardzo długo, chciaż jesteś jeszcze bardzo młoda i możesz poczekać. Ja kupiłam swojemu mężowi tabletki Salfazin, podobno podnoszą jakość spermy, kiedyś oglądałam również program na TVStyle, gdzie udowodniono, że owoce a raczej robione z nich koklajle powodują zajście w ciążę, niestety wtedy nie przypuszczałam nawet, że będę miała takie problemy i nie śledziłam tego felirtonu pilnie..

Gość heyo
Dziewczyny, a napiszcie mi proszę co myślicie o kalkulatorach owulacji? mogę się na nich opierać + oczywiście własne obserwacje? znam dobrze swoje ciało i wiem, kiedy co się dzieje...a z drugiej strony te kalkulatory dają mi dodatkową nadzieję :) kciuki dla wszystkich staraczek :)

heyo ja korzystam z tych kalkulatorow i z wlasnych obserwacji i udalo mi sie zajsc w ciaze. bralam pod uwage te dni ktore zaznaczone byly jako plodne a nie tylko moment owulacji

Gość Czarodziejkka79
justys1818 Widzę, że mamy podobne przejścia.. ja poroniłam w 12 tc, straszny ból psychiczny i fizyczny (poroniłam naturalnie, miałam bóle, skórcze..) na koniec czyszczenie pod narkozą.. dwa dni w szpitalu, a jak z niego wyszłam to miałam taki sen, że szłam z moją bratanicą ispotkałyśmy dziewczynę, taką ok. 4 letnią, myślę, że to było moje dziecko, które odeszło..

Ja juz bym mogla zalozyc nowy temat i tego nie byloby mi szkoda, no ale coz :) Ja jestem po slubie 2 lata i na poczatku uwazalismy, pozniej wiadomo tabletki przez rok i mialam recepty do grudnia ale gdzies je zapodzialam i we wrzesniu 2 lata temu przestalam brac i od tamtej pory bylo na zasadzie"jak bedzie to bedzie" :) No i mija 17 cykl a tu jak nie bylo tak nie ma :):) Ja osobiscie zadnych testow owulacyjnych nie stosowalam, bo wyszlam z zalozenia, ze jak juz tyle czasu czekam, to nie ebde tracic znow kilku miesiecy na proby roznego rodzaju i poszlam do lekarza. Wiadomo, jakas dieta, witaminki czy cus to tylko na + :)

czarodziejka trochę cię pocieszę, testy o czułości 25 wykazują ciążę dopiero po terminie @. wydaje mi się,że tak wczesną ciążę wykazałby jedynie test o czułości 10. po prostu za mało jest jeszcze tego hormonu. nadal trzymam kciuki :-)

Ja rowniez trzymam kciuki, a ze wszystkimi spotkamy sie kiedys w niebie :) lub gdzies indziej w zaleznosci od naszej wiary :) Mysle, ze kalkulatory nie zaszkodza, bo one wlasnie jak ktos tu napisal, pokazuja wszystkie dni plodne, wiec wiele dni do wykorzystania :D

czarodziejka ja w sumie poronilam w 4 tc ale przezylam to strasznie. ten bol nie do zniesienia i wogole. w dodatku w pierwszym dniu miesiaczki resztki zarodka poprostu wyplynely... to bylo straszne:( pociesza mnie tylko to ze nie stalo sie to pozniej tzn w pozniejszym tygodniu bo to by bylo jeszcze gorsze do przezycia....

powiedzcie mi proszę co to są te kalkulatory, o których wspomina heyo. ja jestem ciemna w tym temacie. nigdy zbytnio nie obserwowałam swego ciała a może to był błąd...

Witajcie :) Ja też nie mam jeszcze dzieci - próby zaczęliśmy zaraz po ślubie..... A co do kalkulatorów to się zastanawiam czy są wiarygodne...Chyba jednak najlepszy jest monitoring.... Czarodziejka.....a przez jaki czas masz ta tempkę podwyższoną? Może lepiej jak zrobisz badanie Bata hcg - to dałoby Ci pewność :):)

na necie wpisz kalkulator dni plodnych i wyswietli ci sie kilkanascie stron. podajesz w nich date pierwszego dnia ostatniej miesiaczki i ile dni trwa twoj przecietny cykl i kalkulator oblicza kiedy masz dni najbardziej plodne.