Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serbiniok

Czy cewnikowanie boli?

Polecane posty

Gość serbiniok

Za 10 dni będę miał ważną operację i będę przykuty do łóżka, wiadomo co najmniej 2-3 dni. Będę sikał przez cewnik bo się dowiedziałem wszystkiego. Moja kuzynka mnie nastraszyła że cewnikowanie jak i samo noszenie go bardzo boli, obojętnie czy ma cewnik kobieta, czy meżczyzna. Jak to facet, boję się bólu w tym miejscu. Kuzynka straszyła że czasem nie mogła wytrzymać;/ Jak to jest naprawdę?

Gość
jest nieprzyjemne, ale nie boli;)

Gość Lidka_moje imię
mnie bolało :( mężczyzni chyba czują większy dyskomfort, ale nie wiem... lepiej nie zadawaj takich pytań i bądz pozytywnie nastawiony :P

Gość mysle mysle mysle
Wsadzą najprawdopodobniej podczas operacji - bo i tak zawsze wsadzaja, podczas narkozy wszystkie miesnie sa zwiotczone i to koniecznosc, samo wyciaganie to juz male piwo ;)

Gość arasz
Nie boli nic, tylko czuć "coś" w sobie.

Gość gość
Nie raz może zaboleć- zależy od tego jaki masz próg bólu. Na pewno też jest nie przyjemne ze względu że czuć to coś i zazwyczaj zajmują się tym kobiety w różnym wieku. Ja gdy miałem cewnikowanie używałem kremu znieczulającego z lidokainą. Sprawdziłem na innym forum i kupiłem tu www.naporost.pl

Gość gość
Pierwsze cewnik masz posmarowany lub popsikany płynem ze znieczuleniem. Może boleć jeśli ktoś nie potrafi zakładać cewnik, ale to rzadko się zdarza w szpitalach. Cewnikowanie jest dużym dyskomfortem, ale da się to znieść. Dla mnie było to nieprzyjemne, ale to tylko chwila przy zakładaniu, potem człowiek ma wrażenie, że sika po nogach bez kontroli na pęcherzem ;)