Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasienka782

ZaręczynyD

Polecane posty

Gość Kasienka782

Jestem z moim lubym 3 miesiące. A wydaje mi się że znam go już z kilka lat:) Poznałam jego rodzine, on moją. Planujemy zareczyny za 2 miesiące. Tylkko nie wiem jak mam powiedziec mamie o tym;) Doradzicie?:P P.S Bez głupich tekstów proszę:)

Gość Kasienka782
Skończyłam 18 a mój kochany 21

razem powiedzcie rodzicom

W życiu różnie bywa i może "jestescie sobie przeznaczeni" ale na pewno nie możecie tego wiedzieć po 3 miesiącach. Jesteście teraz w fazie zauroczenia, zakochania. Za mało razem przezyliście. Początki zawsze sa różowe, ale to ZAWSZE (!) się potem zmienia, zapytaj kogokolwiek kto jest w dłuższym (juz nawet 2 -letnim 0 związku.

ja i mój mąż tez zaręczyliśmy sie po 5 miesiącach bycia razem i tez miałam 18 lat...teraz jestesmy prawie 7 lat po ślubie :)

Gość Kasienka782
Być może jest tak jak mówisz. Ale chcemy tego oboje

Tak myslałam, że jesteście tacy młodziutcy :) Ja nie mówię, że nie będziecie razem, ale to za wczesnie na takie poważne deklarację. Popatrz na swoje rówiesniczki - jakie sa zakochane w swoich chłopakach a jak szybko ich zmieniaja ;) Tak - wiem myslisz, że z Wami bedzie inaczej ;) Może tak. Moze nie. Zaręczyny to jeszcze rozumiem, ale chyba nie myslicie o slubie w najbliższym czasie?

yhy ale tak szczerze czy początek zanzjomości zawsze nie jest różowy, a potem nawet jesli się bardzo kocha, ciągle pożąda to tak samo zawsze nie jest. Ty miałaś szczęcie, ja też jestem żoną faceta, z którym zaczęłam związek w wieku (aż ;) )19 lat, ale czasami życie weryfikuje wyobrazenia o partnerze...

Gość Kasienka782
Nie, o ślubie nie myślimy:) To za jakieś kilka lat:) O tym teraz nie myślimy.Dzieci jak na razie nie planujemy. Wszystko w swoim czasie. Ale zaręczyny to jest tak jakby pieczęć miłości. Ja wiem że on mnie strasznie kocha tak jak ja jego. Ale niespodzianki przy obiedzie to nie chce za bardzo:P Wole zeby sie nie podusili jedzeniem :) hehe:)

ok :) to rozumiem. Jak sie jest zakochana to zawsze lepiej być "narzeczona" niż "dziewczyną" ja niestety czekałam na to 3,5 roku :( Ale narzeczona byłam tylko 5 miesiecy :)

lady luna---> wiadomo ze z czasem jest inaczej,co nie znaczy ze gorzej....ja nie żałuję ze młodo wyszłam za mąż (miałam 20 lat)

Gość bluiojoppp
ja brałam ślub w wieku 21 lat i po 10 latach wzięliśmy rozwód.Powód-skrajne różnice,zero wspólnych wyjść,zero wspólnych znajomych,zero wspólnych tematów.on ciągle oddawał się swoim hobby,a ja wychodziłam z koleżankami

Gość Kasienka782
I teraz jestem w kropce;) Chcę tych zaręczyn ale jak powiadomić moją mamuśke o tym?:P hehe

Gość Kasienka782
bluiojoppp--> Czasem i tak bywa. przykro mi. Znajdziesz kogos odpowiedniejszego dla siebie;) Powodzenia życze, chyba ze masz juz kogos:)

nie obraź się ale wydajesz się być jeszcze dziecinna skoro nie wiesz i obawiasz sie jak to powiedziec mamie....no i zaręczyny tylko po to aby byc zaręczonym a ślub za X lat to według mnie bezsens...

Gość ja powiem tak........
uważam że jest jeszcze za szybko na tak poważne deklaracje jakimi są zaręczyny znacie się dopiero 3 miesiące a to bardzo bardzo mało ...Ty masz dopiero 18 lat nauka może studia w Twoim życiu może się jeszcze wiele wydarzyć teraz zrobicie wielkie zamieszanie tymi zaręczynami na pewno będą nerwy po stronie rodziców ...pewnie w końcu się pogodzą z sytuacją ale jak Wam się nie uda zauroczenie minie i ta cała euforia i się rozstaniecie to co wtedy ? poczekajcie poznawajcie się a jak jesteście sobie pisani to i tak będziecie razem

Gość Kasienka782
Może i to głupio zabrzmi ale się po prostu boję;) Ale w sumie to nie mam czego, bo przecież nie będzie na mnie wrzeszczeć, co nie?;) Spytam co o tym sądzi, tak jak piszesz;)

Gość Kasienka782
Nie jestem dziecinna. Ale też nie mam 30 lat. Także mimo wszystko dzieki za te wszystkie odpowiedzi. Zrobie tak jak sama uważam. Pozdrowienia;)

powiem wam tyle ja znałam mojego faceta dwa dni i z Warmii przeprowadził się na slask po roku się zaręczyliśmy miałam wtedy 17 lat i do tej pory jesteśmy narzeczeństwem a mam 20 i w przyszłym bierzemy ślub bo jest nam razem dobrze wiec nie ma reguły ile trzeba mieć lat żeby się zaręczyć a po drugie dziewczyna nie pisze tutaj żeby się dowiedzieć co o tym sadzicie tylko jak ma powiedzieć o planach rodzicom

A po co mówić rodzicom? powiedzą im jak się zdecydują na ślub teraz mogą zostać wyśmiani. Po co im to?

Gość Kasienka782
Dzięki jagódka, dokładnie tak jak piszesz. Po prostu chciałam sie dowiedzieć o tym co powiedziec. A jak Wy to oznajmiłyście rodzicom? Musze jakos przygotowac rodzicó, bo w koncu to 1 raz bd taka sytuacja.

Super, zaręczyny to świetna sprawa, można ruszyć dalej i zacząć coś planować, to taki krok do przodu, nowe wyzwania, nowe życie. Potem ślub i dzieci. Piękna wizja. Chciałabym, żeby mój chłopak w końcu wykonał ten krok, a on się tak ociąga :(((((((((((((((((((((((((((((

Gość Kasienka782
Dzięki jagódka, dokładnie tak jak piszesz. Po prostu chciałam sie dowiedzieć o tym co powiedziec. A jak Wy to oznajmiłyście rodzicom? Musze jakos przygotowac rodzicó, bo w koncu to 1 raz bd taka sytuacja.

yhy Pewnie, że nie zawsze jest gorzej :) Ale w psychologii w końcu odróżnai sie zakochanie od kochania. Ty miałaś szczescie, ale co mozna tak naprawde wiedziec o człowieku, z którym spotykamy sie 3 miesiace...w dodatku w tak młodym wieku, kiedy nie wszystko jest w pełni ukształtowane (poglądy na życie, oczekiwania, swiadomośc tego czego naprawde sie chce itp.) Ja tez nie rozumiem zaręczania sie na X lat... to takie troche dziecinne - fakt. Miałam takie kolezanki, które co zwiazek mówiły o zaręczynach... Czasami pewnie to faceci chca "uspokoic" swoje partnerki takim wiecznym narzeczeństwem. A narzeczeństwo to faktycznie powinien być czas przygotowań do slubu, kiedy jestesmy juz go pewni, własciwie juz cos sobie przysięgamy i tylko dajemy sobie czas na formalności. A przy takim zaręczaniu sie na "wiecznośc " to traci swój sens...

my razem powiedzieliśmy rodzicom, w sumie to mąż mówił :D...powiedzieliśmy ze chcemy sie zaręczyć....w niedzielę to powiedzieliśmy,w środę poszliśmy kupić pierscionek a w sobotę były oficjalne zaręczyny z rodzicami moimi i męża....

spoko jesteśmy tu aby doradzać a nie osadzać . ja sie zareczylam z moim facetem przy calej rodzinie na jego przysiedzę.kleknął na kolana i poprosił moich rodziców o reke tez o niczym nie wiedzieli i każdy byl milo zaskoczony a rodzice bez wahania sie zgodzili ale mam takie pytanie twoi rodzice dobrze znaja twojego chlopaka