Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rzeka zmienna

Dwa razy do tej samej rzeki...

Polecane posty

Gość rzeka zmienna

Pytanie do tych osób, które tak ochoczo (i niewłaściwie) używają tego zdania - czy wy się czasem zastanawiacie, co piszecie, zanim wyślecie post na forum??? Cytujecie to wyświechtane zdanie z lubością, w znaczeniu, że nie powinno się dwa razy wchodzić w związek z tą samą osobą... A przecież to bzdura wierutna - moje drogie, ja mogę wejść do tej samej rzeki nawet milion i dwa razy:-) Jaki problem? Jakie widzicie przeciwskazania? Siedzę na brzegu a jak mi się zachce, to wchodzę... Tyle razy różne osoby wam już pisały, że to powiedzenie wcale nie znaczy to, co myślicie (czyli, że nie powinno się dwa razy wchodzić w związek z tą samą osobą - dlaczego to bzdura - patrz wyżej). To znaczy tylko tyle, że nie można wejść dwa razy do tej samej rzeki, ponieważ to już nigdy nie będzie ta sama rzeka. Człowiek się zmienia, i wy się zmieniacie i wasz ex partner, tak jak bieg rzeki się zmienia... A wy cały czas bezmyślnie powtarzacie to zdanie...

Jestem zdania, że do byłych się nie wraca. Z własnego doświadczenia. Kiedyś spróbowałam i żałuję. Teraz nie pakuję się w takie związki. A skoro ktoś na forum zadaje pytanie czy warto wrócić do byłego to mu odpowiadam - zgodnie z własnymi przekonaniami. I tak zrobi co chce.

Gość rzeka zmienna
Myśliciel, muszę się z tobą zgodzić:-D