Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona na maxa

zwariowało, oszalało moje serce, niestety dosłownie_______pomocy

Polecane posty

Gość zmartwiona na maxa

dzisiaj w nocy mialam taki atak z sercem, ze szok. Ciagle mi się robi takie coś, ze co chwilę mam kilka szybszych uderzeń serca, jakby wypadało z rytmu. Tak mam od miesiaca. Ale dzisiaj w nocy było zupełnie inaczej. obudziłam się i leżałam chwilę i nagle czuję, jak mi serce zaczyna przyspieszać. Miałam tętno 123 na minutę, wysokie ciśnienie, a zawsze mam bardzo niskie. Cała się trzęsłam. Moja mama ma sztuczną zastawke, cierpi na migotanie przedsionków. Czy to co mi się zdarzyło w nocy, to migotanie?

Musisz zasięgnąć porady kardiologa, ja zlekceważyłam pierwsze objawy, potem zlekceważyli je lekarze mówiąc, że na pewno to od tarczycy , którą mam w porządku, oprócz guzków. I obecnie nie funkcjonuję już bez leków, a także moi rodzice leczą się na serce. Pamiętaj, im szybciej, tym lepiej.

Gość zmartwiona na maxa

Gość umrzesz

to moze byc wypadanie płatka. czasami takie "wypadanie z rytmu" jeśli trwa krótko i dość rzadko to nic groźnego. Ale znam osobę, której podczas "ataku" robi się słabo, nie ma siły nawet wstać, nic nie widzi, nic nie słyszy i kompletnie nie wie co się z nią dzieje, to przez ten płatek. radzę się przebadać u kardiologa, powodzenia i zdrówka:)

Gość zmartwiona na maxa
mi się to zdarza codziennie z różną częstotliwością. Czasami co chwilę, czasem rzadziej. Są dni, ze nie odczuwam tego w ogóle, ale to może z trzy razy tak sie zdarzyło. natomiast to, co się działo dziś w nocy, zdarzyło mi się drugi raz. Byłam u lekarza rodzinnego, ale nic nie stwierdził, bo jak mnie badał, akurat wszystko było ok. przepisał magnez i potas. W tym tygodniu musze się zarejestrowac do kardiologa. Dziekuję za odpowiedzi

Po pierwsze zbadaj tarczyce TSH ,FT3 FT4 bo moze tu lezy problem,taczyca ma duzy wplyw na serce. Po drugie zbadaj magnez ,potas ,wapn i zelazo Magnez bierz regularnie moze to byc tez to wypadanie platka o ktorym mowily dziewczyny,z badaniami odz do lekarza kardiologa.

Gość do zmartwionej
ja mam podobne ataki,a Ty jak? juz lepiej?bylas u lekarza?

"mila8 Musisz zasięgnąć porady kardiologa, ja zlekceważyłam pierwsze objawy, potem zlekceważyli je lekarze mówiąc, że na pewno to od tarczycy , którą mam w porządku, oprócz guzków. I obecnie nie funkcjonuję już bez leków, a także moi rodzice leczą się na serce. Pamiętaj, im szybciej, tym lepiej. " Nie powinno być samego kardiologa ale perfekcyjnego kardiologa:P.A przyczyna takich objawów to zwykle zatrucie albo niedobór :O.Oczywiście chodzi o zatrucie przewlekłe np. syfami z żarcia:P.

Max..., jestem teraz na diecie, ale nie dlatego, że chce schudnąć, bo jestem szczupła, ale bezglutenowej, nie używam nic z glutaminianem sodu, produkty z małym indeksem glikemicznym i czuję się świetnie.Oczywiście leki także,ale na szczęście naprawdę nareszcie super dobrane. Wprawdzie badania kosztowały bardzo dużo, ale było warto.

Gość hmmm w co wg Ciebie
jest największym żarciowym syfem?Pytam się bo widzę,że znasz się na medycynie,zdrowiu itp.

Gość no wlasnie tez chce wiedziec
co maja ataki kolatania serca do zarcia?

Gość zmartwiona na maxa
no więs spedziłam 6 dni w szpitalu po ostatnim ataku. stwierdzono u mnie nadczynnośc tarczycy. Wbrew typowym objawom- wcale nie schudłam. Co więcej- mam 5 kg nadwagi, od dwóch meisięcy próbuję zrzucic bez żadnych rezulatatów, nawet pół kg nie schudłam. Biore metizol od piątku. bardzo boję się, ze przytyję, tym bardziej, ze zawsze miałam skłonnośc do tycia. Boję się tez wypadania włosów, mam ładne, nie chcialabym ich stracić, bo to w sumie mój najwiekszy atut. Czy to wszystko jest nieuniknione? Czy musze się pogodzić z tym, ze niedługo będę wyglądać jak wieloryb?

Gość zmartwiona na maxa

Gość ktoś napisał że
"Po drugie zbadaj magnez ,potas ,wapn i zelazo" Jak można zbadać coś takiego ? Ktoś chyba miał na myśli żeby to brać po prostu.

"mila8 Max..., jestem teraz na diecie, ale nie dlatego, że chce schudnąć, bo jestem szczupła, ale bezglutenowej, nie używam nic z glutaminianem sodu, produkty z małym indeksem glikemicznym i czuję się świetnie.Oczywiście leki także,ale na szczęście naprawdę nareszcie super dobrane. Wprawdzie badania kosztowały bardzo dużo, ale było warto. Dojrzałość polega między innymi na tym, że przestajemy czekać na cudzą akceptację naszego postępowania i odczuwać lęk przed czyimiś sądami. " Ja coś wątpię w to aby bylo to zdrowe:P.Podaj szczegóły na temat skąd to masz co łykasz i dowody na to że to nie jest skażone:P.A co do tzw. leków: http://www.wba52.fora.pl/medycyna-i-weterynaria,42/bandyci-z-przemyslu-farmaceutycznego-rozrabiaja,50.html :P.W razie problemów połączyć odnośnik:O. " hmmm w co wg Ciebie jest największym żarciowym syfem?Pytam się bo widzę,że znasz się na medycynie,zdrowiu itp. " Dokładnie nie stwierdzę ale generalnie do najmniej zdrowych z tych "przypraw"zaliczają się środki ochrony roślin,niektóre hormony i antybiotyki i niektóre trujące dodatki do żarcia np. aspartamy;). 13:51 " no wlasnie tez chce wiedziec co maja ataki kolatania serca do zarcia? " A skąd miałoby się to kołatanie brać:P.Zawsze jest jakaś przyczyna:classic_cool:.A wyniłem jedne z najczęstszych przyczyn:classic_cool:.Do tego np. związki baru uszkadzają serce:P. " zmartwiona na maxa no więs spedziłam 6 dni w szpitalu po ostatnim ataku. stwierdzono u mnie nadczynnośc tarczycy. Wbrew typowym objawom- wcale nie schudłam. Co więcej- mam 5 kg nadwagi, od dwóch meisięcy próbuję zrzucic bez żadnych rezulatatów, nawet pół kg nie schudłam. Biore metizol od piątku. bardzo boję się, ze przytyję, tym bardziej, ze zawsze miałam skłonnośc do tycia. Boję się tez wypadania włosów, mam ładne, nie chcialabym ich stracić, bo to w sumie mój najwiekszy atut. Czy to wszystko jest nieuniknione? Czy musze się pogodzić z tym, ze niedługo będę wyglądać jak wieloryb? " Odchudzić się jest łatwo jak masz forsę w odpoiedniej ilości:classic_cool:.Nawet bez niej masz szanse biegając po 100 km dziennie:classic_cool:.Mam jeszcze inne sposoby ale niektóre są dosyć drogie:O.Ten najlepszy kosztuje około 10zł za każdy kilogram który ma ubyć:classic_cool:.A co do nadczynności tarczycy-można spróbowac tej metody ale ona jest droga: http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263# :O.

Gość zmartwiona na maxa
Ale mi pomogłeś :O czy ktos wie, czy po tych lekach nieukninione jest tycie? Czy to pewne, że przytyję? Lekarz twierdzi, ze nie, ale czytałam w necie, ze to możliwe. poza tym te leki przecież spowalniają metabolizm, wiec na chłopski rozum... jestem załamana:(

Na chłopski rozum trudno tyć biegając 100 km dziennie:P.Ale jak chcesz mniej męczacą metodę to znam taką-kosztuje niestety około 10 zł za każdy kg do usunięcia:O.Poza tym pewien dodatek ale tego dużo nie trzeba;).

Gość ale z tego co wiem
to przy niedoczynnosci sie tyje,a Ty masz jak piszesz nadczynnosc,napisz jaki mialas ths?ja mam wyniki na gornej granicy,ale jeszcze sie nie lecze

" ale z tego co wiem to przy niedoczynnosci sie tyje,a Ty masz jak piszesz nadczynnosc,napisz jaki mialas ths?ja mam wyniki na gornej granicy,ale jeszcze sie nie lecze " Się tyje ale nie jak się codziennie po 100 km biega i się jest spasionym:P.

Gość zmartwiona na maxa
moje wyniki: TSH- 0,03, norma 0,02 - 5,0 ?j/ml FT4- 25,78 pmol/l norma 50-150 nmol/l FT3- 7,91 pmol/l norma 1,23 - 2,76 nmol/l