Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaśka050566

Ostre przyprawy, pomocy !!

Polecane posty

Gość Kaśka050566

Hej dziewczyny ! Powiedzcie mi jak to w końcu jest z tymi ostrymi przyprawami w ciazy. Ja osobiście jestem teraz w 29 tc i kocham to jedzenie i nadal mam na takie ochotę, więc raz czy dwa razy na tydzień, jem coś bardzo pikantnego. Do potraw dosypuję chili, dużo pieprzy, ostrą papryke. Czasem zdarzy i się zjeść pizzę z papryczkami. Słyszałam, że ciaża nie jest powodem dla którego miałabym sobie odmawiać takiego jedzenia, i teraz mam jeszcze czas na spożywanie takich dań, bo gdy bede już musiała karmic piersią, to niestety ale bede musiałą już mieć specjalną dietę. Ale czy takie ostre przyprawy nie zaszkodza maleństwu ? Ja osobiście nie mam żadnych złych dolegliwości po spozyciu bardzo ostrych dań, ale co takie przyprawy maja wspólnego z płodem ?? Mają jakieś szkodliwe substancje w sobie czy co .. ?

Ja też lubię pikantne jedzenie i jem w ciąży tak,jak zawsze. Nie widzę żadnych przeciwwskazań i pierwsze słyszę,jakoby to miało coś zaszkodzić.Owszem,zmienia to troszkę posmak wód płodowych dla dzidziusia ale to nawet dobrze,bo taki sam smak będzie preferował po narodzinach co oznacza że nadal będziesz mogła używać swoich ulubionych przypraw ale w mniejszych ilościach rzecz jasna. JEdz na zdrowie.

ja też jadłam na ostro cała prwie ciaże :D musiałm zjeśc coś słonego pikantnego synus zdrów

Gość do myszki83
ale jesteś paskudna :-o

Ja w ciąży zaczęłam jeśc tajskie i chińskie zarcie. Jak nigdy potrzebowałam ostrego. Dziecko zdrowiutki a najważniejsze, że głodomorek i je WSZYSTKO! :) Nie wiem, czy ma to zwiazek z orientalną kuchnia, jaką mu serwowałam, ale pewno przywykł do różnych smaków :)

Gość kaśka0250205
bo ja jak patrzę na spis rzeczy niedozwolonych w ciąży, to aż mi słabo. Najlepiej jakby autorzy takich artykułów podali, jakie jedzenie może szkodzić dziecku, a jakie mamie, bo czasem mogłabym zdzierżec te zaparcia czy biegunki byleby zjeść coś na co mam wielkiii smaak ;)

Gość gratulacjegggg
gggg

Gość A JA SŁYSZAŁEM ŻE
posneliście!!!!!!!!!!!!!!!

Gość stukupuku
z tego co wiem nie ma żadnych szczególnych przeciwwskazan, ale dobrze, zeby te przyprawy byly naturalne, a nie jakies sztucznosci z chemią. ja tez bardzo lubie ostre jedzenie i najchetniej do wszystkiego sypałabym łyzke pieprzu ;p ale ostatnio wolę szczypte, za to czegos mega pysznego, jakies habanero czy cos w tym stylu. la selva ma dobre i ekologiczne, wiec zaczynam sie na to przerzucac:)

Gość gość
Wypowiem się jako dietetyk prowadzący PORADNIĘ DIETETYCZNĄ DLA KOBIET W CIĄŻY (www.dietetyknawalizkach.pl). Jeśli nie odczuwasz nieprzyjemnych dolegliwości to nie ma przeciwwskazań do spożywania ostrych przypraw ;) Natomiast jeśli pojawią się stany zapalne w obrębie przewodu pokarmowego (w tym zgaga) to jednak zalecałabym ich odstawienie :)