Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pader

Koncze budowac swoj dom i dziwie sie,dlaczego ludzie wola mieszkac w blokach

Polecane posty

bazienka też planuję w przyszłości wybudować mały domek - też ok 100m2. Po ślubie pewnie zamieszkam w domu u męża. Ale kto wie, jak to będzie, może będziemu musieli szukać czegoś swojego. Zawsze mieszkałam w bloku ale bez przesady, nie jest tak źle. Sasiedzi się nie wtrącają, niektórych nawet nie znam. Nie trzeba przejmować się remontami.

Gość be my driver
Moi rodzic maja dom 500 m2 i w pizdu z takim chalupami Juz nie daj Boze jak zejdziesz na dol i zapomnisz czego z gory (shit) Jak masz napraawde duzy teren wokol domu to jest kupe roboty. Nie wspomne juz o kosztach ogrzewania. I wszedzie daleko moze dla ludzie po 50, ktorzy tylko praca i dom to jest ok. Wiec wszystko jest kwestia upodoban.

Gość be my driver
Dodam jeszcze, ze samemu w domu troche jest strach siedziec w nocy.

Gość przybita okrutnie
Akurat dzisiaj mam w tym temacie dola, ze brak slow. Cale zycie miaszkalam sobie spokojnie na wsi, w duzym domu. Bylo fajnie. Pomieszkiwalam na roznych stancjach w czasie studiow i teraz juz wiem, ze nigdy zycia w miescie. Nie chce nawet slyszec o bloku! Obecnie mieszkamy za granica w bardzo pyrzjemnym miejscu no i nadszedl ten moment - czas powrotu... Maz dostal dobra prace w Gdansku, co za tym idzie, musimy tam zamieszkac. Jestem przerazona! Czeka mnie mieszkanie w jakiejs klitce 60m, bo na wieksze nas nie stac. Dom w okolicach Gdanska, to kosmos. Mielismy plan pobudowac sie w naszych spokojnych okolicach, gdzie cena domu rowna sie cenie mieszkania w duzym miejscie i zyc spokojnie. Marzenia musza chwile poczekac, bo dwoch kredytow nie uciagniemy. Przeraza mnie brak swobody, ogrodu, prywatnosci, ciszy, zieleni, metrazu. Jeszcze nie jestem na miejscu, a juz czuje ucisk w klacie. Zalamka jednym slowem.

Gość mmmmmjh
" Ale niektorzy tego nie pojmuja" A ja "nie pojmuję", jak można mieszkać w domu, z kratami w oknach, mieć na głowie ogrzewanie, odśnieżanie itd :P Nie ma to jak mieszkanie tuż przy centrum miasta w apartamentowcu :)

ja tez na razie mieszkam w bloku, bo moja siostra z mężem i dziećmi mieszka na górze w domu rodzinnym , ale już buduja swój dom i ja wracam na swoje smiecie.Nie powiem, podobało sie na początku mieszkanie w bloku, ale juz mam dość, własnie tych stuków, remontów, wrzasków itp, a najgorsze własnie to wścibstwo..tez mam taka sąsiadkę

a ja wląsnie przeprowadziłam sie z bloków w pażzierniku do domu - i co najbardziej mi sie podoba - podwórko :) Teran ogrodzony , brama jak stodoła :) jak czlowiek coś zostawi - to leży aż sama to podniosę :) Teraz wróciliśmy z nart - wszyscy głodni jak cholera - samochd zostawiam przed domem z nartami na bagazniku i moga nawet do jutra tak lezeć :) A przed blokiem - już by cos sie komus ' spodobało " i jak nie ukradnie to choć zepsuje

Gość timana3
Również się dziwie :) Najbardziej cenie sobie ogród, sami z mężem zrobiliśmy meble ogrodowe min. huśtawkę :) To takie proste, wystarczy drewno i porządne stalowe liny takie jak tutaj https://exar.eu/produkty/liny-nierdzewne/ :)

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
podaj datę ur. a napiszę na co cierpisz i czy da się to wyleczyć

Gość gośćhcg
Mieszkałam 22lata w domu 360m dupny ogród teraz mieszkam w bloku nie klitka 4pokoje 78m mam ogródek dzialkowy 260m obok bloku 5minut drogi dlaczego wole blok mimo ze mieszkałam w domu i nie chce go miec dlatego bo rachunków i napraw bym nie oplacila można o domu pomarzyć ale dzisiejsze spoleczenstwo nie stać na nie tak opłaty zapłacę i mam w d..ide na działkę relaks i mam to co w domku tylko niższe opłaty i nawet mam kominek w bloku jak w domku i przestrzeń he he i zero kredytow

Gość Koles z Trojmiasta
Ja y kolei mieszkalem 20 lat w bloku. Problem mieszkan - po pewnym czasie jakie by nie bylo robi sie ciasne I co dalej? A tak masz duzy dom w moim przypadku 500m2 duzo miejsca I spokoj bo nikt ci nie wierci nie stuka I nie musisz patrzec na nikogo jak wychodzisz z mieszkania ani nikt na ciebie. Na przeciwko jest kolejny blok a sasiad patrzy Ci ciagle w okno lub 50 sasiadow na przeciwko. Chyba dalej nic nie trzeba mowic. Bloki po to sie buduje aby upchac jak nawiecej osob w jednym miejscu I byle tanio - tyle w tym temacie.