Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Annnnnnnnnnnna.27.

Ludzie są źli.

Polecane posty

Gość Annnnnnnnnnnna.27.

Nie spodziewałam się, że Polska to taki wredny kraj! Byłam dziś na poczcie, była duża kolejka a potrzebowałam najpierw wziąć przekaz i go wypełnić (dosłownie 3 sekundy...) Podeszłam do okienka, kobieta w nim siedząca piła kawę, obżerała się ciastkami i plotkowała z koleżanką. poprosiłam ją grzecznie o podanie przekazu a ta nie wiem dlaczego zaczęła się na mnie drzeć "Nie widzisz, że mam przerwę?! do okienka obok!". Zdrętwiałam... No ale podeszłam do okienka obok. Była kolejka około 7 osób włącznie z kobietą z 5 paczkami do wysłania... Zapytałam się pierwszej stojącej kobiety czy mogę ją przeprosić i wziąć tylko przekaz, a ta spojrzała na mnie od góry do dołu i rzuciła komentarz: "Skoro miałaś siłę dzieci robić to i postać ci nie zaszkodzi" (jestem w zaawansowanej ciąży - 8 miesiąc, oczywiście to planowana ciąża) Popatrzyłam na ludzi w kolejce wszyscy odwrócili głowy. Przepraszam bardzo czy ciąża to trąd? :( czekałam 20 minut żeby wziąć sam przekaz (byłam 4, jakiś starszy Pan odstąpił mi pierwszeństwo) Ale to nie koniec mojej przygody z pocztą, po wypełnieniu przekazu musiałam ponownie stanąć w kolejce (przy okienku nie mogłam wypełnić bo przecież ludzie tracą cenny czas :() znowu stałam w kolejce tym razem było tylko 5 osób. Oczywiście kobieta przede mną okazała się być sąsiadką tej co obsługiwała klientów :( zaczęły się plotki, dowiedziałam jak ubrała się dzisiaj synowa owej kobiety, ile zarabia oraz jak syn bratowej zbluzgał koleżanki... Po 10 minutach rozmowy zbulwersowana przerwałam plotki: "O ile się nie mylę to poczta a nie targ, długo jeszcze każe Pani czekać klientom?" Kobiety popatrzyły na mnie z obrzydzeniem. Ta przede mną powiedziała coś po cichu owej obsługującej i obie buchnęły śmiechem :( Następnie pożegnała się a ja wreszcie zostałam obsłużona. Wcześniej wspomniałam że jestem w ciąży :) Planowanej oczywiście, a te kobiety patrzyły na mnie jakbym nie wiadomo co pod sercem nosiła... Jakbym była naznaczona. Nie rozumiem mentalności ludzkiej :( Czuję się obrażona zachowaniem tych ludzi, tym bardziej, że poczta to instytucja państwowa a nie prywatna :( Czy ktoś znalazł się w podobnej sytuacji?

prostactwo i tyle, wredne babsztyle proste jak budowa cepa, nie raz miałam taka sytuację, trzeba było im powiedzieć grzecznie aczkolwiek dosadnie co i nich sądzisz ;) ja na pewno zwróciłabym im uwagę zwłaszcza tej w okienku

Gość Annnnnnnnnnnna.27.
żałuję oczywiście że nie zrobiłam nic więcej, po namyśle rzeczywiście powinnam im powiedzieć co nieco do słuchu ale wcześniej byłam zdezorientowana tą sytuacją. Że też ludzie z roku na rok są coraz wredniejsi :(

Gość to jest zwykle chamstwo
niestety, wydaje mi sie ze w polsce tylko tak jest bo od ponad 20 lat zyje za granica i nie spotkalam czegos takiego.A tutaj na kafeterii czesto czytam o zachowaniu ludzi to az przerazajace.

Gość nnnnnnnnnnn
masz siłę się puszczac, to miej siłę stac w kolejkach

Gość wstyyyyyyyyd
Wybacz, ale kazdemu pracownikowi nalezy sie przerwa, gdzie moze opuscic miejsce pracy i zjesc w spokoju. Kobieta zdecydowala sie jesc przy okienku, ale to tak jakby jej tam nie bylo.

Gość
a ja jestem najgorszą z tych złych ...

to naturalna reakcja wg mnie że Cię zatkało, tez nie raz spotkałam się z masakrycznym buractwem i nie wiedzialam jak zareagować, po prostu takie buractwo szokuje i dezorientuje, za to nie zapomne jak będąc w MCdonaldzie stał przede mną gościu pod 50tkę i strasznie wrzucał na laskę za kasą, ludzi w kolejkach było od groma i ci biedni ludzie za kasami zasuwali jak małe samochodziki, gosciu zaczął opieprzać laskę że się guzdrze i nie potrafi dobrze obsłużyć klienta, że musi tyle czekać na jedzenie i takie tam, wg mnie to byla przesada bo dziewczyna naprawdę uwijała się jak mogla, także powiedzialam mu że nie ma wstydu najeżdzać na dziewczynę, i że nie ma za grosz kultury, cos tam jeszcze powiedziałam, ogólnie grzecznie bez przeklenstw za to takim tonem że gościa zatkało, bo oczywiscie nikt w kolejkach nawet na buraka nie zwrócił uwagi :O

Gość Annnnnnnnnnnna.27.
co do przerwy kobiety w okienku, na wywieszonej karteczce informacja dawała do zrozumienia że jej przerwa skończyła się dobre pół godziny wcześniej :( Wiem że za granicą nie ma takiego chamstwa, sama przez okres studencki mieszkałam za granicą i nigdy nie spotkałam się z takim chamstwem. Nie wiem co się z tą Polską dzieje.

Gość
a swoją drogą ja zrobiłabm tam taka jatkę !!! ostatnio w banku byłam zmuszona gdyz panie rozmawiały o prywatnych sprawach a ja czekalam cale 5 minut jak kolek ... przprosilam grzecznie za przerwanie plotecze i kazalam poprosic przełożonego ... ich miny byly bezcenne :D

Ja raczej się nie spotykałam z takim chamstwem w kolejkach. No jedynie w jednej przychodni lekarskiej. Tak poza tym to nie mam z tym problemu. A propos McDonaldu, to kiedyś jak byłam w kolejce i rozsypały mi się pieniądze z portfela, to jakiś facet nawet pomagał mi je zbierać :) Tak samo jak kiedyś dowód mi wleciał w taką szczelinę, to jakiś mężczyzna pomagał mi go stamtąd wydostać :) Czasem się trafia na dobrych ludzi.

Gość Annnnnnnnnnnna.27.
no oczywiście że są wyjątki :) tylko ja mam takiego pecha że zawsze trafiam na chamstwo :) co do kobiet w ciąży :) sama będąc w 5 miesiącu ustąpiłam kobiecie w zaawansowanej miejsca w tramwaju bo dwie klempy nie miały ochoty się rozstawać... tak samo pewien nastolatek, odwrócił się w drugą stronę i w innym świecie... Nie oczekuję jakiś przywilejów jako kobieta ciężarna, ale gdy młodzież widzi ciężarne kobiety, którym trudno poruszać się po autobusie/tramwaju ponieważ są w zaawansowanej ciąży to nie rozumiem dlaczego nie ustąpi miejsca... Ale dziewczyny macie racje muszę zacząć walczyć o swoje bo zginę w tej Polsce :(

wg mnie to kwestia dobrego wychowania, ja zawsze ustępuję osobie starszej miejsca, badz kobiecie w ciąży, i mam to gdzieś czy starusza jest miła czy nie, takie mam po prostu zasady, i nie ukrywam że miło mi też słyszeć miłe słowa ze strony babulinki ;)

Gość ------G2--------
Za mną kiedyś stanęła kobieta w widocznej ciąży i ja głośno powiedziałam proszę przejść do przodu, proszę przepuścić tę panią i o dziwo nikt nic nie powiedział tylko przepuścili tą kobietę.

przestańcie się czepiać tych autobusów i tramwajów. Każdy płaci za bilet i każdy ma prawo siedzieć na dupie. Nastolatek też może się źle czuć do cholery.

Gość mirewa
kiedyś nawet czytałam artykuł o tym, w jaki sposób są traktowane kobiety w ciąży w autobusach.Masakraaa... Również kilkakrotnie miałam okazję wysłuchać tego typu historii...Bo to wszystko w około takie zgorzkniałe z mentalnością poPRLowską.jeszcze nigdy nie byłam w ciąży,ale wiem, co kobiety w stanie błogosławionym muszą znosić.bo wiem,że ciąża nie powinna być traktowana jako choroba lub dziwny rodzaj upośledzenia. wyprowadza mnie z równowagi również to,że jaką masz buźkę, tak będziesz traktowany/a.wyglądam młodo jak na swoj wiek.to co,że od 3 lat jestem szczęśliwą posiadaczką dowodu osobistego?może ja nie chce, by do mnie pani w kiosku zwracała się per "koleżanko"?