Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzzzzzzdespero

Ratunku jak rozkręcić metabolizm?

Polecane posty

Gość zzzzzzzdespero

W wyniku głodówek, kompulsów, jadłowstretu, obżeraniu się itd mój metabolizm jest w opłakanym stanie. Konkretniej przy 20 kilogramowej nadwadze, jedząc po 300 kcal dziennie schudłam przez 10 dni kilogram;/ Opamiętałam się teraz i powoli dodaje kcal ( boje się że zacznę tyć, albo wpadnę znowu w kompulsy) Doszłam już do 500, w tym czasie moja waga stoi. Co zrobić żeby w końcu zaczęła spadać;/ ?

Gość Joela
Myslę,że powinnaś zacząć jeść.W końcu organizm zacznie pracować ,bo teraz uśpiłaś metabolizm.Podstawa to śniadanie.Trzymaj ok 1ooo-1200 kcal ale zacznij ćwiczyć.Ogranicz wszystko co słodkie,tłuste.Jedz co 3 godz.Waga może troszkę skoczyć w górę ale potem już zaczniesz chudnąć.

Gość dieta cud.
jeść 5 razy dziennie małe porcje.

300-500 kcal dziennie? Efekt jojo murowany, nie lepiej przejść na np. 1000,1200 kcal? Jesli chodzi o metabolizm, mam podobne problemy, mimo, ze jem otręby pszenne, pije zieloną herbatę. Nie wiem,co jest grane

Gość alicyjkaaaa
Doszłaś DOPIERO do 500 kcal! Najpierw musisz powoli dojść do Twojej normalne (takiej, jaką powinnaś jeść aby nie chudnąć i nie tyć), czyli ok. 2000 pewnie, może więcej) dawki kcal (po drodze musisz liczyć się z tym, że waga może wzrosnąć - trybu "oszczędzam" nie da się tak prosto wyłączyć), a potem odjąć 200-300 kcal, ułożyć mądrą, racjonalną dietę i dobrać ćwiczenia. Tu znajdziesz wszystko co trzeba: http://www.sfd.pl/Zbi%C3%B3r_link%C3%B3w_dzia%C5%82u_Odchudzanie-t418943.html

Gość BIG WOMAN
NO NO... ALE JAJA, TE TAK MAM :) NO NIE WIEM , BO KURDE JAKOŚ TAK SIĘ TO POWYKRĘCA ŁO ŻE JA OSOBIŚCIE JEDYNEJ SZNSY UPATRUJĘ W RUCHU... JESZCZE TROCHĘ, NIECH SIĘ OCIEPLI... POZA TYM MEGA PODOBNO POMAGA JEDZENIE KAPUSTY KISZONEJ PRZEZ CAŁY DZIEŃ, A NASTĘPNEGO NORMALNE ŻARCIE O ZWYKŁEJ PORZE, W NORMALNYCH ILOŚCIAC NA PEWNO JESZ ZA MAŁO, MUSISZ OBLICZYĆ ZAPORTRZEBOWANIE KALORYCZNE I OD NIEGO ODJĄĆ OK 100 KCAL, PO TYGODNIU KOLEJNE 100 ITD, TO PRAWDOPODOBNIE W DŁUGOFALOWEJ SKALI PRZYNIESIE SKUTEK CHUDNIECIA- POD WARUNIEM RUCHU... A GADAJ ZDRÓW, I NIC JAK TYLKO ZAJRZEĆ DO LODÓWKI :):):) ALBO KIBLA

Gość wwrrr
może jeść?

Gość dr doctor
dobry dietetyk i sport. nie czytaj więcej opinii po poszkodzisz

Gość dr doctor
dietetyk i sport. dalej nie czytaj bo innej rady nie ma

zacznij więcej jeść, to organizm będzie więcej trawił ;)

Gość agewwwa12
ale masakra ! kup sobie tabletki! i zacznij uprawiac sport!

Gość kawa z mleczkiem z rana
500 cal długo tak nie pociągniesz,może udaj się do psychologa i to nie jest złośliwa uwaga.

Gość gość
Żeby przyspieszyć metabolizm musisz pić co najmniej litr wody dziennie, robić ćwiczenia interwałowe, dbać o mięśnie i jeść dużo produktów wysokobiałkowych. Tu znajdziesz szczegóły: http://4lady.pl/jak-zwiekszyc-metabolizm/

Gość lillllla
Na pewno nie wolno się głodzić, bo wtedy jest jeszcze gorzej. Przemiana się zwalnia i wszytsko co zjesz, zostaje natychmiast odłożone w postaci tłuszczu

Gość karolkaaaa1
Oczywiście pić dużo wody i sie ruszać. Bez tego nie rozkręcisz metabolizmu,

Gość ~~gość
Żeby przyspieszyć metabolizm musisz pić co najmniej litr wody dziennie, robić ćwiczenia interwałowe, dbać o mięśnie i jeść dużo produktów wysokobiałkowych. Tu znajdziesz szczegóły: http://4lady.pl/jak-zwiekszyc-metabolizm/

Gość klopsik11
na czczo np. można brać jakieś termogeniki, ja np. biorę figurę extraslim,piję dużo wody, aaa i do potraw dodaję cynamon,imbir, pieprz cayenne, te przyprawy rozkręcają metabolizm. no i oczywiście jakieś bieganie, ćwiczenia itd

Gość Olcia Dubicka
Małe częste i odpowiednie posiłki musisz jeść lub na poprawę metabolizmu tabletki odchudzające :) Mnie pani u której zajmuję się maluchami zarekomendowała tabletki odchudzające Forever Slim, dostałam od niej pierwsze opakowanie w upominku a też można je dostać na allegro. Jako że najskuteczniej jest łykać je 3 miesiące nabyłam 3 opakowania w promocyjnej cenie. Jeszcze dodatkowo nakręciła mnie zdrową żywności nisko przetworzoną. Stosując się do tego po miesiącu zrzuciłam 9 początkowych kilogramów ;) A z aktywności fizycznej to tyle co wyprawy z maluchami którymi się zajmuję i plac zabaw ;) Przed tym byłam na samej odpowiedniej diecie ale nigdy nie było takich rezultatów ;) Zdecydowałam się po tym jak dowiedziałam się że preparaty były przetestowane przez głównego inspektora sanitarnego i przyjęte do sprzedaży w Polsce co ręczy ich pewność a to jest najważniejsze i nie wszystkie podobne preparaty przeszły takie analizy co umieszcza ich w niepewności pod kontem bezpieczeństwa. A w tych tylko naturalne składniki co zarazem zwiększa bezpieczeństwo

Nic tak nie przyśpiesza metabolizmu jak systematyczne posiłki. 5 razy dziennie małe porcje, np. gruszka. Potem, po jakimś miesiącu możesz zejść do 3 porcji dziennie.

Gość Schudnąć bez Ściemy
Chcesz naprawdę schudnąć ?.....: www.OdchudzanieZiolaTybetanskie.pl