Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pi86

Apel do mamusiek - do wyprawki dla dzieci kupcie sobie słowniki ortograficzne!!

Polecane posty

Gość Pi86

Gość geberyka
popieram :D

Gość ja rownież popieram
a tak w ogóle to powinni je dawać razem z becikowym!:P a po jakims czasie robić dyktando! jesli taka mamuska nie zda to odbiera jej sie becikowe!:P

Gość asdasdasdas
najwyraźniej ciąża niektórym niszczy mózg.. i zabiera inteligencję ;)

Gość a brak ciąży
odbiera innym dobry humor i wzmaga złośliwość. Widocznie do tabletek antykoncepcyjnych powinni dodawać tabliczkę czekolady.

Gość internetowi językoznawcy
ciekawe czy sami w ogóle otwieracie słownik pisząc posty na kafe czy może robicie to tak samo bezmyślnie, tylko macie tyle szczęscia, że lepiej znacie ortografię? Nie każdy wychował się w rodzinie z tzw. klasy średniej, może Cię to dziwi, ale niektorzy internauci nie mają matury, ba niektórzy wcale nie skończyli podstawówki lub ledwo ich przepchnęli. Braki w edukacji wynikają z różnych powodów: rodzinnych, zdrowotnych, intelektualnych - zawsze jest to duży kompleks dla danej osoby, która wcale nie musi być z tego powodu kimś gorszym. Równie dobrze pewnie wyśmiewasz się z otyłych ludzi, że do becikowego powinni im dawać rowerek treningowy? Więc może oprócz ortografii naucz się też jakiegoś wyczucia taktu - ale na to niestety nie ma słownika.

Gość nie popadajcie w skrajnosci
fakt, nie powinno sie wysmiewac ale powinno sie na to zwracac uwage a nie utwierdzac, ze wszystko jest OK! to samo tyczy sie wymienionych otyłych. Takie glaskanie po glowce wcale nie pomoze a jedynie moze zaszkodzic

Gość w czym zaszkodzić
Jak ktoś ma dysortografię to forum kafeteria nie pomoże mu się z nią uporać. Czasem ktoś pisze szybko i robi różne błędy. Dużo mam jest tu z zagranicy, gdzie mieszka na stałe i zapomina języka skoro nie używa go na co dzień. Czujesz jakąś misję w sobie? Nawracania analfabetów i odchudzania otyłych? Proponuje zejść ze stołka i przejść się do jakiejś organizacji. Jeśli na prawdę czujesz takie potrzeby powinnaś je zrealizować w dobry sposób.

Gość WSZYSTKO ROZUMIEM
tylko nie rozumiem dlaczego mało inteligentni ludzie czują pociąg do tego by płodzić dzieci skoro nawet nie potrafią ich nauczyć poprawnej polszczyzny

Gość jakas pusta mamusia napisala
dzis rano na kafe zamiast DZIECIOM-DZIECIĄ!jakby mi sie chcialo to bym znalazla jeszcze ze setke takich lub podobnych bledow!

Gość w czym zaszkodzić
Uwierz mi ze jeśliby dzieci mogli mieć tylko inteligentni ludzie to ty byś się nie urodziła. Bo gdyby twoi rodzice mieli odrobinę inteligencji to by ci prawdopodobnie przekazali i nie zadawałabyś takich pytań. Więc ciesz się ze i przeciętni mogą się rozmnażać. Dzięki temu żyjesz!

Gość te wyrazy ze złymi
koncówkami zdarzaja sie jeszcze częściej niż z błedami ort. i chyba bardziej wkurzają... no nie rozumiE, z mojom koleżankom, twoim siostrĄ i słynne BYNAJMNIEJ używane nie w tym kontekście co trzeba......

Gość była jeszcze taka
która pisała - z noworodka zrobiła noworotka!:D:D:D

Gość Przeinaczanie końcówek
na kafe jest notoryczne!

hahahahahahaha!noworotka mowisz?

Gość wpisz w wyszukiwarkę
słowo "noworotka" to wyskoczy ci kilka kwiatków:D

zaraz to zrobie hehehehe

Gość ludzie jak ja wam zazdroszczę
ze macie czas żeby zajmowac sie takimi pierdołami! żal was. czy nie macie nic lepszego do roboty??

Gość ale za to jakie zdrobnienia
potrafią wymyślać :D Marcheweczki, śluzik, kupka, pyrtuś, ślinka, kózki w nosku i wiele wiele innych :D

ludzie jak ja wam zazdroszczę ze macie czas żeby zajmowac sie takimi pierdołami! żal was. czy nie macie nic lepszego do roboty? cos ty taka zbulwersowana?!ten temat nikomu nie szkodzi i nie jest durna prowokacja o kupie przynajmniej!

Gość o i jeszcze wielce
"inteligentne" sformułowanie gdy nie ma sie nic konstruktywnego do powiedzenie - "żal was", "żal mi cię", "żenua" itp. O ile mozna jakos zrozumiec takie wyrażenia wsród swEeTaśnYch gimnazjalistek to u dorosłych wydawac by sie moglo kobiet brzmi to co najmniej żałośnie

coz.pokazuja w ten sposob poziom swojej ,,yntelygencji,,

Gość to co wy na tym temacie
pokazujecie to wasz poziom inteligencji? Trochę zastanowienia nad samym sobą. Najlepiej widać wady u innych. Nie u siebie. Może warto popracować nad swoimi niedoskonałościami (niekoniecznie językowymi) zamiast siedzieć i wyśmiewać się z innych.

Gość pdjfbv xx
a brak ciąży odbiera innym dobry humor i wzmaga złośliwość. Widocznie do tabletek antykoncepcyjnych powinni dodawać tabliczkę czekolady. BRAWO ZA CIĘTĄ RIPOSTE !!!! :D:D Fakt, na kafe masa dziewczyn ma problemy z ortografią. Moze mają dyslekcje lub dysortografie ?? Ja przed wysłaniem posta sprawdzam czy nie popełniłam błędu. A gdy szybko pia brak ciąży odbiera innym dobry humor i wzmaga złośliwość. Widocznie do tabletek antykoncepcyjnych powinni dodawać tabliczkę czekolady. BRAWO ZA CIĘTĄ RIPOSTE !!!! :D:D Fakt, na kafe masa dziewczyn ma problemy z ortografią. Moze mają dyslekcje lub dysortografie ?? Ja przed wysłaniem posta sprawdzam czy nie popełniłam błędu. A gdy szybko pisze to nie raz zrobie jakąś literówke lub błąd ort. sze to nie raz zrobie jakąś literówke lub błąd ort. Mnie osobiście nie rażą drobne błędy. No pomijając np. "Borze " " cztery razy poroniała " itd :D

Gość akurat ten topik
poświęcony jest znajomości zasad języka polskiego wiec pozwól, że o innych "niedoskonałościach" tu nie będziemy pisać. Na ten cel można utworzyć inny topik:P

Gość kolejny kwiatek...
co to jest "dyslekcja"? Jakiś strach przed lekcją czy co? Nie ma to jak przekręcanie słów. :D

Gość Jezdem sflustrowana
poziomem tej dyskusi...bynajmniej ja :classic_cool:

Gość pdjfbv xx
Sorki ! Cos mi sie pokopiowało i zdublowało w poście !! Miałobyć tak : a brak ciąży odbiera innym dobry humor i wzmaga złośliwość. Widocznie do tabletek antykoncepcyjnych powinni dodawać tabliczkę czekolady. BRAWO ZA CIĘTĄ RIPOSTE !!!! Fakt, na kafe masa dziewczyn ma problemy z ortografią. Moze mają dysleksje lub dysortografie ?? Ja przed wysłaniem posta sprawdzam czy nie popełniłam błędu. A gdy szybko pisze to nie raz zrobie jakąś literówke lub błąd ort. :P w poprzednim poście strzeliłam literówke którą mi słusznie wytknęła pomarańcza . Oczywiście nie dyslekcja a dysleksja ! :P Mnie osobiście nie rażą drobne błędy. No pomijając np. "Borze " " cztery razy poroniała " itd